Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δύο ντέρμπι αποτύπωσαν την φετινή γύμνια των «κόκκινων διαβόλων» (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δύο ντέρμπι αποτύπωσαν την φετινή γύμνια των «κόκκινων διαβόλων» (video)
Γαλάζιο βάφτηκε το ντέρμπι του Μάντσεστερ, με την Σίτι να διασύρει στο Έτιχαντ την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Το φιλοδώρημα των τεσσάρων τερμάτων αποτέλεσε ακόμη μία μαύρη κηλίδα στην φετινή, αν μη τι άλλο απογοητευτική σεζόν των «κόκκινων διαβόλων».
Με παιδική χαρά έμοιαζε η άμυνα του Ραλφ Ράνγκνικ η οποία σε ακόμη μία περίπτωση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Έκοβε και έραβε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, με αποτέλεσμα ο ιστορικός σύλλογος του Ολντ Τράφορντ να μοιάζει για ακόμη μία φορά με περιοδεύων θίασο.
 
Σε μία πιο σοβαρή νότα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταλαιπωρείται από εσωτερικές παθογένειες οι οποίες αποτυπώνονται έντονα στον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα στα παραδοσιακά ντέρμπι, στα οποία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο από τις πιο οδυνηρές ήττες της σύγχρονης ιστορίας της.

Το εκτός έδρας πάρτι της Λίβερπουλ

Σημάδια διάλυσης ξεκίνησαν να γίνονται έκδηλα, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ και η παρέα του επισκέφτηκαν το θέατρο των ονείρων. Εκεί όπου 73.000 φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ έγιναν μάρτυρες μιας από τις πιο ντροπιαστικές ήττες από τον σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ.
 
Η ανασταλτική τετράδα του Σόλσκιερ έμοιαζε αποδομημένη, με το κέντρο να κινείται σε παρόμοιους ρυθμούς, δίνοντας την ευχέρεια στους ταχύτατους επιθετικούς των «κόκκινων» να πατάνε μονίμως στην περιοχή. Τελικό σκορ 0-5 έγραψε ο φωτεινός πίνακας του Ολντ Τράφορντ, με τους αθλητές των γηπεδούχων να δείχνουν παντελή έλλειψη χαρακτήρα και προσωπικότητας.

Μία πόλη, μία ομάδα...

Χωρίς καμία διάθεση για συμβιβασμούς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε την ομάδα του στο Έτιχαντ με σκοπό να καταπιεί την «συμπολίτισσα». Για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί η εκτός έδρας επικράτηση (2-0) του πρώτου γύρου.
 
Πρωταγωνιστής αυτή την φορά ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ ώστε να ξεκλειδώσει το παιχνίδι και να οδηγήσει την ομάδα του σε εύκολο απόγευμα, με το τελικό σκορ να γράφει 4-1. Βάζοντας έτσι τέλος σε οποιαδήποτε αμφιβολία για το ποια ομάδα προοδεύει σταθερά στο Μάντσεστερ και για το ποια πνίγεται στην δική της εσωστρέφεια. 
 
Συγκεντρωτικά, ο φετινός απολογισμός των ντέρμπι δείχνει τρεις ήττες, μία ισοπαλία και δύο νίκες για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία φιγουράρει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα σπουδαία ντέρμπι με τους παραδοσιακούς της αντιπάλους έδειξαν ξεκάθαρα την διαφορά ποιότητας των «κόκκινων διαβόλων» σε σχέση με τις διεκδικήτριες του πρωταθλήματος. 
 
Εκκρεμούν ακόμη οι μονομαχίες τους δεύτερου γύρου, με τις Τότεναμ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι να καραδοκούν. Η υπόθεση τετράδας γίνεται δύσκολη για την ομάδα του Ρανγκνικ η οποία θα πρέπει να κάνει υπερβάσεις για να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς. Με τα τωρινά δεδομένα καλείται να ανέβει το δικό της ποδοσφαιρικό γολγοθά...
 
Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0