Football Talk

Μπαρτσελόνα: Η «εισβολή» της Άιντραχτ δημιούργησε εσωστρέφεια και κατέρριψε την έννοια του «Mes que un club»!

Μπαρτσελόνα: Η «εισβολή» της Άιντραχτ δημιούργησε εσωστρέφεια και κατέρριψε την έννοια του «Mes que un club»!
Tο ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών δείχνει μποϊκοτάζ των φίλων της Μπαρτσελόνα με αποδέκτη την διοίκηση Λαπόρτα. Η βραδιά της Πέμπτης και όσα συνέβησαν με τους οπαδούς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ανέδειξαν στο μέγιστο την γύμνια ενός συλλόγου που τα τελευταία χρόνια μονίμως «πονά»...

Ότι οι Γερμανοί οπαδοί των «Αετών» είναι τρελοί το γνωρίζαμε ήδη από τις πρόσφατες παρουσίες τους στα γήπεδα της Ευρώπης. Το γεγονός όμως ότι κατόρθωσαν να μπουν 30.000 φιλοξενούμενοι στο Καμπ Νου είναι μέχρι και σήμερα ανεξήγητο. Η διοίκηση ερευνά τους κατόχους διαρκείας, την ίδια ώρα που ο κόσμος των «μπλαουγκράνα» βράζει με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς και την ανικανότητα αντιμετώπισης βασικών ζητημάτων.

Σε περίπτωση που κάποιος θεωρήσει ότι η αντίδραση των Ισπανών είναι υπερβολική, ας αναλογιστεί τα όσα δήλωσε ο Τσάβι, απογοητευμένος ακόμη και αυτός από τους εργοδότες του: «Η ατμόσφαιρα δεν μας βοήθησε. Αυτό φαινόταν σαν ένας τελικός, με το γήπεδο μοιρασμένο. Ο σύλλογος το ελέγχει. Ήταν ένας λάθος υπολογισμός μας, είναι ξεκάθαρο».

Άφωνος βέβαια έμεινε και ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος ακόμη και τώρα δεν μπορεί να δώσει μία πειστική εξήγηση: «Είναι ντροπή αυτό που συνέβη. Νιώθω αμήχανα»Φανταστείτε τα συναισθήματα του Ουρουγουανού, δυναμικού κεντρικού αμυντικού Αραούχο, ο οποίος σίγουρα έχει μάθει να εκτιμά την αξία της έδρας: «Έμεινα έκπληκτος που υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις εξέδρες του Καμπ Νου. Ο σύλλογος πρέπει να το δει αυτό».

Πέρα όμως από τους πρωταγωνιστές, στην Μπαρτσελόνα έχει ιδιάζουσα βαρύτητα ο λόγος των φιλάθλων της. Σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο είναι δομημένη ώστε να ζει μέσω των μελών της και σε συμβολικό επίπεδο αντιπροσωπεύει την περηφάνια της Καταλονίας. Για αυτό και οι οπαδοί της ετοιμάζονται να μποϊκοτάρουν το ίδιο το σύστημα, θεωρώντας ότι η κατανομή εισιτηρίων έγινε χωρίς κανένα στοιχείο σεβασμού προς το πρόσωπο τους.

Το πολυπληθές γκρουπ Grada d’Animacio εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Την περασμένη Πέμπτη ζήσαμε μια μέρα που θα σημαδευτεί για πάντα ως η μεγαλύτερη ύβρις στο σπίτι μας. Ως οπαδοί και μέλη της Μπαρτσελόνα ζήσαμε πολλές νίκες και πολλές ήττες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ως ομάδα οπαδών, βιώσαμε μια κοινωνική ταπείνωση που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ποιος ξέρει πού θα ήμασταν αυτή τη στιγμή αν είχαμε άλλους οπαδούς.

Το καθήκον μας είναι απλό αλλά πολύ περίπλοκο, να φτιάξουμε τη διάθεση και να βοηθήσουμε να φτιάχνεται και η διάθεση του υπόλοιπου γηπέδου για να πάρουμε νίκες, γιατί είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι ως φίλαθλοι είμαστε ο παίκτης της 12ης ομάδας. 

Ωστόσο, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Πέμπτη σήμαιναν ότι αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε δράση, όπως κάναμε κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε άλλες περιπτώσεις, και γι' αυτό ακριβώς θα παρακολουθήσουμε τον επόμενο αγώνα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Κάντιθ». 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι, ως μέλη και οπαδοί της Μπαρτσελόνα, ​​δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ποτέ ξανά μια παρόμοια κατάσταση και ζητάμε από τα εμπλεκόμενα μέρη να θυμούνται ότι δεν είναι όλα στη ζωή μερικά εκατομμύρια, ειδικά αν μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει ως σύνθημα "περισσότερο από ένα κλαμπ"».

Κοινώς αναμένεται διαμαρτυρία έξω από το Καμπ Νου και αποχή από την επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση. Αδυναμία κατανομής των εισιτηρίων ή φιλοχρήματη κίνηση; Σε κάθε περίπτωση το βράδυ της Πέμπτης στιγμάτισε για πάντα τον σύλλογο και κατέρριψε για ακόμη μία φορά το μότο, «Mes que un club»!

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0