Football Talk

ΑΕΚ: Το κομβικό ματς στο Περιστέρι και τα ζητούμενα

ΑΕΚ: Το κομβικό ματς στο Περιστέρι και τα ζητούμενα

Η ΑΕΚ μετά την καλή εικόνα της στην Τούμπα μεσοβδόμαδα έδειξε ότι ξεπερνάει το σοκ από την ήττα από τον Παναιτωλικό, χρειάζεται όμως και συνέχεια το απόγευμα (17:15 ΝovaSports 2) κόντρα στον Ατρόμητο.

Μία εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από την ήττα-σοκ που γνώρισε η ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Παναιτωλικό. Ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της Ένωσης, μετά από εκείνη απέναντι και στον ΟΦΗ. Το αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας έφερε την «έκρηξη» προς τους παίκτες από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και χθες στα Σπάτα. Συν όλων των παραπάνω την ΑΕΚ «χτύπησαν» και τραυματισμοί και ο κορωνοϊός. Με πάρα πολλά προβλήματα η ομάδα πήγε στην Τούμπα να παίξει την Τετάρτη τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και η απόδοσή της, τηρουμένων των συνθηκών ήταν καλή.

Οι παίκτες πήραν ψυχολογία από την εμφάνισή του στο ματς της Τετάρτης. Όμως χρειάζεται διάρκεια και ένα σερί καλών αποτελεσμάτων, όπως και εμφανίσεων προκειμένου η ΑΕΚ να πατήσει γερά στα πόδια της. Επόμενο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει η Ένωση είναι το απόγευμα κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα για την ΑΕΚ αυτή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που καίγεται για βαθμούς και πάντα απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» τα δίνει όλα. Είναι κομβικό αυτό το παιχνίδι για την ΑΕΚ, η οποία θέλει να κάνει μόνο βήματα μπροστά τώρα κι ενώ την Τετάρτη έχει τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Είναι πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει η ομάδα του Γιαννίκη. Δύσκολα παιχνίδια όλα και κάθε νίκη θα βήμα μεγάλο προς τον μεγάλο στόχο που είναι να «γιγαντωθεί» και να «δέσει» το σύνολο. Κάθε απώλεια βαθμών θα είναι πισωγύρισμα. Πρώτο ζητούμενο λοιπόν σήμερα η νίκη, δεύτερο ζητούμενο να δοθεί μία συνέχεια στην καλή εμφάνιση της Τούμπας.

Οι επιστροφές και τα πλάνα του Γιαννίκη

Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ λοιπόν, να φύγει με διπλό το απόγευμα από το Περιστέρι. Ο Γιαννίκης θα έχει και πάλι απουσίες, αλλά και αρκετές επιστροφές. Οι Αραούχο, Άμραμπατ, Σάκχοφ και Βράνιες εχουν γυμναστεί κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις και θα είναι στη θέση του προπονητή πόσο κι αν θα τους χρησιμοποιήσει σε αυτό το παιχνίδι.

Οσον αφορά την 11άδα, ο Τσιντώτας θα είναι ξανά κάτω από τα δοκάρια. Στόπερ οι Τζαβέλλας – Μήτογλου, δεξί μπακ Ρότα και Μισελέν διεκδικούν θέση βασικού, ενώ αριστερά θα βρίσκεται ο Μοχαμάντι. Αμυντικά χαφ αναμένεται να ξεκινήσουν οι Σιμόες – Σιμάνσκι, ο Γέβτιτς 10άρι, οι Τσούμπερ – Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης και κορυφή ο Ανσαριφάρντ. Ίδια 11άδα δηλαδή με αυτή της Τούμπας, ωστόσο ο Γιαννίκης θα έχει περισσότερες λύσεις στον πάγκο.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0