Football Talk

Σεβίλλη - Γουέστ Χαμ: Πρόωρος… (ημι)τελικός στους «16» του UEFA Europa League!

Σεβίλλη - Γουέστ Χαμ: Πρόωρος… (ημι)τελικός στους «16» του UEFA Europa League!

Η κληρωτίδα για τους «16» του Europa League είχε… όρεξη και το ζευγάρι που κλέβει τα βλέμματα είναι αυτό ανάμεσα σε Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ. Με τις ομάδες να μην είναι σίγουρα ευχαριστημένες για την κλήρωση αλλά να είναι έτοιμες να κοντραριστούν για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

 

Η κάτοχος έξι τροπαίων θα αναμετρηθεί ενάντια στα «σφυριά» του Ντέιβιντ Μόγιες με σκοπό να συνεχίζει να ελπίζει για την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού τρόπαιου στην… έδρα της. Μιας και ο τελικός θα λάβει χώρα τον Μάιο στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθκουάν. 

Κάνοντας λόγο για δύο «δυνάμεις» σε Αγγλία και Ισπανία αντίστοιχα που θέλουν να συνδυάσουν τις καλές τους χρονιές με ευρωπαϊκό τίτλο. 

Οι πορείες των δύο ομάδων

Οι Ανδαλουσιάνοι πραγματοποίησαν μία αρκετά κακή πορεία στο φετινό  UEFA Champions League, μιας και σε έναν όμιλο που ήταν θεωρητικά το αδιαμφησβήτητο φαβορί κόντρα σε Λιλ, Σάλτσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ, κατέλαβε την 3η θέση με έξι βαθμούς. Μόλις έναν παραπάνω από την 4η γερμανική ομάδα και τέσσερις λιγότερους από την 2η Σάλτσμπουργκ. Γνωρίζοντας αρκετή κριτική από τους φιλάθλους τη για την απόδοση της αλλά και την τακτική του Ζουλέν Λοπετέγκι με μόλις μία νίκη, δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες

Παρόλα αυτά, στον playoff γύρο του Europa League βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ντιναμό Ζάγκρεμπκαι επικράτησε με 3-1 στην Ισπανία μετά από ένα εκπληκτικό φινάλε στο πρώτο ημίχρονο με δυο γκολ από τους Λούκας Οκάμπος και Αντονί Μαρσιάλ σε διάστημα ενός λεπτού. Αλλά, στον επαναληπτικό αγώνα στο Ζάγκρεμπ δεν ήταν… αρκετά καλή και ηττήθηκε με 1-0 χάρη στο πέναλτι του Μίλαν Όρσιτς. Αποτέλεσμα που τελικά ήταν αρκετό για την ομάδα της Ανδαλουσίας να περάσει στην επόμενη φάση. 

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Λονδίνου ξεκίνησε και… συνεχίζει στη διοργάνωση του Europa League μετά από την εύκολη επικράτηση της στον 8ο όμιλο. Τερματίζοντας με 13 βαθμούς έπειτα από 6 αγώνες, με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Πιο αναλυτικά, θριάμβευσε στην Κροατία κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0, δεν δυσκολεύτηκε ενάντια της Ραπίντ Βιέννης που τη νίκησε με 2-0 στο London Stadium και με το ίδιο σκορ στην Αυστρία. Επιπλέον, στις αναμετρήσεις με την Γκενκ επικράτησε με 3-0 στην Αγγλία και βγήκε ισόπαλη με 2-2 στο Βέλγιο. Τέλος, ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 1-0 στο Λονδίνο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στους «16».

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0