Football Talk

Σεβίλλη: Ξεκινάει το ταξίδι για το… έβδομο UEFA Europa League!

Σεβίλλη: Ξεκινάει το ταξίδι για το… έβδομο UEFA Europa League!

Η Σεβίλλη επέστρεψε στην… αγαπημένη της διοργάνωση και αποτελεί φόβητρο για όλες τις αντιπάλους της με τις έξι κατακτήσεις UEFA Europa League μέσα σε 16 χρόνια αλλά και με το απόλυτο στους τελικούς. 

Οι Ανδαλουσιάνοι χωρίς αμφιβολία, πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες πορείες τους στο φετινό UEFA Champions League, μιας και σε έναν όμιλο που έμοιαζε να είναι το αδιαμφησβήτητο φαβορί κόντρα σε Λιλ, Σάλτσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ, κατέλαβε την 3η θέση με έξι βαθμούς. Μόλις έναν παραπάνω από τους 4ους «λύκους» και τέσσερις λιγότερους από την 2η Σάλτσμπουργκ. Αγνώριστες εμφανίσεις από την ομάδα του Ζουλέν Λοπετέγκι με μόλις μία νίκη, δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες

Παρά τους κακούς αγώνες της, η ισπανική ομάδα στάθηκε αντάξια της ιστορίας της και νίκησε τον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (2-0). Συνεχίζοντας το ευρωπαϊκό ταξίδι της στα σαλόνια του Europa League και βρίσκοντας στο διάβα της για τον γύρο των πλέι-οφ τη σκληροτράχηλη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (17/2, 22:00). 

Ο τελικός… στη Σεβίλλη! 

Οι Σεβιγιάνοι μπορεί να «υποβιβάστηκαν» στο UEFA Europa League όμως αυτό μπορεί να αποδειχθεί σε… καλό μιας και μετράνε έξι τρόπαια σε ισάριθμους τελικούς και βρίσκονται στη πρώτη θέση της κατάταξης με τρεις περισσότερους τίτλους από τις δεύτερες Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ενώ, περνάνε για τέσσερις μία άλλη ομάδα που βρίσκεται στη πλέι-οφ φάση του θεσμού, την Πόρτο

1. Σεβίλλη – Μίντλτεσμπρο 4-0 (2005/06)

 celebracion_jugadores_uefa_2006.jpg

Η πρώτη ευρωπαϊκή κατάκτηση τίτλου στην ιστορία της υπό τις οδηγίες του Χουάντε Ράμος, στον τελικό του Phillips Stadion της ΠΣΒ, με το εμφατικό 4-0 κόντρα στην αγγλική Μίντλεσμπρο

 2. Σεβίλλη – Εσπανιόλ 2-2 (πεν. 3-1) (2006/07)

 sevilla_fc_2007.jpeg

Back-to-back κατακτήσεις για τη Σεβίλλη και τον Χουάντε Ράμος απέναντι σε μία άλλη ισπανική ομάδα, την Εσπανιόλ. Με τον τελικό να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι και τον Αντόνιο Πουέρτα με την εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα να υπερασπίζεται το τρόπαιο της ομάδας του.

 3. Σεβίλλη – Μπενφίκα 0-0 (πεν. 4-2) (2013/14)

campeones_celebran_titulo.jpg

Έπειτα από επτά χρόνια μακριά από ευρωπαϊκούς τελικούς, οι Ανδαλουσιάνοι γύρισαν με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο τους και κατέκτησαν τον τρίτο τους τίτλο, μετά από… εφιαλτική διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Μπενφίκα

 4. Σεβίλλη – Ντνίπρο 3-2 (2014/15)

1581333-33624035-2560-1440.jpg

Ραντεβού και πάλι στον τελικό απέναντι στην μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης, τη φιναλίστ Ντνίπρο, που απέκλεισε και τον Ολυμπιακό. Όμως, υπέκυψε στον τελικό, λόγω της τρομερής εμφάνισης του Κάρλος Μπάκα.

 5. Λίβερπουλ – Σεβίλλη 1-3 (2015/16)

hi-res-89ad13e29030cf2e0c1dbd85237b1a21_crop_north.jpg

Τρίτη διαδοχική κατάκτηση για να γράψει ιστορία στο θεσμό του Europa League απέναντι στη Λίβερπουλ. Παρά το κατά της 1-0 του ημιχρόνου η ομάδα του Έμερι πραγματοποίησε το «τέλειο» δεύτερο ημίχρονο και ανέτρεψε την αναμέτρηση σε 3-1.

6. Σεβίλλη – Ίντερ 3-2 (2019/20) 

200821222548-sevilla-celebrate-super-tease.jpg

Δύο χρόνια πριν, εν μέσω πανδημίας η Σεβίλλη ήταν πάλι εκεί και επικράτησε με 3-2 κόντρα στην Ίντερ του Αντόνιο Κόντε, χάρη σε ένα τρομερό ανάποδο ψαλίδι του Ντιέγκο Κάρλος που κόντραρε στον Ρομέλου Λουκάκου και κατέληξε στα δίχτυα του Ασμίρ Χαντάνοβιτς στα τελευταία λεπτά του αγώνα. 

Μένει να δούμε εάν ο Λοπετέγκι μπορεί να οδηγήσει ξανά την ομάδα του στη «Γη της Επαγγελίας», έχοντας στη διάθεσή του ένα πληρέστερο ρόστερ που έχει ενισχυθεί περαιτέρω τον Ιανουάριο με τις αφίξεις των Αντονί Μαρσιάλ και Χεσούς Κορόνα. Αντιμέτωπη με άλλες τρεις δυνατές ιβηρικές ομάδες, τις ΜπαρτσελόναΡεάλ Μπέτις και Ρεάλ Σοσιεδάδ αλλά και τις υπολογίσιμες δυνάμεις των Μπορούσια Ντόρτμουντ του Έρλινγκ Χάαλαντ και την Αταλάντα που «παλεύει» με τον Ολυμπιακό για ένα εισιτήριο στον επόμενο γύρο.

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0