Football Talk

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-0: Ζορίστηκε, αλλά πήρε το τρίποντο ο Δικέφαλος με Κούρτιτς!

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-0: Ζορίστηκε, αλλά πήρε το τρίποντο ο Δικέφαλος με Κούρτιτς!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα… «χρειάστηκε» απέναντι στον Παναιτωλικό αλλά κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς και να φτάσει στο -2 από την ΑΕΚ.

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι πρόσφεραν ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό, με τον Δικέφαλο να παίρνει μία δύσκολη νίκη με 2-0, χάρη στην εύστοχη πέναλτι του Κούρτιτς και αυτό του Ζαμπά στο φινάλε. Με αυτή τη νίκη, οι γηπεδούχοι μείωσαν την διαφορά από την ΑΕΚ στο -2.

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και η πίεση ανταπέδωσε σε… πέναλτι. Συγκεκριμένα, ο Μελίσσας έχασε το κοντρόλ και γκρέμισε τον Σφιντέρφσκι. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά ο Έλληνας πορτιέρο διόρθωσε το λάθος του και με τα πόδια ανάγκασε τον Σλοβένο στο πρώτο του χαμένο πέναλτι με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει με κάθε τρόπο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες μέχρι να κερδίσει νέο πέναλτι.

Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντουάρτε στο 29ο λεπτό και ο διαιτητής έδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Ο Κούρτιτς, παρά την χαμένη πρώτη προσπάθεια, ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και αυτή την φορά ευστόχησε για το 1-0 υπέρ του Δικεφάλου. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Ειδικά, στο 34ο λεπτό, ο Αουγκούστο έπιασε ένα καλό σουτ αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία, με τον Κούρτιτς να δίνει και το χέρι στον Έλληνα πορτιέρο.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι έγινε πιο δυναμικό και από τις δύο πλευρές. Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Νίκο Βέργο. Ο Έλληνας φορ πήρε τη κεφαλιά στην περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με δυσκολία και με την βοήθεια του δοκαριού κράτησε το 1-0.

Δευτερόλεπτα μετά, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Μελίσσας απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Μούργκ, διατηρώντας το 1-0, και κρατώντας ζωντανό τον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες είχαν ακόμα μία μεγάλη φάση για τη κάθε μία.

Συγκεκριμένα, ο Κούρτιτς έπιασε τη κεφαλιά, ο Κορνέλιους δεν απομάκρυνε αλλά ο Φλόρες έσωσε πάνω στη γραμμή, διατηρώντας το 1-0. Στο 81ο λεπτό, ο Λύρατζης ήταν στην κατάλληλη θέση για να σώσει τον ΠΑΟΚ, αφού η παράλληλη στον Βέργο, που έβγαινε σε κενή εστία για να σκοράρει, κόπηκε από τον ίδιο.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη νίκη με τον Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ακολούθησε την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ και με ωραία εκτέλεση έκανε το 2-0 στο 92ο λεπτό. Με αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο -2 από την ΑΕΚ και έμεινε ζωντανός για την 2η θέση.

MVP: Γιασμίν Κούρτιτς. Για ακόμη μία φορά ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη χάρη στον Σλοβένο άσο. Μπορεί να έχασε το πέναλτι στην αρχή, όμως τη δεύτερη φορά ευστόχησε ενώ είχε όλο το κέντρο δικό του για ακόμη μία φορά.

Φάση του αγώνα: Αναμφίβολα, το δεύτερο πέναλτι. Την ώρα που ο Παναιτωλικός ανέβαινε και είχε ψυχολογία από το πρώτο πέναλτι που απέκρουσε ο Μελίσσας, ήρθε το δεύτερο, το οποίο εξελίχθηκε και σε γκολ. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου):
 Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (62’ Βιεϊρινια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (70’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μουργκ (70’ Ζαμπά), Μιτρίτσα (77’ Σίντκλεϊ), Σφιντέρσκι (77’ Τσόλακ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Α. Τσιγγάρας (85’ Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (85’ Μόρσεϊ), Ντουάρτε (75’ Καρέλης), Μεντόσα (75’ Μάρτενσον), Βέργος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0