Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 1-1: Νέο στραβοπάτημα για τους κόκκινους διαβόλους - σκληροτράχηλοι «Άγιοι» (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 1-1: Νέο στραβοπάτημα για τους κόκκινους διαβόλους - σκληροτράχηλοι «Άγιοι» (video)
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε ισόπαλη με την Σαουθάμπτον, στο Όλντ Τράφορντ, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να μετουσιώσουν τις μεγάλες τους ευκαιρίες σε γκολ και το πλήρωσαν κατά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με ένα γκολ του Τσε Άνταμς! 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε την Σαουθάμπτον για την 25η αγωνιστική της Premier League. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ υψηλό ρυθμό, ο οποίος κατά τη συνέχεια έπεσε, αλλά η Μάντσεστερ βρήκε νωρίς γκολ (21’ Σάντσο) και έλεγχε πλήρως το ματς. To δεύτερο ημίχρονο ήταν ανατρεπτικό, με την Σαουθάμπτον να βάζει ένα γρήγορο γκολ και να παγώνει τους γηπεδούχους!

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε υψηλό ρυθμό και για τις δύο ομάδες με την κατοχή της μπάλας για τους «κόκκινους διάβολους». Στο 6ο λεπτό μετά από μια τρομερή κάθετη του Σάντσο με αποδέκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ με μια κοφτή μπαλιά και πλάσαρε στην κενή εστία για να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους! Ο Πέρο όμως, βρέθηκε σαν από μηχανής θεός και απομάκρυνε στο… παρά ένα τον κίνδυνο.

Το παιχνίδι πήρε φρενήρη  ρυθμό με φάσεις εκατέρωθεν. Η Σαουθάμπτον με μια προσπάθεια με τον ώμο του Τσε Άνταμς θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Ντε Χέα. Η συνέχεια της φάσης, είχε τον Σάντσο να βγαίνει αντεπίθεση αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στο σώμα του Φόρστερ!

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, αλλά μια αντεπίθεση με τον Ράσφορντ να βγαίνει ευνοημένος και να έχει όλο το γήπεδο μπροστά του και να βγάζει μια εκπληκτική μπαλιά για τον Σάντσο, ο οποίος είχε εύκολη αποστολή και πλάσαρε για το 1-0, στο 21'! Να σημειωθεί πως ο Άγγλος επιθετικός δεν είχε ξανασκοράρει στο Ολντ Τράφορντ και το έκανε για πρώτη φορά.

Με το πάνω χέρι για την ομάδα του Ράνγκνικ, συνεχίζοντας να έχει το πλεονέκτημα της κατοχής της μπάλας και τον ρυθμό να παραμένει χαμηλός, η Σαουθάμπτον βρήκε δύο φάσεις στο 41’ και το 44’ με το Ντε Χέα να μπλοκάρει και στις δύο περιπτώσεις.

Η Μάντσεστερ με μια μπαλιά του Κριστιάνο προς τον Πογκμπά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γάλλος μέσος ήταν πολύ εκτεθειμένος και το γκολ θεωρήθηκε ως μη γενόμενη φάση!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο μισό… φουριόζοι, σκοράροντας με τον Τσε Άνταμς μετά από μια κάθετη πάσα του Ελιονούσι και έφερε την αναμέτρηση σε απόλυτη ισορροπία (1-1).

Το παιχνίδι… πήρε φωτιά, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά καλές ευκαιρίες. Στο 54’ ο Μπρόγια είχε καλή ευκαιρία με τον Σο να τον τραβάει, προσπαθώντας μάταια να τον ανακόψει. Στο 57’ ο Μαγκουάιρ είχε καλή ευκαιρία από κοντά, αλλά ο Φόρστερ απομάκρυνε με το πόδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φόρστερ, μπήκε εμπόδιο ξανά σε μια πολλά υποσχόμενη επίθεση για την Μάντσεστερ με τον Κριστιάνο να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ, ενώ στην συνέχεια της φάσης σταμάτησε και ένα σουτ του Νταλότ.

Η Σαουθάμπτον πίεσε και έφτασε σε δύο ακόμη τελικές χωρίς να καταφέρει να απειλήσει όμως.

Στο 72’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες βρήκε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο τέρμα, με τον επόπτη να υποδεικνύει παράβαση οφσάιντ. Στο ριπλέι μάλιστα φάνηκε πως όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων βρισκόντουσαν σε αντικανονική θέση.

Μια απίστευτη επέμβαση του Φόρστερ, στο 90+1,  σε μια κεφαλιά του Μαγκουάιρ ήταν ότι έπρεπε για να επιβεβαίωση την μεγάλη εμφάνιση του γκολκίπερ της Σαουθάμπτον.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ (76’ Ελάνγκα), Ράσφορντ (82’ Λίνγκαρντ), Φερνάντες, Σάντσο, Κριστιάνο.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Γουόκερ Πίτερς, Μπέντναρεκ (46’ Στέφενς), Σαλισού, Περό, Σ.Άρμστρονγκ, Γουόρντ Πρόους, Ρομέου (90+5’ Ντιαλό), Ελιονούσι (71’ Λιβραμέντο), Μπρόγια, Άνταμς.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0