Football Talk

ΠΑΟΚ: Από το «ηλεκτροσόκ» της Νίκαιας, στους δύο μήνες χωρίς ήττα - Προλαβαίνει το... τρένο της Super League; (video)

ΠΑΟΚ: Από το «ηλεκτροσόκ» της Νίκαιας, στους δύο μήνες χωρίς ήττα - Προλαβαίνει το... τρένο της Super League; (video)

Βελτιωμένος σε άμυνα και επίθεση, αήττητος για δύο μήνες, με οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα ματς στη Super League! Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου ίσως άργησε, αλλά άναψε τη μηχανή και πλέον, «τρέχει» μήπως προλάβει το… τρένο του πρωταθλήματος!

Ήταν 5 Δεκεμβρίου. Ο ΠΑΟΚ έχασε μέσα στη Νίκαια με 3-2 από τον Ιωνικό, υποχωρούσε στην 4η θέση της Super League, επτά βαθμούς μακριά από τη δεύτερη ΑΕΚ και 13 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ίσως αυτή η ήττα, αποτέλεσε το «ηλεκτροσόκ» που χρειαζόταν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.


Μετά από δύο μήνες, οι Θεσσαλονικείς δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνη την ομάδα. Η άμυνα έχει υψώσει τείχος, επιθετικά βρίσκονται περισσότερες λύσεις και κατά αυτόν τον τρόπο, ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος σε κάθε διοργάνωση από τις αρχές Δεκεμβρίου. Μία γρήγορη ματιά στους αριθμούς του, αποδεικνύει τα αίτια της βελτίωσης.

Προφανώς, το μεγαλύτερο μερίδιο της -τότε- ευθύνης και της -νυν- επιτυχίας, το πιστώνεται ένας άνθρωπος: ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Από την 12η αγωνιστική που βρήκε τον ΠΑΟΚ να φεύγει από τη Νίκαια με σκυμμένο το κεφάλι, έως την επική ανατροπή στην 21η αγωνιστική επί του Παναθηναϊκού, ο Ρουμάνος τεχνικός φρόντισε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του. Αποδεικνύεται, άλλωστε, από τη συγκομιδή των 25 βαθμών, από τους 27 διαθέσιμους που βρήκε στο διάβα του! Ακόμα και ο πρώτος στη βαθμολογία και αήττητος, Ολυμπιακός, συγκέντρωσε 21 στο ίδιο διάστημα, όντας ο μόνος που «έκοψε» βαθμούς από τον ΠΑΟΚ.


Ναι, ο Ίνγκι Ίνγκασον επέστρεψε και έφερε αυτοπεποίθηση στην άμυνα, την ώρα που ο Γιάσμιν Κούρτιτς έχει διπλασιάσει -και βάλε- τη συνεισφορά του σε γκολ από τις αρχές Δεκεμβρίου κι έπειτα, μετρώντας δέκα γκολ και δύο ασίστ, μετά από δέκα ματς. Αλλά η βελτίωση είναι τόσο μεγάλη σε ένταση και διάρκεια, που δεν δικαιολογείται ως αποτέλεσμα του momentum δύο παικτών.  

Επιθετικά; Από το 1.8 γκολ ανά ματς, έχει «εκτοξευθεί» στα 2.6! Αμυντικά; Από τα 1.1 γκολ, έχει μειωθεί στα 0.7! Αν συνυπολογιστούν οι πέντε φορές που η εστία του παρέμεινε απαραβίαστη, από τα εννέα ματς τα οποία έδωσε, το επίτευγμα κρίνεται ακόμα μεγαλύτερο!

Το εν λόγω χρονικό διάστημα, η τρομερή βελτίωση του ΠΑΟΚ, είχε προφανώς και άμεσα οφέλη. Το -13 της 12ης αγωνιστικής, έχει πέσει στο -9.

Το «τρένο» για το πρωτάθλημα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως το… προλαβαίνει ή πως χάθηκε οριστικά. Η τύχη του μοιάζει να βρίσκεται περισσότερο στο «χέρι» του Ολυμπιακού. Ωστόσο, είτε αλλάξουν τα δεδομένα δραματικά στις εναπομένουσες αγωνιστικές και στα playoffs, είτε όχι, ο ΠΑΟΚ κρατά πως έβγαλε αντίδραση και γύρισε για τα καλά το «φύλλο».


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0