Football Talk

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-3: «Πεντο-ζάλι» στο Γεντί Κουλέ, με νικητές τους Νικαιώτες (video)

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-3: «Πεντο-ζάλι» στο Γεντί Κουλέ, με νικητές τους Νικαιώτες (video)

Γεμάτη γκολ η αναμέτρηση στο Ηράκλειο, με την κάθε ομάδα να έχει από ένα ημίχρονο και τον Ιωνικό να «χαμογελά» στο τέλος, παρά την πίεση του ΟΦΗ.

Μοιράστηκαν τα ημίχρονα, όχι όμως και τους βαθμούς. Με μια πολύ αποφασιστική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Ιωνικός έθεσε γερές βάσεις νίκης και παρά την επιστροφή του ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος, πήρε τη νίκη. Οι Νικαιώτες εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα τα λάθη των γηπεδούχων και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από το Ηράκλειο, στο εναρκτήριο ματς των play out της Super League.

1Ο ημίχρονο

Ο Ιωνικός ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του ματς και κατάφερε να φτάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45’. Οι Νικαιώτες έριξαν… προειδοποιητικές βολές με το σουτ του Άοσμαν να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι στο 5’ και τον Βούρο να διώχνει πάνω στην γραμμή το σουτ του Τουράμ στο 6’. Τελικά, η πίεση των φιλοξενούμενων «καρποφόρησε» στο 11’ όταν ο Ρομαό με κεφαλιά νίκησε τον Επασί για το 1-0.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να βρει απάντηση, όμως χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι κενοί χώροι που άφησε έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Ιωνικού για αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, ο Μύγας βρέθηκε αμαρκάριστος στην γωνία της περιοχής και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Επασί πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι βέβαια δεν έμειναν εκεί και με την συμπλήρωση των 45’, Βαλεριάνος και Ντάλσιο συνεργάστηκαν άψογα και ο δεύτερος έκανε το 3-0 με εξαιρετικό πλασέ.

Ωστόσο με την σέντρα, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση των φιλοξενούμενων που περίμεναν την λήξη του ημιχρόνου, μείωσε με κεφαλιά του Φελίπε στο 45+1’. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τον Ιωνικό μπροστά στο σκορ με 3-1.

5542337_2.jpg

2ο ημίχρονο

Ο Νίκος Νιόπλιας εμφανώς απογοητευμένος από την απόδοση της ομάδας του στο πρώτο μέρος, προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις στην ανάπαυλα. Οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν αρκετά γρήγορα σε ένα ακόμη γκολ. Στο 56’ σε μια εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, οι αμυντικοί του Ιωνικού δε μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, αυτή «έμεινε ζωντανή» και ο Ντουρμισάι με ένα γυριστό σουτ έγραψε το 2-3.

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια, ενώ έπεσε πάνω και σε ένα εξαιρετικό Χουτετσιώτη. Ο Διαμαντής σε δύο κεφαλιές (75’, 84’) έστειλε την μπάλα για εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Όσο πλησίαζε το φινάλε της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερο, όμως χωρίς να καταφέρουν κάτι παραπάνω. Στο 87' ο Χουτετσιώτης έκανε σωτήρια επέμβαση σε προβολή του Φελίπε μέσα από την μικρή περιοχή, ευκαιρία που ήταν η τελευταία του ΟΦΗ στον αγώνα.


Η φάση του αγώνα

Η πανέξυπνη κομπίνα στην εκτέλεση φάουλ του Ιωνικού στο 45’ από την οποία προήλθε το τρίτο γκολ της ομάδας από τη Νίκαια.

MVP

Η ομαδική προσπάθεια ήταν αυτή που κέρδισε το παιχνίδι για τον Ιωνικό, χωρίς κάποιος ποδοσφαιριστής να ξεχωρίσει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Χρειάζεται όμως μια αναφορά στον Τουράμ, ο οποίος παρότι δεν έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ήταν αυτός που προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ, πριν αντικατασταθεί.

 

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (69’ Τσιλιανίδης), Βούρος, Σελίμοβιτς (46’ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (69’ Μπουζούκης), Νέιρα, Ντουρμισάι (76’ Βαν Ντάινεν), Λάμπρου (46’ Διαμαντής), Φελίπε

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτετσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσεζ, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας, Ρομαό, Ντάλσιο, Λένις (90+1' Μάναλης), Άοσμαν (68’ Κιάκος), Τουράμ (77’ Μάντζης)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0