Football Talk

Ελλάδα Κ21 – Πορτογαλία Κ21 0-4: Ένα σκαλοπάτι πιο πάνω η παρέα του Καρβάλιο - Σε δύσκολη θέση η ομάδα του Σίμου!

Ελλάδα Κ21 – Πορτογαλία Κ21 0-4: Ένα σκαλοπάτι πιο πάνω η παρέα του Καρβάλιο - Σε δύσκολη θέση η ομάδα του Σίμου!

Σε ένα εύκολο πορτογαλικό απόγευμα, μετατράπηκε το ντέρμπι κορυφής του ομίλου, με την Εθνική Ελλάδα Κ21 να δέχεται βαριά ήττα με 4-0 από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Αποστολή στην Τρίπολη: Νότης Χάλαρης

Μπορεί να ήταν ντέρμπι για την κορυφή του ομίλου για τα προκριματικά του EURO U21, όμως γρήγορα έγινε ένας… μονόλογος. Η Εθνική Ελλάδας Κ21 ήταν κατώτερη των περιστάσεων και παραδόθηκαν στις ορέξεις της Πορτογαλίας που έκανε ότι ήθελε και κέρδισε εύκολα με 3-0 μέσα στο «Θεόδωρο Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης.

1ο ημίχρονο

Η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ δυναμικά όπως η πρώτη φάση ήρθε από την Πορτογαλία με τον Βιεϊρα να παίρνει τη μπάλα από τον άξονα και να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ που θα μπλοκαριστεί από τον Τζολάκη, μόλις στο 5ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης θα κάνει εκ νέου μεγάλη φάση, στο 9ο λεπτό, με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα γαλανόλευκα καρέ.

Οι Πορτογάλοι ανέβασαν την πίεση και με τον Αλεξάντρ Πενέτρα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε ενστικτωδώς. Ωστόσο, στο 13ο λεπτό, ο Φάμπιο Καρβάλιο πάτησε περιοχή και με ένα τρομερό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους. Μάλιστα, έφτασαν πάρα πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, καθώς ο Φάμπιο Σίλβα έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Ράμος και εκείνος από κοντά είδε το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη.

Όλα αυτά πριν καν ολοκληρωθούν 20 λεπτά παιχνιδιού, με την ανωτερότητα της Πορτογαλίας να είναι εμφανή. Η πρώτη τελική για την Ελλάδα ήρθε από τον Λιάσο, ο οποίος κατέβασε τη μπάλαστην περιοχή αλλά το σουτ πέρασε άουτ στο 27ο λεπτό, με το 1-0 να παραμένει. Το δεύτερο γκολ της Πορτογαλίας τελικά ήρθε. Ο Χριστόπουλος ανέτρεψε τον Φάμπιο Σίλβα και ο συνονόματός του Βιεϊρά το μετέτρεψε στο 2-0, στο 31ο λεπτό.

Η Ελλάδα δεν έπεσε και προσπάθησε να μειώσει πριν το ημίχρονο και στο 37ο λεπτό έχασε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Ο Ζαγαρίτης έκανε τη σέντρα και ο Ιωαννίδης με καρφωτή κεφαλιά από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπιάι, ο οποίος έκανε τρομερή κεφαλιά εξ επαφής. Το σκορ πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Φάμπιο Σίλβα.

Ο άσος της Γουλβς έκανε ένα τρομερό σουτ από πλάγια θέση και νίκησε τον Τζολάκη για να γράψει το 3-0 και να στείλει στο ματς στα αποδυτήρια.

2ο ημίχρονο

Πρώτη φάση για την Πορτογαλία ήρθε στο 56ο λεπτό, με τον Φάμπιο Καρβάλιο να βγαίνει «φάτσα» με τον Τζολάκη και να στέλνει τη μπάλα εκτός. Ο Αλφόνσο Σόουζα παραλίγο να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0 αλλά το σουτ, έπειτα από τρομερή ντρίμπλα, πήγε στον Τζολάκη. Στο 65ο λεπτό, ο Διαμαντής είναι αυτός που θα κρατήσει το σκορ στο 3-0, όταν έσωσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Φάμπιο Σίλβα.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Αραούχο βρέθηκε μπροστά από τον Τζολάκη αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ με δυσκολία. Ο Φάμπιο Σίλβα έκανε ακόμα μία τρομερή ενέργεια, περνώντας τους πάντες αλλά σταματώντας πάνω στον Έλληνα πορτιέρο. Παρά το υπέρ τους 3-0, οι Πορτογάλοι ήταν πολύ πιεστικοί. Η Ελλάδα από την πλευρά της έδειξε σημάδια κόπωσης.

Και πάλι, πάλεψε να βρει ένα γκολ. Ο Τζόλης βγήκε φάτσα με τον Μπιάι όμως η πίεση του Κουαρέσμα τον έκανε να στείλει τη μπάλα έξω. Στο 75ο λεπτό, η χώρα μας βγήκε ξανά στην επίθεση, με τον Χριστόπουλο να παίρνει μέτρα, να κάνει εξαιρετική ενέργεια και να γυρνάει στον Τσιγγάρα, με το σουτ του να σταματάει στον Πορτογάλο πορτιέρο.

Τελικά οι Πορτογάλοι έφτασαν και τέταρτο γκολ, όταν ο Σόουζα βρήκε τον Αραούχο και εκείνος με υποδειγματική εκτέλεση ανέβασε το σκορ στο 4-0, στο 82ο λεπτό. 

Τελικά οι Πορτογάλοι έφτασαν και τέταρτο γκολ, όταν ο Σόουζα βρήκε τον Αραούχο και εκείνος με υποδειγματική εκτέλεση ανέβασε το σκορ στο 4-0, στο 82ο λεπτό. Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος, με την Πορτογαλία να περνάει στην κορυφή του ομίλου και να έχει και ματς λιγότερο από την Ελλάδα, με το σύνολο του Σίμου να κοιτάζει πλέον την σιγουριά της 2ης θέσης.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Σίμος): Τζολάκης - Διαμαντής (83' Αντζουλάς), Γιάννης Χριστόπουλος, Μιχελής - Λιάσος (46' Ευθύμης Χριστόπουλος), Κανελλόπουλος (46' Αθανασακόπουλος), Τσιγγάρας, Σουρλής (83' Κουτσουπιάς), Ζαγαρίτης - Τζόλης, Ιωαννίδης (73' Σαρδέλης).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρούι Ζόρζε): 
Μπιάι - Κουαρέσμα, Πενέτρα, Ζοάο Μάριο (Τιάγκο Αραούζο), Ταβάρες (79' Αλμέιντα) - Τιάγκο Ντάντας - Μπερνάρντο, Καρβάλιο (73' Φόλια), Φάμπιο Βιέιρα (60' Αφόνσο Σόουζα) - Ράμος (60' Ενρίκε Αραούζο), Φάμπιο Σίλβα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0