Football Talk

Παναθηναϊκός: «Εξαφάνισε» τις απουσίες του και δεν έχασε έδαφος στη Θεσσαλονίκη! (video)

Παναθηναϊκός: «Εξαφάνισε» τις απουσίες του και δεν έχασε έδαφος στη Θεσσαλονίκη! (video)

Παναθηναϊκός και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Κλεάνθης Βικελίδης, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να υπερασπίζεται τις… απουσίες της και να μην χάνει έδαφος στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της συνέχειας των play off!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δεύτερη ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό σε δύο παιχνίδια στα play off. Οι «πράσινοι» παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα απουσιών που είχαν, στάθηκαν στο ύψος τους και πήραν το βαθμό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τα πράγματα για την Αθηναϊκή ομάδα δεν πηγαίνουν κατ’ ευχή, αφού βλέπει ολοένα και περισσότερους από τους παίκτες να παραμένουν στα πιτς! Βέλεθ, Ιωαννίδης, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, Κουρμπέλης, Βιτάλ, Χατζηγιοβάννης, Χατζηθεοδωρίδης και τελευταία στιγμή ο Χουάνκαρ, δεν ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη μαζί με την ομάδα.

Με τριάδα στην άμυνα και σούπερ-Μπρινιόλι

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν, είχε να διαχειριστεί τις απουσίες μερικών από των βασικών γραναζιών της ομάδας και τις διαχειρίστηκε, αν όχι άριστα, με πολύ έξυπνο και σοβαρό τρόπο. Για πρώτη φορά στη θητεία του στον πάγκο του «τριφυλλιού», ο Σερβοέλληνας προπονητής χρησιμοποίησε τριάδα στην άμυνα. Ο Σάρλια είχε πολύ καλή παρουσία, παρά την κακή του εμφάνιση την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο, απέναντι στην ΑΕΚ. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Αχιλλέας Πούγγουρας, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ένα παιδί που είχε να αγωνιστεί σχεδόν πέντε μήνες ως βασικός (αγωνίστηκε και στο Περιστέρι για 4 λεπτά). Εξαιρετικός ήταν και ο Μπρινιόλι, με σωστές εξόδους και καίριες επεμβάσεις, με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή απομάκρυνση στην κεφαλιά του Εντιαγέ από πολύ κοντινή απόσταση. Για τον Μπάρτ Σένκεφελντ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αφού ο Ολλανδός στόπερ είναι σταθερός στην απόδοση του. Μπορεί να έκανε δύο-τρία αβίαστα λάθη, αλλά όλα στην προσπάθεια του να απομακρύνει τον κίνδυνο από τα μετόπισθεν. Η συνολική εικόνα της άμυνας του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη παίρνει θετικό πρόσημο.

ipiccy_image_26.jpg

Πρόσεξε τα χνώτα του και… εξαφάνισε τις απουσίες

Θετικό πρόσημο όμως δεν παίρνει και η επίθεση του, διότι δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά της. Ακόμη ένα κακό βράδυ για τον Καρλίτος, ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία ούτε να δημιουργήσει επιθετικές προϋποθέσεις, παρά μόνο μερικές στιγμές πίεσης ψηλά στο τερέν.

Παλάσιος και Αϊτόρ επίσης δεν κατάφεραν να απειλήσουν και να αξιοποιηθούν, με τον δεύτερο να δίνει πολύ ενέργεια. Παρόλα αυτά και οι δυο τους βοήθησαν ανασταλτικά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «πράσινους» πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σάντσες να βγαίνει κερδισμένος μετά από καραμπόλες μέσα στην περιοχή τους Άρη, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ μετά από το πλασέ του Αργεντινού.

Στη μεσαία γραμμή ο Αλεξανδρόπουλος προσέφερε στον Παναθηναϊκό αυτό που το έλειπε την προηγούμενη εβδομάδα: τα τρεξίματα και τις κάθετες κινήσεις. Ωστόσο και ο Λούκας Βιγιαφάνιες έπαιξε σκληρά, έτρεξε και πάλεψε έχοντας κυριαρχία στο κέντρο!

ipiccy_image_25.jpg

Καμία εκ των δύο ομάδων δεν έδωσε τα περιθώρια στον αντίπαλο να πάρει το πάνω χέρι. Για τον Άρη ήταν μια αγωνιστική που θα έπρεπε να έχει πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτό καθιστά επιτυχημένη την αποστολή του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη, αφού μοιράστηκε με τους γηπεδούχους από ένα βαθμό και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, δεν έχασε έδαφος στο κυνήγι της βαθμολογίας.

Η τακτική προσέγγιση από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν πολύ καλή. Με τριάδα στην άμυνα και χωρίς διάθεση να κλειστεί πίσω, πήρε ότι του αναλογούσε. Μάλιστα, όπως είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού» το συγκεκριμένο σύστημα δουλεύτηκε μόνο δύο ημέρες στην προπόνηση.

Παρόλο, λοιπόν, που δεν υπήρχε διάθεση να κλειστεί πίσω η ομάδα, είχε άψογες αλληλοκαλύψεις και εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Η διακοπή του πρωταθλήματος για… χάρη των εθνικών μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα, καθώς θα επιστρέψει πιο ξεκούραστη και πιο πλήρης για να συνεχίσει τον «αγώνα» της στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη, μέσω του πρωταθλήματος!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0