Football Talk

Σεβίλλη: Όλοι κοιτούν το «δέντρο» του Europa League και χάνουν το... δάσος της La Liga, που την διεκδικεί στα ίσια!

Σεβίλλη: Όλοι κοιτούν το «δέντρο» του Europa League και χάνουν το... δάσος της La Liga, που την διεκδικεί στα ίσια!
Στο -6 από τη κορυφή, με ένα παιχνίδι λιγότερο, έχοντας τη καλύτερη άμυνα στη La Liga. Η Σεβίλλη εντυπωσιάζει, αλλά δεν... φωνάζει πως πάει για πρωτάθλημα. «Ροκανίζει» τη διαφορά από την κορυφή και περιμένει τις ευκαιρίες της, για να διεκδικήσει ο,τι περισσότερο μπορεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως φάνηκε απέναντι στη Κάντιθ (19/12, 0-0) έχει βάση το «σχέδιο» της!
«Τρεις ακόμα βαθμοί. Τα μεγάλα λόγια, έχουν μικρή σημασία. Το μόνο που μετρά, είναι το τι κάνεις στο γήπεδο», ανέφερε ο Γιούλεν Λοπετέγκι, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη νίκη της ομάδας του με 2-1 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (18/12). Πλέον, τους χωρίζουν οκτώ βαθμοί, αλλά αυτή η απόσταση «ασφαλείας» δεν μοιάζει να αποτελεί το ζητούμενο για τους Ανδαλουσιανούς. Ο πήχης έχει τεθεί ψηλά και τα «στραβοπατήματα» της Ρεάλ Μαδρίτης, τύπου Κάντιθ (19/12, 0-0), τον φέρνουν ολοένα και περισσότερο στα μέτρα της Σεβίλλης. Είτε το αναγνωρίζει, είτε όχι!
 
Η ασταθής πορεία, τόσο για δεδομένα της, όσο και με βάση τους αντιπάλους της, στους ομίλους του Champions League, ίσως αποπροσανατόλισε το ποδοσφαιρικό κοινό. Την ώρα που στην Ευρώπη δυσκολευόταν, στη La Liga πετούσε «φωτιές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως στις 8 Δεκεμβρίου αποκλείστηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά τρεις ημέρες μετά έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο (11/08, 1-0)! Πριν αποκλειστεί; Νίκη επί της Βιγιαρεάλ με το ίδιο σκορ (04/12), ενώ δέκα ημέρες αργότερα, νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 (18/12)!
 
Μεγάλες εμφανίσεις και μεγάλα αποτελέσματα που προφανώς πιστώνονται στον άνθρωπο που βρίσκεται στον πάγκο: τον Γιούλεν Λοπετέγκι!, που έγραψε ιστορία, ως ο προπονητής της Σεβίλλης, αφού έχει, πλέον, το υψηλότερο ποσοστό νικών από κάθε άλλον που κάθισε στον πάγκο της. Ποσοστό που ανέρχεται στο 58,6%!
Αυτός είναι ο «αρχιτέκτονας» μίας άμυνας που δέχεται γκολ με το... σταγονόμετρο. Μετά από 17 αγωνιστικές έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της 12 φορές, λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα της La Liga. Από την άλλη, επιθετικά δεν υπάρχει πρώτο «βιολί», αλλά πολυφωνία! Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ράφα Μιρ, βρίσκεται στην 21η θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά ο Λοπετέγκι δεν προβληματίζεται, από τη στιγμή που έχει 13 διαφορετικούς σκόρερ στη φετινή La Liga!
 
Εντυπωσιακά όσα έχει πετύχει, αλλά όταν βρίσκεσαι στη «σκιά» της Ρεάλ Μαδρίτης, χρειάζονται υπερβάσεις. Στην πρώτη της απόπειρα να «σπάσει» το... ταβάνι της, δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας (28/11). Πλέον, της δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία, μέσω της εξ' αναβολής αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα (21/12, 22:30). 
 
Με νίκη, φτάνει στο -3, σε απόσταση «αναπνοής» από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Ήττα; Παραμένει στο -6 και περιμένει καρτερικά ένα νέο «δώρο» για να.. παλέψει για το θαύμα της κατάκτησης. Θαύμα που αγνοεί από το 1946 και είναι από αυτά που δεν περνούν από το μυαλό εξαρχής, αλλά γεννιούνται στην πορεία!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0