Football Talk

Η Ρόμα δεν σηκώνει κεφάλι και ο Special One Μουρίνιο δείχνει να ξεθωριάζει (video)

Η Ρόμα δεν σηκώνει κεφάλι και ο Special One Μουρίνιο δείχνει να ξεθωριάζει (video)

Η Ρόμα ηττήθηκε από την Γιουβέντους παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-1 δείχνοντας για άλλη μια φορά πως το πρόβλημα ίσως να έχει όνομα και να λέγεται Ζοσέ Μουρίνιο. Το BN Sports γράφει για την πρώτη χρονιά του Πορτογάλου στους «τζιαλορόσι» που δεν πάει όπως τα είχε στο μυαλό του. 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Το καλοκαίρι όταν η Ρόμα ανακοίνωνε την συμφωνία με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην «Αιώνια Πόλη» άρχισαν να κάνουν όνειρα για μεγάλα πράγματα ξανά. Άλλωστε, στην Ιταλία το όνομα του Πορτογάλου τεχνικού είναι ακόμα στην κορυφή μετά τα κατορθώματα του με την Ίντερ. Τα 112 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με την πρόσληψη του Special One έχουν φέρει τέτοιο ενθουσιασμό στους «τζιαλορόσι» που είναι δεύτεροι σε εισιτήρια – μόνο η Μίλαν τους ξεπερνάει – στο πρωτάθλημα έχοντας σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό από την αιώνια αντίπαλο Λάτσιο.

Το ματς της Κυριακής με την Γιουβέντους ήταν η καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να έχει η Ρόμα για να δείξει πως φέτος μπορεί να πετύχει κάτι πραγματικά καλό. Ο αντίπαλος της διανύει μια κάκιστη χρονιά, σε μια σεζόν που θεωρητικά ξεκινούσε ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον έχει φτάσει στο σημείο να συγκρίνεται με την χειρότερη Γιουβέντους της τελευταίας 20ετίας, αυτή του Ντελ Νέρι το 2011 όταν και οι «μπιανκονέρι» έμειναν εκτός Ευρώπης, και δίνει την δική της μάχη για την είσοδο στην τετράδα.

Καταλάβαινε κανείς πως μια νίκη για την Ρόμα θα είχε πολλαπλά οφέλη. Όχι μόνο θα κέρδιζε επιτέλους έναν μεγάλο αντίπαλο (στο Ολίμπικο μετρούσε ήδη ήττες από Ίντερ και Μίλαν, ενώ επίσης είχε χάσει και το μεγάλο ντέρμπι με την Λάτσιο), αλλά θα έστελνε και μήνυμα τετράδας. Η εξέλιξη του αγώνα την Κυριακή επιβεβαίωσε ένα παλιό γνωμικό: Χρειάζονται αλλαγές για να μένουν τα πράγματα ίδια.  Για πολλούς η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν μια μάχη μεταξύ δύο προπονητών που παλεύουν απεγνωσμένα να αποδείξουν πως η φθίνουσα πορεία τους δεν ταιριάζει με το επίπεδο φήμης τους.

roma-juventus.jpg

Το πρώτο δείγμα είναι χειρότερο

Και ο τρόπος που ήρθε η ήττα φανέρωσε πως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Με την χειρότερη δυνατή Γιουβέντους, με τον Κιέζα να βγαίνει εκτός λόγω τραυματισμού, με τον Αλέγκρι στις εξέδρες και με το σκορ στο 3-1 υπέρ σου κι έχοντας τον έλεγχο του αγώνα για σχεδόν μία ώρα η ήττα αυτή έδειξε πως δεν ήταν απλά μια κακή βραδιά. Ο Μουρίνιο έκανε λόγο για ψυχολογική κατάρρευση των παικτών του, αλλά οι ίδιοι ποδοσφαιριστές την περσινή σεζόν ήταν που είχαν δείξει τεράστια ψήγματα ψυχραιμίας για να αποκλείσουν τον Άγιαξ και να φτάσουν στα ημιτελικά του Europa League. Παράλληλα, για άλλη μια φορά ο Πορτογάλος  έβγαλε στην σέντρα τους παίκτες του και συγκεκριμένα τον Αφένα-Γκιάν λέγοντας πως αυτός που μπήκε στην θέση του Σομουρόντοφ δεν έκανε τίποτα δίνοντας το δικαίωμα στην Γιουβέντους να μείνει στο παιχνίδι. Βέβαια, για το ποιος αποφάσισε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο ούτε κουβέντα. Το γεγονός πως η Ρόμα ακόμα ψάχνεται φάνηκε και από το γεγονός πως παρότι αγωνίστηκε για παραπάνω από 15 λεπτά με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τους παίκτες του Πορτογάλου να δείχνουν το λιγότερο αναιμικοί, όταν την ίδια ώρα ο γερόλυκος Κιελίνι μπήκε αλλαγή κι έτρωγε σίδερα ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με μπανταρισμένο το κεφάλι.

Προφανώς και η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια ημέρα, αλλά το δείγμα της δουλειάς του Μουρίνιο μέχρι στιγμής δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια οι «τζιαλορόσι» είδαν Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους να κερδίζουν την ίδια χρονιά στην Ρώμη. Την ίδια ώρα η Ρόμα βρίσκεται εννιά βαθμούς πίσω από τις θέσεις του Champions League αλλά το σημαντικότερο με οκτώ βαθμούς λιγότερους από τον Ιανουάριο του 2021.

Ένας από τους βασικούς λόγους της αποχώρησης του Πάουλο Φονσέκα ήταν η αδυναμία του να κερδίζει τα μεγάλα ματς, αλλά και το γεγονός πως δεν ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να πάει την Ρόμα ένα βήμα παρακάτω. Και για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ένας προπονητής με περγαμηνές που μόνο το όνομα του μπορεί να σκεπάσει όλα τα άλλα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα πράγματα μέχρι στιγμής δεν έχουν πάει καλά για την ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παίξει τόσο άσχημα όσο υποδηλώνει η βαθμολογική της θέση.

Άλλη εικόνα περίμεναν οι Αμερικανοί

Όταν ο Νταν Φρίντκιν αποφάσισε να δώσει τριετές συμβόλαιο στον Πορτογάλο ο στόχος ήταν η ομάδα την πρώτη χρονιά να καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου. Αυτή την στιγμή και με την εικόνα που δείχνει η τέταρτη στην βαθμολογία Αταλάντα δύσκολα θα μπορέσει να πάρει ένα εισιτήριο για το  Champions League κάτι που σίγουρα δεν θα είναι και το καλύτερο για τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες οι οποίοι πάντως συνεχίζουν μέχρι στιγμής να τον στηρίζουν όπως φαίνεται και από το γεγονός πως ετοιμάζονται να του φέρουν και άλλους παίκτες στην Ρώμη αφού μετά τον Μέιτλαντ-Νάιλς και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα θα γίνει μέλος της ομάδας.

Το σίγουρο είναι ότι η πρώτη χρονιά του Μουρίνιο στην ιταλική πρωτεύουσα δεν πηγαίνει όπως ο ίδιος θα περίμενε και μόνο ένα τρόπαιο (Κύπελλο Ιταλίας ή το Europa Conference League) ή μια πιθανή αγωνιστική μεταμόρφωση μπορεί να θεωρηθεί σχετικά πετυχημένη η χρονιά αφήνοντας υποσχέσεις για την επόμενη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0