Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
«Η European Super League δεν είναι μία αποτυχία για μένα, αλλά μία συλλογική δουλειά 12 ομάδων. Δώδεκα σύλλογοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο 120 σελίδων και προς τους 11, είναι δεσμευτικό.
??| Agnelli: “This is a collective work of 12 teams, not one person. 12 clubs signed a 120-page contract. It still BINDS 11 of those clubs."
— Madrid Xtra. (@MadridXtra) March 3, 2022
Αν κοιτάξουμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, υπάρχουν τέτοια σχέδια για τουρνουά από τότε που ήμουν έφηβος. Όμως πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που 12 σύλλογοι έκαναν μια κοινή δήλωση, η οποία αντιπροσώπευε μια βαθιά κραυγή συναγερμού με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος, διαφορετικά θα είχαμε συντριβεί.
Ζούμε σε έναν κλάδο που δημιουργεί 25 δισεκατομμύρια σε φόρους, στον οποίο εργάζονται ένα εκατομμύριο άνθρωποι και είναι καταλύτης για την ευρωπαϊκή ταυτότητα. Για μένα, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σήμερα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Για τη Σούπερ Λίγκα, λοιπόν, θα ήθελα να προσθέσω δύο πράγματα.
Ένα μήνα πριν από την έναρξη του πρότζεκτ, στο συνέδριο της UEFA, έγινε έλεγχος στον λογαριασμό μου για την καταλληλότητά μου στην Εκτελεστική Επιτροπή: στην επαλήθευση διευκρίνισα ότι μελετούσα εναλλακτικά έργα εκτός του συστήματος της UEFA οπότε ήξεραν ότι δούλευα με αυτή την έννοια. Επιπλέον, προφανώς είχα υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας με τους άλλους συλλόγους, όπως είναι φυσιολογικό σε τέτοιες ενέργειες: δεν μπορούσα να επικοινωνήσω τα πάντα, επομένως και προς τα έξω. Πιστεύουν πολλοί ότι πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους; Εκπροσωπώ μια οικογένεια που έχει τη Γιουβέντους εδώ και 99 χρόνια, όταν συναντώ κάποιον στο δρόμο δεν μου λέει τίποτα γι΄ αυτό και ακόμη κι εδώ κανείς δεν μου το έχει επισημάνει», ενώ κλείνοντας ανέφερε.
«Το πρότζεκτ της Super League ξεκίνησε και δεν χρησιμοποιήθηκε ως απειλή ή ως προθυμία για συμβιβασμό, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Ο συμβιβασμός δεν είναι πλέον επιλογή, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι εάν η ρυθμιστική αρχή μονοπωλίου μπορεί να διευθύνει βιομηχανία αξίας 75 δισεκατομμυρίων: πιστεύω πως όχι.
Θέλουμε να έχουμε την ελευθερία να δημιουργήσουμε μια διοργάνωση. Θα καθίσω και θα υποστηρίξω τη διαφανή διακυβέρνηση. Θα περιμένω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιοσύνης να μας πει εάν το σημερινό όργανο είναι κατάλληλο για τον σκοπό του. Αν δω τη Γιουβέντους να παίζει στο Champions League τα επόμενα πέντε χρόνια; Την βλέπω να παίζει στην κύρια ευρωπαϊκή διοργάνωση».