Football Talk

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης: Μια «γαλανόλευκη» μάχη παραμονής χωρίς ξεκάθαρο φαβορί! (video)

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης: Μια «γαλανόλευκη» μάχη παραμονής χωρίς ξεκάθαρο φαβορί! (video)

Το μομέντουμ λέει Απόλλωνα, η βαθμολογία Λαμία. Τι θα υπερτερήσει στο τέλος;

Φτάνουμε ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση των play out της Super League, με την υπόθεση του υποβιβασμού και τα σενάρια γύρω απ’ αυτήν να είναι ακόμη ανοιχτά. Λαμία και Απόλλων Σμύρνης είναι οι ουραγοί, οι οποίοι μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως για την παραμονή στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι. Σε τέσσερις αναμετρήσεις των play out έχει πάρει δυο νίκες και μια ισοπαλία, ενώ έχει ηττηθεί μία φορά! Όπως έχουμε αναφέρει το πιο σημαντικό για την ομάδα αυτή τη στιγμή, είναι η εμφανίσεις του Γκρέγκα Σόρκαν. Ο Σλοβένος έχει συμβάλλει εξαιρετικά στην συνολική προσπάθεια, βάζοντας τα θεμέλια για μια αναγκαία σιγουριά στα μετόπισθεν.

Από την άλλη η Λαμία έχει βάλει δύσκολα στον εαυτό της. Η ομάδα από τη Φθιώτιδα έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις τη μία εκ των τεσσάρων αναμετρήσεων, ενώ στις υπόλοιπες έχει έρθει αντιμέτωπη με την ήττα.

Αυτό φυσικά έχει δώσει τη δυνατότητα στον Απόλλωνα, από κει που η υπόθεση της παραμονής φαινόταν εξαιρετικά δύσκολη, να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στον μόλις έναν βαθμό! Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να εξετάζουμε πλέον όλα τα πιθανά σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα εμπόδια και το Κύπελλο

Ναι μεν η Λαμία έχει το βαθμολογικό προβάδισμα (έστω αυτού του ενός βαθμού), ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Τζιανλούκα Φέστα έχει ένα δίλλημα μπροστά του: Κύπελλο ή παραμονή;

Πιο λογικό φαντάζει να απαντήσει κανείς πως η παραμονή στην κατηγορία είναι ο βασικός στόχος. Όμως αυτό δεν διαγράφει δια μαγείας τις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό που υπάρχουν ενδιάμεσα, στις οποίες μπορεί να διεκδικήσει κάτι μεγάλο -όπως το εισιτήριο για τον τελικό.

Αν η ομάδα δεν θέλει να χαραμίσει τις ελπίδες της τότε θα πρέπει να κάνει συνεχόμενες νίκες, αφού η διαφορά με τον αντίπαλό της καλύπτεται μόλις με μια ισοπαλία. Το πρόγραμμά της δε, της βάζει εμπόδια. Εκτός έδρας με τον Αστέρα (2/5), εκτός με τον Απόλλωνα (7/5) και εντός με τον Ατρόμητο (15/5) -αν και το ματς στη Ριζούπολη θα τα ξεδιαλύνει όλα.

Το προβάδισμα στον Απόλλωνα

Μπορεί ο Απόλλων να βρίσκεται στο «κυνήγι» του ενός βαθμού, ωστόσο είναι ένα βήμα μπροστά. Αρχικά έχει μέχρι στιγμής δύο νίκες. Τόσες έκανε φέτος σε ολόκληρη την κανονική διάρκεια της Super League και αυτό λέει πολλά! Φυσικά το πρόγραμμά του είναι εξίσου δύσκολο αφού αντιμετωπίζει τον Ιωνικό εκτός (2/5), τη Λαμία εντός (7/5) και τον Αστέρα εκτός (15/5).

Ο ίδιος ωστόσο ελπίζει σε σερί ηττών της αντιπάλου και παράλληλα να φέρει έστω μία ισοπαλία. Αυτό καθώς στα μεταξύ τους ματς έχει μια νίκη με 2-1 και μια λευκή ισοπαλία (ενώ αναμένουμε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού στα play off).


Όπως και να ‘χει το μόνο σίγουρο είναι πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο προτελευταίος ετοιμάζεται για μπαράζ. Οψόμεθα.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0