Football Talk

Παναθηναϊκός: «Διπλό» μέσα στον Βόλο και μπαίνει… σφήνα στην τριάδα το τριφύλλι!

Παναθηναϊκός: «Διπλό» μέσα στον Βόλο και μπαίνει… σφήνα στην τριάδα το τριφύλλι!

Ο Παναθηναϊκός με «οδηγό» το ματς του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο και τα άλλα δύο στο Κύπελλο που του έδωσαν την πρόκριση στα προημιτελικά, έχει ως σκοπό τη νίκη κόντρα στον Βόλο στο ματς (9/1, 17.15) της 17ης αγωνιστικής της Super League, ώστε να μπει στην κορυφαία τριάδα του βαθμολογικού πίνακα!

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει τη φετινή σεζόν πως έχει το «πάνω χέρι» στις αναμετρήσεις με τον Βόλο.

Οι «πράσινοι» διέλυσαν τους Βολιώτες με 5-1 στην αναμέτρηση της Λεωφόρου για τον πρώτο γύρο της Super League και συνάμα τους απέκλεισαν από τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με μία νίκη (2-1 εντός) και μια ισοπαλία (0-0) εκτός!

Το βαθμολογικό… διακύβευμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού σε περίπτωση «διπλού» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, τότε θα μπει για πρώτη φορά φέτος στην κορυφαία τριάδα του πρωταθλήματος, πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ! Με πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια του, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να βρεθεί τέταρτος και δείχνει ικανός να κλειδώσει μία θέση στην πρώτη εξάδα των πλέι οφ.

Το «τριφύλλι» έφτασε τις οκτώ νίκες και είναι χαρακτηριστικό ότι όλες τις έκανε με δύο τουλάχιστον γκολ διαφορά. Οι τέσσερις τελευταίες είναι με 2-0 και όλες εντός έδρας.

Χουανκάρ εκτός, Πέρεθ και Χατζηγιοβάνης εντός!

Ένα από τα προβλήματα που θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά ο Σερβοέλληνας προπονητής είναι η απουσία του φορμαρισμένου Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ακολούθησε θεραπεία, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα, στο σημείο που δέχθηκε το χτύπημα στον αγώνα με τον Άρη, και για το λόγο αυτό έμεινε εκτός αποστολής.

Αντίθετα, προπονήθηκαν με την ομάδα και επανακάμπτουν στην αποστολή οι Ρουμπέν Πέρεθ, Τάσος Χατζηγιοβάνης, με τους δύο ποδοσφαιριστές να μην αγωνίζονται κόντρα στον Άρη.

Πιθανή ενδεκάδα - Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Λούντκβιστ, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος, Αϊτόρ και Μακέντα.

Η προϊστορία υπέρ του!

Το ενδιαφέρον γύρω από το ματς με τον Βόλο είναι πως η ομάδα της Μαγνησίας δεν έχει καταφέρει ακόμα να πετύχει νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και αυτό από μόνο του είναι θετικό για του «πράσινους». Στη σύντομη έως τώρα ιστορία τους και στη μόλις τρίτη σεζόν τους στη Super League, οι Βολιώτες δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν το τριφύλλι σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων.

Τρεις νίκες για τον Παναθηναϊκό και δύο ισοπαλίες είναι έως τώρα η… σούμα από τα πέντε ματς που έχουν δώσει οι δύο αντίπαλοι. Και μάλιστα η μία από τις δύο ισοπαλίες ήρθε με γκολ του Βόλου στο τελευταίο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο εντυπωσιακές νίκες με ευρύ σκορ απέναντι στον Βόλο. Το φετινό 5-1 και το 4-1 στο Πανθεσσαλικό την 1η Μαρτίου 2020. Έχει επίσης το περσινό 2-0 και πάλι στο Πανθεσσαλικό, με τα γκολ του Καμπετσή και του Ιωαννίδη. Όσο για τη δεύτερη ισοπαλία, ήταν κι αυτή με το ίδιο σκορ (1-1) στο πρώτο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 στον Βόλο. Με τον Παναθηναϊκό να προηγείται χάρη σε πέναλτι του Χατζηγιοβάνη και τον Βόλο να ισοφαρίζει με τον Μουνίθ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0