Football Talk

Άρσεναλ: Το «τρένο» της τετράδας θα χαθεί τον… Ιανουάριο, αν δεν υπάρξει άμεση ενίσχυση!

Άρσεναλ: Το «τρένο» της τετράδας θα χαθεί τον… Ιανουάριο, αν δεν υπάρξει άμεση ενίσχυση!
Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος αποτέλεσε και τον βασικότερο στόχο της Άρσεναλ κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο… χάθηκε. Συμφώνησε με την Γιουβέντους, επέλεξε την SerieAέναντι της PremierLeagueκαι πλέον οι «κανονιέρηδες» πρέπει να αποφασίσουν αν θα πάνε σε κάποια εναλλακτική λύση σε θέσεις που «πονούν» ή αν θα παραμείνουν με το υπάρχον ρόστερ μέχρι και το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά το ρόστερ της Άρσεναλ την δεδομένη χρονική στιγμή, μετά και από την πώληση του Κάλουμ Τσέιμπερς, θα διαπιστώσει πως οι «κανονιέρηδες» χρειάζονται ενίσχυση.

Διότι, από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, πιο πολλά έχουν χάσει, παρά έχουν κερδίσει… Ο Μέιτλαντ Νάιλς αποχώρησε ως δανεικός για την Ρόμα, ενώ πριν από μερικές ώρες, ο Μικέλ Αρτέτα άναψε το πράσινο φως για να αποχωρήσει ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από την ανασταλτική του λειτουργία, με κανονική μεταγραφή, για την Άστον Βίλα.

Παράλληλα, ο Μπαλογκάν, ο οποίος αποτελούσε την 4η επιλογή για την κορυφή της επίθεσης, έφυγε ως δανεικός για την Μίντλεσμπρο, ενώ ο Ενκέτια που παρέμεινε δεν κρίνεται από πολλούς ως ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο έναντι του Αλεξάντερ Λακαζέτ και να κάνει την διαφορά.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως η Άρσεναλ θέλει ενίσχυση. Και αν μεσοαμυντικά, οι λύσεις στο κέντρο της επιτρέπουν υπό φυσιολογικές συνθήκες να αισθάνεται πιο σίγουρη, τότε επιθετικά κάτι ανάλογο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Ο Λακαζέτ σηκώνει το «βάρος» της επίθεσης, αλλά για… πόσο, ενώ ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δεν ακολούθησε την ομάδα στο Ντουμπάι, για την διακοπή του πρωταθλήματος, και όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα ενταχθεί και πάλι στο ρόστερ και θα αποτελέσει υπολογίσιμη δύναμη για τον Μικέλ Αρτέτα.

Συνεπώς, οι Λονδρέζοι μένουν με έναν αξιόπιστο επιθετικό και με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι που μπορεί να συμβάλλει ως «ψευτοεννιάρι» αλλά δεδομένα δεν είναι η φυσική του θέση. Κάπως έτσι, η απόφαση του Ντούσαν Βλάχοβιτς να μην επιλέξει την Άρσεναλ, αλλά την Γιουβέντους, μοιάζει να «πληγώνει» τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι θεωρούσαν πως εύκολα ή δύσκολα, θα τον πείσουν να πει το ναι.

Το θέμα όμως πλέον θεωρείται «λήξαν», με την Άρσεναλ να πρέπει να επιλέξει πλέον αν θα παραμείνει ως έχει ή θα κινηθεί για κάποιον άλλο επιθετικό στα τρία διαθέσιμα 24άωρα που έχουν απομείνει, μέχρι και το τέλος της μεταγραφική περιόδου.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα. Ο Αλεξάντερ Ίσακ ακούστηκε αλλά δεν προχώρησε και όπως φαίνεται ο Λακαζέτ θα… υποχρεωθεί να είναι υγιής μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, για να βοηθήσει με την εμπειρία του στις προσπάθειες της ομάδας του για την τετράδα.

Συνεπώς, οι «κανονιέρηδες» έχασαν ποδοσφαιριστές που δεν χρησιμοποιούσαν, αλλά δεν τους αντικατέστησαν κιόλας. Το ίδιο έχει συμβεί και με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και αν όλα αυτά δεν αποκατασταθούν σε 64 ώρες, μάλλον στο τέλος της χρονιάς, θα λέμε ότι το τρένο της… τετράδας, χάθηκε κάπου στα μέσα της σεζόν, στις αρχές του 2022, για… εξωαγωνιστικούς λόγους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0