Football Talk

Αποκάλυψη προπονητή της League Two: «Είναι τόσο δύσκολο να δουλεύεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να είσαι ανοιχτά ομοφυλόφιλος»

Αποκάλυψη προπονητή της League Two: «Είναι τόσο δύσκολο να δουλεύεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να είσαι ανοιχτά ομοφυλόφιλος»

Με μια συγκινητική ανάρτηση ο προπονητής της πρώτης ομάδας στο Stevenage, Ντάνιελ Χάτσινγκς, αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος.

Προπονητής σε σύλλογο της League Two αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος μέσω ανάρτησης του και μίλησε παράλληλα για την έλλειψη προόδου στο ποδόσφαιρο όταν πρόκειται για παίκτες και προπονητές που έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν την πραγματική τους σεξουαλικότητα.

Ο Ντάνιελ Χάτσινγκς, μέλος του προσωπικού της πρώτης ομάδας στο Stevenage, είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι που εργάζονται στο ποδόσφαιρο θα είναι «κολλημένοι σε ένα είδος κενού» μέχρι να βγει ένας παίκτης υψηλού προφίλ και να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι γκέι.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

 «Ήθελα να το κάνω αυτό εδώ και καιρό, αλλά δεν είχε το κουράγιο - είμαι γκέι. Σοκ, φρίκη! Σταμάτησα να με νοιάζει τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τη σεξουαλικότητά μου πριν από λίγο καιρό, αλλά ακόμα και τώρα, το έχω δει από πρώτο χέρι ότι είναι τόσο δύσκολο να δουλεύεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να είσαι ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα να το κάνω αυτό. Δεν μπόρεσα καν να αναγκάσω τον εαυτό μου να το πω πρώτα στους συμπαίκτες μου και στους συναδέλφους μου στο σύλλογό μου, γι' αυτό ζητώ συγγνώμη. Και έκπληξη!

Έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι από τότε που ήμουν παιδί, είτε ως παίκτης μεγαλώνοντας είτε ως αναλυτής τώρα, και πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω την καριέρα μου χωρίς να το αναφέρω ποτέ - δεν είναι υπόθεση κανενός τελικά!

Αλλά με τα χρόνια γίνεται πιο δύσκολο και πιο δύσκολο να το διατηρήσεις. Επίσης ήλπιζα ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει στο άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ. Δυστυχώς, έχω δει ελάχιστα έως καθόλου.

Πιστεύω ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν όταν βγει ένας επαγγελματίας παίκτης, αλλά μέχρι τότε είμαστε σχεδόν κολλημένοι σε ένα είδος κενό.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το μήνυμα δεν θα πάει πολύ μακριά ούτε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, αλλά ακόμα κι αν βοηθήσει ένα άτομο στο ποδόσφαιρο/αθλητισμό με τη σεξουαλικότητά του, έστω και με τον παραμικρό τρόπο, τότε θα άξιζε τον κόπο.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το κάνω αυτό είναι ότι πιστεύω ότι το βάρος του στους ώμους μου όλη αυτή την ώρα μπορεί να είχε επηρεάσει την απόδοσή μου στη δουλειά και αυτό με σκοτώνει γιατί το μόνο που θέλω να κάνω είναι να κερδίσω 3 πόντους το Σάββατο και παρόλο που το να το κάνω αυτό είναι κάτι μικρό, οποιοσδήποτε τρόπος για να βελτιώσω τον εαυτό μου στη δουλειά μου είναι για καλό.

Απλώς ένα ακόμη πράγμα, αν το σκεφτείς, όλο αυτό το «coming out» είναι ένα φορτίο μ*******. Δηλαδή, ποιος νοιάζεται, σωστά;

Αλλά με τον τρόπο που έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, αυτό πρέπει να γίνει. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και δεν θα αλλάξει έως ότου οι άνθρωποι δαγκώσουν τη σφαίρα και κάνουν κάτι τέτοιο.

'Εδώ είμαστε λοιπόν. Ευχαριστώ για την ανάγνωση».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0