Football Talk

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-0: Σοκαριστικός αποκλεισμός για τους «κανονιέρηδες» από τον 3ο γύρο του FA Cup, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια! (video)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-0: Σοκαριστικός αποκλεισμός για τους «κανονιέρηδες» από τον 3ο γύρο του FA Cup, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια! (video)

Έναν σοκαριστικό αποκλεισμό γνώρισε η Άρσεναλ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον 3ο γύρο του FA Cup με 1-0, με τους «κανονιέρηδες» να μένουν εκτός συνέχειας, για δεύτερη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, και πάλι στο ίδιο γήπεδο!

Ήταν Ιανουάριος του 2018 όταν η Άρσεναλ συναντούσε για τελευταία φορά τη Νότιγχαμ Φόρεστ και βίωνε έναν απροσδόκητο αποκλεισμό, υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ. Πρόκειται επί της ουσίας για την τελευταία και τη… μοναδική φορά που οι «κανονιέρηδες» έμειναν εκτός 3ου γύρου στα 25 χρόνια που έχουν παρέλθει, έως ότου η Νότιγχαμ επαναλάμβανε το κατόρθωμά της, με 1-0!

Αναλυτικότερα, το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης ήταν «φτωχό» από καλές στιγμές και αξιόλογες καταστάσεις.  Στο 0-0 του εναρκτήριου 45αλέπτου, ό,τι πιο αξιόλογο έλαβε χώρα ήταν η… αλλαγή του Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος αποφάσισε να βγάλει από το ματς τον Νούνο Ταβάρες στο 25’, δίχως να τον αναγκάζει κάποιος τραυματισμός.

Η αντίδραση του παίκτη ανέδειξε την ενόχλησή του, με τον Κίραν Τίρνι να τον αντικαθιστά για το υπόλοιπο της συνάντησης, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου για την Άρσεναλ.

Παρά ταύτα, η πρώτη καλή στιγμή του ματς μάλιστα ήταν για τους γηπεδούχους και σηματοδότησε την πρώτη εντός εστίας τελική της Νότιγχαμ, στο 54ο λεπτό. Προέκυψε από αντεπίθεση, αλλά ο Λένο κατόρθωσε να αποκρούσει σωτήρια το πλασέ του Ζίνκερνάγκελ.

Αντίστοιχα, οι Λονδρέζοι απάντησαν στο 58’, με τον Ενκέτια να αστοχεί από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γκάρντνερ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γερμανού γκολκίπερ της Άρσεναλ, με αυτόν να αντιδρά εξαιρετικά!

Κάτι ανάλογο δεν συνέβη όμως στην φάση του 83ου λεπτού, με τον νεοεισελθόντα Γκράμπαν να σκοράρει από κοντά, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Λοκόνγκα στο κέντρο του γηπέδου.


Το 1-0 ήταν γεγονός και η Νότιγχαμ αποτελεί πλέον και… επίσημα, τη μοναδική ομάδα που έχει αποκλείσει την Άρσεναλ από τον 3ο γύρο του θεσμού, σε δύο περιπτώσεις, τα τελευταία 25 χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0