Football Talk

Τέλος σε «κατάρα» 20 ετών για τον ΟΦΗ - Πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ μετά το 2001! (video)

Τέλος σε «κατάρα» 20 ετών για τον ΟΦΗ - Πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ μετά το 2001! (video)
Ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-1 (20/12) της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι εκτός από τα βαθμολογικά και ψυχολογικά οφέλη της νίκης, κρατά το γεγονός πως κατάφερε να «σπάσει» μία αρνητική παράδοση που τον ήθελε να μην κερδίζει την «Ένωση» στην Αθήνα για είκοσι ολόκληρα χρόνια!
«Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Το συζητούσαμε χθες και λέγαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε», ανέφερε ο Νίκος Νιόπλιας, όταν ρωτήθηκε για το αρνητικό ρεκόρ το οποίο σταμάτησε ως προπονητής, πλέον, του ΟΦΗ, νικώντας την ΑΕΚ (20/12, 2-1) εκτός έδρας, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. 
 
Τελευταία φορά; Ήταν 22 Απριλίου του 2001, όταν οι Κρητικοί έφυγαν με ένα σπουδαίο «διπλό» από τη Νέα Φιλαδέλφεια, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Κιάσσο, που σκόραρε δις, αφού άνοιξε το σκορ στο 36' και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΟΦΗ στο 85', μετά την ισοφάριση του Σωτήρη Κωνσταντινίδη, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.



Έκτοτε, ακολούθησαν 11 νίκες της ΑΕΚ και τρεις ισοπαλίες, ενώ αν αναζητά κανείς τον «συνδετικό κρίκο» ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις, δεν είναι άλλος από τον Νίκο Νιόπλια, που είκοσι χρόνια πριν, πέρασε ως αλλαγή στο συγκεκριμένο παιχνίδι στο 69ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον... προκάτοχό του στον πάγκο του ΟΦΗ, τον Γιώργο Σίμο!


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0