Football Talk

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και Κύπελλο Ελλάδας: Ο «ασπρόμαυρος» θρίαμβος του 2001 και η μαύρη… σελίδα του 2016 (video)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και Κύπελλο Ελλάδας: Ο «ασπρόμαυρος» θρίαμβος του 2001 και η μαύρη… σελίδα του 2016 (video)

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, πράξη πρώτη για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας αλλά και μία ευκαιρία για να σας θυμίσει το BN Sports τι έχει συμβεί ανάμεσα στις δύο ομάδες, στον συγκεκριμένο θεσμό, στον 21ο αιώνα.

Μπορεί τα play off να βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως το κύπελλο Ελλάδας συλλέγει όλο το ενδιαφέρον πάνω του. Από τη μία η πιθανότητα για ένα ντέρμπι «αιωνίων» στον μεγάλο τελικό, από την άλλη ένα ακόμα μεγάλο ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Η πρώτη πράξη παίζεται στην Τούμπα και οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν το σκορ πρόκρισης που θα τους δώσεις την ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα ενόψει ρεβάνς. Το BN Sports θυμάται τις μεταξύ τους μάχες μέσα στον 21ο αιώνα και σας τις παρουσιάζει με βλέψη στον σημερινό (21/4) αγώνα.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 (Δεύτερος γύρος 1999/2000)

Η πρώτη τους συνάντηση στον 21ο αιώνα, ήταν μόλις 12 μέρες αφότου μπήκαμε στο 2000. Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ για τον δεύτερο γύρο του θεσμού (μονό ματς). Ο Αλεξανδρής άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, για να ισοφαρίσει στο 17’ ο Φρούσος. Τελικά, το γκολ του Τζόρτζεβιτς στο 51’, χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό και έστειλε πρόωρα σπίτι του τον Δικέφαλο.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1, 2-1 (Προημιτελικά 2002/03)

Η ρεβάνς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήρθε το 2002/03. Νωρίτερα είχα προηγηθεί ο τελικός του 2001, με τον Δικέφαλο να επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του επί του Ολυμπιακού. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίρνει εύκολη νίκη με 3-1 στην Τούμπα και στο «Γ. Καραϊσκάκης» περνάει με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Μέχρι το 32’, ο Δικέφαλος ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και ο Χούτος μείωσε απλά σε 2-1.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0, 0-2 (Προημιτελικά 2008/09)

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά έπειτα από έξι χρόνια. Πάλι για τα προημιτελικά, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ, με την Τούμπα να αποτελεί τον πρώτο προορισμό του ζευγαριού. Το γκολ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν αυτό που έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο ενόψει ρεβάνς στον Πειραιά. Ο Ντιόγκο ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και χρειάστηκε να πάνε στην παράταση οι δύο ομάδες για να βρει δίχτυα και ο Ντάρμπισαϊρ ώστε να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1, 0-1 (Προημιτελικά 2010/11)

Αν και μιλάμε για μία από τις καλύτερες ομάδες του Ολυμπιακού, το εμπόδιο του ΠΑΟΚ φάνηκε απροσπέλαστο το 2010/11. Το «κλειδί» ήταν το γκολ του Αντελίνιο Βιεϊρίνια στο 83ο λεπτό μέσα στον Πειραιά, με το οποίο ισοφάρισε εκείνο του Μοδέστο και άφησε τα πάντα ανοιχτά ενόψει της Τούμπας. Ο Σαλπιγγίδης ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα του Δικεφάλου και με δικό του τέρμα, έστειλε τους γηπεδούχους στα ημιτελικά του θεσμού.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1, 0-1 (Ημιτελικά 2013/14)

Για ακόμη μία φορά, ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα της έδρας του. Απέναντι στον ΠΑΟΚ, το 2013/14, προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, χάρη στα τέρματα των Σιόβα και Φουστέρ, όμως ο Αθανασιάδης βρήκε τον δρόμο προς την μείωση στο 31ο λεπτό, κάνοντας πιο εύκολο το έργο του Δικεφάλου στη ρεβάνς. Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε δράση και εκεί, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της βραδιάς και κλειδώνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου περίμενε ο Παναθηναϊκός.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-3, 0-3 α.α. (Ημιτελικά 2015/16)

Το ζευγάρωμα του 2016 έχει γραφτεί με… μαύρα γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος τα θλιβερά επεισόδιά που έλαβαν μέρος στον πρώτο αγώνα του ημιτελικού. Από την αρχή του αγώνα το κλίμα ήταν «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί. Τελικά, έπειτα από μία σειρά με περιστατικά, ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι του Καπίνο στον Μακ που δεν καταλογίστηκε, έφερε το ξέσπασμα της εξέδρας με τους οπαδούς να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε στα χαρτιά το ματς (προηγούταν με 2-1). Ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να μην κατεβάσει τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό με δεύτερο 3-0.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2, 0-2 (Ημιτελικά 2019/20)

Και φτάνουμε στην τελευταία συνάντηση. Αυτή του 2019/20. Οι δύο ομάδες προσφέρουν σπάνιο θέαμα στον πρώτο αγώνα αφού το σκορ αγγίζει το 2-2 μέχρι το 12ο λεπτό (!). Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 2-0 και ο ΠΑΟΚ το ανέτρεψε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για να έρθει η ολική ανατροπή από τον Πέλκα στο 69’. Στη ρεβάνς, ο Ολυμπιακός το έκανε να φαίνεται πολύ ευκολότερο, με τον Γιώργο Μασούρα να ανοίγει το σκορ στο 65’ και τον Μαντί Καμαρά να ολοκληρώνει την πρόκριση με 2-0 στο 85’.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4 (Τελικός 2001)

Επίδειξη… δύναμης μετατράπηκε ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας το 2001. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του πρωταθλήματος αλλά έδειξε πόσο ποιότητα διέθετε στον τελικό του θεσμού. Ο Εγκομίτης άνοιξε από νωρίς το σκορ και ο Μπορμπόκης διπλασίασε τα τέρματά του μέχρι το 31ο λεπτό. Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 46ο λεπτό, με τον Γιώργο Γεωργιάδη που ανέβασε τον δείκτη στο 3-0. Ο Τζόρτζεβιτς μείωσε προσωρινά αλλά ο Ναλιτζής ανέβασε εκ νέου την διαφορά στα τρία τέρματα. Το τελικό 4-2 το πέτυχε ο Χούτος.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0