Football Talk

ΑΕΚ: Γιατί επιβάλλεται να συνεχίσει το σερί, απέναντι στον αήττητο εκτός έδρας ΟΦΗ (video)

ΑΕΚ: Γιατί επιβάλλεται να συνεχίσει το σερί, απέναντι στον αήττητο εκτός έδρας ΟΦΗ (video)

Το βράδυ της Δευτέρας (20/12) στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΟΦΗ σε ένα ματς που μπορεί να δώσει πολλά πράγματα…

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η ΑΕΚ απόψε το βράδυ φιλοξενεί τον ΟΦΗ (19:30 Cosmote TV 1) σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό ματς για εκείνη. Η Ένωση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό έχει καταφέρει να χτίσει ένα μικρό αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών, μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία (στη… λίμνη της Τρίπολης), ενώ παράλληλα κρατά ανέπαφη την εστία της στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος, όταν στις 11 πρώτες αγωνιστικές το είχε καταφέρει μόλις δύο!

Με τις νίκες και μάλιστα με τις σερί νίκες, μία ομάδα χτίζει χαρακτήρα και πνεύμα νικητή, με την ΑΕΚ να είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Απέναντί της όμως το βράδυ θα είναι μία ομάδα εξαιρετική, η οποία μάλιστα είναι αήττητη έως τώρα το πρωτάθλημα μακριά από την έδρα της. Ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια εκτός Κρήτης μετράει δυο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες σε τέσσερα ματς που έχει δώσει. Ο αήττητος λοιπόν εκτός έδρας ΟΦΗ, αντιμετωπίζει την ΑΕΚ που δεν έχει γνωρίσει την ήττα εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.

Προμηνύεται, λοιπόν, μία πραγματική μάχη στο ΟΑΚΑ το βράδυ, μεταξύ δυο ομάδων που στον αγώνα του πρώτου γύρου είχαμε δει το μεταξύ τους συγκλονιστικό 3-3 (με τα όποια διαιτητικά λάθη έγιναν, εις βάρος της ΑΕΚ). Αυτή που «καίγεται» πάντως περισσότερο για τη νίκη είναι η ΑΕΚ η οποία βρίσκεται σε μία διαδικασία να μένει όσο γίνεται πιο κοντά στον Ολυμπιακό, την ίδια στιγμή που προσπαθεί σε κάθε αγώνα να βελτιώνεται αγωνιστικά και να αποκτά διάρκεια στο παιχνίδι της. Παράλληλα, η νίκη το βράδυ θα είναι σημαντική γιατί εκτός των άλλων θα βάλει και τέλος σε μία απίθανη «κατάρα» που την κυνηγάει από το 2008, που δεν της… επιτρέπει να κερδίζει τα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων!

Τα πλάνα του Γιαννίκη

Ο Αργύρης Γιαννίκης υπολογίζει για απόψε ξανά τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος δεν έπαιξε στη Νίκαια την Πέμπτη, λόγω τιμωρίας. Αντίθετα, θα έχει ξανά εκτός τους τραυματίες Μοχαμάντι, Γαλανόπουλο, Στάνκοβιτς, όπως και τον Μάριο Μιτάι. Φαβορί να ξεκινήσουν στην αρχική 11άδα λοιπόν, είναι ο Τσιντώτας στο τέρμα, οι Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί στην άμυνα, οι Σιμόες – Σιμάνσκι στο κέντρο. Ο Άμραμπατ δεξί εξτρέμ, ο Τσούμπερ αριστερό, ο Μάνταλος 10άρι και ο Αραούχο στην επίθεση. Δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη από τον προπονητή ίσως στο χώρο κέντρου.

Η προϊστορία γενικά είναι υπέρ της ΑΕΚ η οποία έχει 48 νίκες, έναντι 21 του ΟΦΗ, ενώ 16 μεταξύ τους παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Με γηπεδούχο την Ένωση, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πανηγυρίσει 33 φορές, έναντι μόλις 5 των Κρητικών, ενώ 4 ματς δεν βρήκαν νικητή.  



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0