Football Talk

Λαμία – Ιωνικός 2-1: Μεγάλη νίκη και 4/4 κόντρα στους Νικαιώτες για την ομάδα του Γρηγορίου! (video)

Λαμία – Ιωνικός 2-1: Μεγάλη νίκη και 4/4 κόντρα στους Νικαιώτες για την ομάδα του Γρηγορίου! (video)
Η Λαμία επικράτησε με 2-1 και με την τέταρτη φετινή νίκη επί του Ιωνικού (2 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο) πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην μάχη της παραμονής. 

Η Λαμία υποδέχτηκε τον Ιωνικό για την 17η αγωνιστική της Super League. Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ωστόσο η ομάδα της Νίκαιας στο 91’ μείωσε σε 2-1 και κυνήγησε την ισοφάριση χωρίς όμως να καταφέρουν να γυρίσουν το παιχνίδι. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πανηγύρισε δεόντως τους τρεις πολύτιμους βαθμούς καθώς έφτασαν τους φιλοξενούμενους στη βαθμολογία, ενώ πέτυχαν και την πρώτη τους εκτός έδρα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Λαμία πήρε από νωρίς προβάδισμα με τον Ρόμανιτς να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ για το 2022. Μόλις στο 11' ο Προβυδάκης έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Καραμάνο, αυτός έκανε το γύρισμα στον Ρόμανιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα, η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-0.



Ο Ιωνικός μετά το γκολ που δέχτηκε πήρε την μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Σαράνοφ, με τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου να περιμένουν στο δικό τους μισό.  Στο 23’ ελέγχθηκε μαρκάρισμα για πιθανή παράβαση πέναλτι εις βάρος του Γκόλεμιτς, ωστόσο το VAR έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι Άοσμαν και Καμπράλ συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Σαράνοφ μπλόκαρε με ευκολία, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ των γηπεδούχων.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ήρθε και η πρώτη τελική για τον Ιωνικό. Ο Κάνιας είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή και την έπιασε γεμάτα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από το δοκάρι του Σαράνοφ στο 47’.

Η Λαμία λίγα λεπτά μετά έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Ρόμανιτς έστρωσε την μπάλα στον Μπεχαράνο μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.

Στο 66’ λίγο να έλειψε να έχουμε ένα απίστευτο αυτογκόλ! Ο Σάντσεζ έκανε το γύρισμα προς τον Χουτεσιώτη αλλά προς τα αριστερά με τον Έλληνα κίπερ να είναι στα δεξιά. Για καλή τους τύχη η μπάλα πήγαινε εκτός εστίας και κατέληξε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι στην εξέλιξη της φάσης κέρδισαν δύο κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Οι γηπεδούχοι φώναξαν για νέο πέναλτι, αυτή τη φορά σε χέρι του Τσιγκρίνσκι. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, ωστόσο δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Υποδειγματική αντεπίθεση για τη Λαμία στο 86’. Ο Τσούκαλος κέρδισε στο προσωπικό μαρκάρισμα τον Κάνιας και από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Σαραμαντάς, ο οποίος έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός μοίρασε στον Μπανγκουρά και αυτός με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0. Η φάση ελέγχθηκε για πιθανή παράβαση οφσάιντ, ωστόσο το γκολ ήταν καθαρό.



Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων μείωσε ο Ιωνικός με τον Μάντζη. Ο Άοσμαν με ωραία πάσα έστρωσε στον Έλληνα επιθετικό μέσα στην περιοχή και αυτός από κοντά έκανε το τελικό 2-1 στο 91’.



Ο MVP

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας, ο Μπανγκουρά πέτυχε το πρώτο του γκολ και έδωσε «αέρα» νίκης κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Ρόμανιτς στο 11’ έδωσε το προβάδισμα στη Λαμία που μπόρεσε να αποβάλλει το άγχος της στο υπόλοιπο παιχνίδι και να πετύχει μια σπουδαία νίκη.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς,  Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (84' Μπανγκουρά), Καραμάνος (46' λ.τρ. Καραμάνος) ,Νούνιες, Ρόμανιτς (90+2' Σκόνδρας), Ταϊρόν (74' Αντέτζο), Αραμπούλι (74' Τσούκαλος)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσεζ, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό (70' Μάντζης), Κάνιας, Λένις (86' Μάναλης), Καμπράλ (70' Ματσούκας), Άοσμαν, Τουράμ.

Περισσότερα σε λίγο....

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0