Football Talk

Παναθηναϊκός: Το «μαύρο» ρεκόρ, η οπισθοχώρηση αλά Μπόλονι και ο φάκελος διαιτησία

Παναθηναϊκός: Το «μαύρο» ρεκόρ, η οπισθοχώρηση αλά Μπόλονι και ο φάκελος διαιτησία

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με ανατροπή από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το BN Sports σταχυολογεί τα τρία σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν από το ντέρμπι της Τούμπας για την αγωνιστική εικόνα του τριφυλλιού.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση», λέει το ευρέως γνωστό γνωμικό.

Και αυτό ακριβώς ισχύει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Μια ομάδα που είχε μπει σταθερά σε τροχιά Ευρώπης, που έχτιζε σερί νικών σε Ελλάδα και Κύπελλο και κατάφερε σε τρία ματς να... γκρεμίσει τις συνθήκες που η ίδια είχε δημιουργήσει και πλέον βρίσκεται στην 6η θέση!

Πως, όμως, φτάσαμε ως εδώ;

Θυμίζει την ομάδα επί εποχής Μπόλονι...

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ανά διαστήματα (ειδικότερα στα τελευταία λεπτά) των τριών τελευταίων αγώνων του με Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ θυμίζει την περσινή... εκδοχή του συνόλου του Λάζλο Μπόλονι.

Ασύνδετο παιχνίδι, μηδέν κατοχή μπάλας και φουλ οπισθοχώρηση με αποτέλεσμα να δεχτεί συνεχόμενα γκολ στα τελευταία λεπτά και να χάσει τα παιχνίδια. Έτσι έγινε με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, έτσι έγινε μια εβδομάδα πριν με τον Αστέρα στη Λεωφόρο και έτσι έγινε και την Κυριακή (6/2) στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Αυτό, όμως, που διαφαίνεται είναι και η προβληματική διαχείριση του ρόστερ. Στόπερ δεν παίρνεις το καλοκαίρι περιμένοντας να επανέλθει ο Σένκεφελντ μετά από 3,5 μήνες. Τα είδαμε τα αποτελέσματα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Χαφ μεγάλης ηλικίας όπως ο Μαουρίσιο και ο Πέρεθ, που ναι μεν είναι εξαιρετικά φιλότιμοι και προσδίδουν εμπειρία, αλλά μέχρι εκεί. Διότι και κούραση θα σου βγάλουν (όπως έχουν βγάλει) και προβλήματα τραυματισμών θα προκύψουν. Λείπει, δηλαδή η... φρεσκάδα από το κέντρο του τριφυλλιού που σε ματς ταχύτητας είναι απαραίτητη!

Και ένας... Βιγιαφάνιες παρέα με τον Αλεξανδρόπουλο δεν μπορούν να φέρουν την άνοιξη. Όσο για το θέμα με το σέντερ φορ... και αυτό το έχουμε τονίσει πολλάκις. Όταν σε συνεχόμενα ματς δεν σκοράρεις και παίρνεις τελικές προσπάθειες μόνο από τα εξτρέμ σου (βλ. Αϊτόρ, Παλάσιος) και αυτό επίσης τα λέει όλα.

Ο κίνδυνος… αποπροσανατολισμού στο θέμα με τη διαιτησία

Ο Παναθηναϊκός ανά τα χρόνια έχει βιώσει πολύ άσχημες διαιτησίες και αυτό δεν το λέμε επειδή αυτή είναι η δική μας άποψη, καθώς τα πάντα είναι... καταγεγραμμένα!

Το ότι ο Κλάτενμπεργκ φαίνεται πως έχει υποπέσει σε γκέλες και έχει χάσει την εμπιστοσύνη πολλών ομάδων της Super League επίσης είναι ένα δεδομένο που είναι γνωστό. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τις ανακοινώσεις που βγάζουν τα 3/4 των ομάδων το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον.

Ο Παναθηναϊκός επίσημα και ανεπίσημα εκφράζει στα τελευταία ματς πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Σε κάποια ζήτημα προφανώς και έχει δίκιο και υπάρχει προβληματισμός. Σε αυτό το σημείο, όμως, μπαίνει ένα μεγάλο «αλλά». Οι πράσινοι δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται με το κομμάτι της διαιτησίας, διότι θα χάσουν τους πραγματικούς τους στόχους που είναι το Κύπελλο και η Ευρώπη.

Πρέπει να αναζητήσουν με αγωνιστικά κριτήρια τι πραγματικά φταίει και έχει φτάσει η ομάδα στο να κάνει ξανά τόσο μεγάλο πισωγύρισμα.

Αρνητικό ρεκόρ... 10ετίας

Και το «κερασάκι στην τούρτα» όλων των προαναφερθέντων είναι το μαύρο ρεκόρ που κατέγραψε το τριφύλλι μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε να συμβεί 10 ολόκληρα χρόνια. Τότε το «τριφύλλι» είχε χάσει και πάλι τρία ματς σερί.

Για την ακρίβεια στις 4 Μαρτίου του 2012 οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί με 2-0 από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας, στις 11 Μαρτίου του 2012 είχαν γνωρίσει την ήττα εκτός έδρας με 2-0 από την ΑΕΚ και στις 18 Μαρτίου το τριφύλλι δέχθηκε τρία γκολ από τον Ολυμπιακό εντός έδρας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0