Football Talk

ΑΕΚ: Αν δεν βγάλει αντίδραση, αναμένονται εξελίξεις…

ΑΕΚ: Αν δεν βγάλει αντίδραση, αναμένονται εξελίξεις…
Η ΑΕΚ μπορεί να έχει πολλές απουσίες για το αποψινό (19:00 CosmoteTV1 ) ματς Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, μπορεί να είναι πληγωμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, όμως επιβάλλεται οι παίκτες της να δείξουν εγωισμό.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει  ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το να τονίσουμε ξανά πως η ΑΕΚ είναι σε κακό αγωνιστικό φεγγάρι, είναι πλέον περιττό. Φαίνεται με γυμνό μάτι, το είπε και ο Αργύρης Γιαννίκης στις χθεσινές του δηλώσεις, υπογραμμίζοντας πως η βελτίωση στην ομάδα δεν είναι αυτή που σχεδίαζε και περίμενε. Το θέμα είναι το αποψινό ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τι χαρακτήρα και τι πρόσωπο θα βγάλει η ΑΕΚ στο χορτάρι και τι θα γίνει μετά…

Οι απουσίες της Ένωσης στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σίγουρα και πολλές και σοβαρές. Όμως το ρόστερ της ΑΕΚ δεν είναι για… πέταμα. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν γίνεται να έχουν ξεχάσει τη μπάλα. Δεν γίνεται να μην βγάλουν εγωισμό και πείσμα στα παιχνίδια. Έχει η ΑΕΚ παίκτες στο ρόστερ και την 11άδα της που είναι ικανοί να μπουν στην Τούμπα και να φύγουν με καλό αποτέλεσμα, ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά το ματς με τον Παναιτωλικό κατέβηκε έξαλλος στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και τα «έχωσε» χοντρά στους παίκτες. Από το 2013 μέχρι το βράδυ της Κυριακής ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Μελισσανίδης μετά από αγώνα πήγε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ να… διαμαρτυρηθεί στους παίκτες. Η πρώτη ήταν μετά την ήττα της ΑΕΚ στην πρεμιέρα από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, στις 25 Αυγούστου του 2019, όταν εκείνο το βράδυ έδιωξε τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Αυτή η κίνηση του Μελισσανίδη την περασμένη Κυριακή ήταν ξεκάθαρο μήνυμα προς τους παίκτες (ο Γιαννίκης όταν πήγε στα αποδυτήρια ο Μελισσανίδης δεν ήταν εκεί, καθώς έκανε δηλώσεις στην Cosmote TV) και τι περιμένει απ’ αυτούς: Να αλλάξουν ριζικά την αγωνιστική συμπεριφορά και εικόνα τους. Σε πρώτη φάση να βγάλουν πάθος, ζήλο, μεράκι, δύναμη στα παιχνίδια. Και σε δεύτερη φάση να παίξουν ποδόσφαιρο. Εδώ μπαίνει στην εξίσωση και ο προπονητής…

Παρά τις απουσίες που έχει απόψε η ΑΕΚ λοιπόν, επιβάλλεται όσοι αγωνιστούν να παίξουν με πάθος. Να καταθέσουν ψυχή και δύναμη στο γήπεδο. Να μην δείξουν δηλαδή τη… νωθρή εικόνα τους σε αρκετά τελευταία ματς, αλλά και σε αυτό με τον ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο στο ματς πρωταθλήματος λίγους μήνες πριν.

Αν η ΑΕΚ συνεχίσει και απόψε να δείχνει κατώτερη των περιστάσεων κι αν και την Κυριακή στο Περιστέρι δεν καταφέρει να… σοβαρευτεί, θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις. Εξελίξεις που θα έχουν να κάνουν με αποχωρήσεις ή παραγκωνισμό παικτών!

Όσον αφορά τα αγωνιστικά σύμφωνα με την τελευταία δοκιμή ο Γιαννίκης καταλήγει σε ένα 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα στο τέρμα, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Μοχαμαντί αριστερό, τους Μήτογλου – Τζαβέλλα στα στόπερ. Οι Σιμόες – Σιμάνσκι έχουν τον πρώτο λόγο να βρεθούν στο αρχικό σχήμα, δεξί εξτρέμ θα είναι ο Γκαρσία, αριστερό ο Τσούμπερ, 10άρι ο Γέβτιτς και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ. Βέβαια, δεν αποκλείεται και η επιλογή του 4-3-3 που επίσης έχει δοκιμάσει ο προπονητής στις τελευταίες προπονήσεις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0