Football Talk

Η ώρα της… κρίσης στον Ολυμπιακό: Οι 5+1 παίκτες που πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία για το «τρένο» της επόμενης σεζόν! (video)

Η ώρα της… κρίσης στον Ολυμπιακό: Οι 5+1 παίκτες που πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία για το «τρένο» της επόμενης σεζόν! (video)

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος φτάνει στην ολοκλήρωσή της και ο Ολυμπιακός θέλει λίγους ακόμα βαθμούς για την κατάκτησης της κορυφής και… μαθηματικά. Το BN Sports μπαίνει στη θέση του Πέδρο Μαρτίνς και σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις που έχουν μία τελευταία… ευκαιρία για να βρεθούν στην προετοιμασία της νέας σεζόν!

Με την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου να πλησιάζει, ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ομάδα των play off που μπορεί να κοιμηθεί… ήρεμη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αυξήσει την διαφορά στο +15 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και μένουν λίγα 90λεπτα από το να ολοκληρώσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καλά όλα μέχρι εδώ. Ωστόσο, το έργο του Πέδρο Μαρτίνς δεν θα ολοκληρωθεί εκεί. Ούτε η σεζόν για τον Ολυμπιακό φυσικά.

Υπάρχουν 5+1 λόγοι που επιβεβαιώνουν το παραπάνω. Για την ακρίβεια πρόσωπα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δείξει με τον πιο έντονο τρόπο πως οι Πιερ Κούντε, Θανάσης Ανδρούτσος και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ της νέας σεζόν και αναμένεται να αποχωρήσουν μόλις τελειώσει η χρονιά. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές που θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία για να κλείσουν μία θέση στην αποστολή της προετοιμασίας το καλοκαίρι.

Κένι Λαλά

Μετά το εντός έδρας ματς κόντρα στην Αταλάντα, ο Κένι Λαλά έχει συλλέξει αρκετά «σύννεφα» πάνω από το κεφάλι του. Ο Γάλλος μπακ αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2021 από την Στρασβούργο και παρότι είχε ένα μέτριο εξάμηνο, συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή του καλοκαιριού. Πέρα από κάποιες καλές εμφανίσεις, ο έμπειρος αμυντικός δεν προσφέρει τα αναμενόμενα και οι τελευταίες αγωνιστικές θα είναι ένα σημαντικό τεστ για τον ίδιο, ώστε να βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα.

Μαμαντού Κανέ

Δεν τον έχουμε απολαύσει όσο τους άλλους. Η μοναδική συμμετοχή του κόντρα στον Παναιτωλικό για το κύπελλο Ελλάδας, άφησε πολύ καλή γνώμη. Δεν είναι προς την πόρτα της εξόδου, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε την επιστροφή του στον Ολυμπιακό αλλά πρέπει να δείξει πως αξίζει να είναι στις επιλογές της νέας σεζόν. Σίγουρα, για τον ίδιο θα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να δείξει την αξία του σε ντέρμπι στα play off.

Μίχαλ Καρμπόβνικ

Πρόκειται για ένα μπακ με μεγάλες προοπτικές. Η Μπράιτον δεν έχει επενδύσει τυχαία πάνω του όμως ο Μίχαλ Καρμπόβνικ δεν έχει επαληθεύσει τις περγαμηνές που τον συνόδευαν. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει δοκιμάσει τόσο ως δεξί, όσο και ως αριστερό μπακ όμως απέχει μακριά από αυτό που ζητάει ο Ολυμπιακός. Ο 20χρονος άσος είναι δανεικός στον Πειραιά και το καλοκαίρι λήγει η συμφωνία με τη Μπράιτον. Οπότε, έχει λίγα παιχνίδια ακόμα για να κερδίσει έστω ένα χρόνο ακόμα παραμονής στο λιμάνι. Μετράει 14 συμμετοχές με μόλις μία ασίστ.

Χένρι Ονιεκούρου

Οι αποδοκιμασίες όταν περνούσε εκτός αγωνιστικού χώρου απέναντι στην Αταλάντα, ήταν το μήνυμα προς τον Χένρι Ονιεκούρου, πως παρά τα 4,5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την περίπτωσή του, για να παραμείνει στον Ολυμπιακό πρέπει να το αποδείξει. Ο Νιγηριανός εξτρέμ προσπαθεί αλλά δεν… μπορεί. Όχι σαν ποιότητα αλλά ο Πειραιάς δεν του ταιριάζει. Το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσει ως δανεικός ή κανονική μεταγραφή, όμως στις τελευταίες στροφές, του δίνεται μία ευκαιρία να φτιάξει έστω και λίγο το όνομά του και να βάλει τις βάσεις για την επόμενη σεζόν. Όμως, το μόλις ένα γκολ και η μία ασίστ σε 27 ματς, μόνο καλοί οιωνοί δεν είναι.

Τικίνιο Σοάρες

Ο Ολυμπιακός ψάχτηκε ζεστά για την περίπτωση του Έραν Ζάχαβι και μέχρι και τελευταία στιγμή, ήταν σε συνεχή επαφές με τον ίδιο και την Αϊντχόφεν. Ο 33χρονος επιθετικός αναμένεται να πιάσει «λιμάνι» το ερχόμενο καλοκαίρι ως ελεύθερος και άπαντες γνωρίζουν την εκτελεστική ικανότητα του διεθνή άσου. Από την άλλη, ο Τικίνιο Σοάρες έχει λάβει το μήνυμα και με το παραπάνω. Ο Βραζιλιάνος φορ δεν είναι κακός παίκτης. Ίσα-ίσα, από τους προαναφερόμενους, έχει προσφέρει τα περισσότερα, αφού έχει 12 γκολ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα σίγουρη τη θέση στο «τρένο» της νέας σεζόν.

Μαντί Καμαρά

Ναι, ο Μαντί Καμαρά πρέπει να… αποδείξει πως αξίζει να μείνει στον Ολυμπιακό. Από θέμα ποιότητα, δεν το συζητάμε. Αλλά από θέμα συγκέντρωσης, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στον ελληνικό σύλλογο. Ο φετινός Μαντί δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν που είχαμε απολαύσει τα τελευταία δύο χρόνια, που η τιμή του ανεβαίνει συνεχώς. Ίσως, η μη πώλησή του το περασμένο καλοκαίρι, τον έκαναν να… ξενερώσει. Ή απλά είναι μία κακή σεζόν για τον ίδιο. Το θέμα είναι πως πρέπει να συνέλθει για να μπορεί να μείνει στον Πειραιά και τη νέα σεζόν ή τουλάχιστον, να φύγει για ένα καλύτερο επίπεδο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0