Football Talk

Στα λεξικά, δίπλα από την λέξη… διαφορετικός, υπάρχει το όνομα της Ράγιο Βαγιεκάνο!

Στα λεξικά, δίπλα από την λέξη… διαφορετικός, υπάρχει το όνομα της Ράγιο Βαγιεκάνο!
Την εντυπωσιακή της πορεία στην LaLigaσυνεχίζει και με το παραπάνω η Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας και την δεδομένη χρονική στιγμή ξεπερνά βαθμολογικά την… Μπαρτσελόνα! Βρίσκεται στην 4η θέση και το ιδιαίτερο Βαγιέκας, μπορεί να είναι περήφανο!

Πρόκειται το δίχως άλλο για μία… ιδιαίτερη ομάδα. Μία ασυνήθιστη συνοικία που έχει συνδεθεί στον απόλυτο βαθμό με την πόλη της και κάθε αποτέλεσμά της, επιδρά σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία των ντόπιων. Όταν η Ράγιο Βαγιεκάνο επικρατεί, ολόκληρη η πόλη γιορτάζει. Όταν συμβεί το αντίθετο, όλοι συζητούν τι δεν πήγε καλά.

Τα προηγούμενα χρόνια, η «ταλαιπωρημένη» Ράγιο βρισκόταν στην 2η τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας. Είχε υπάρξει στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, είχε δει τον εαυτό της να υποβιβάζεται, είχε παράξει ελκυστικό ποδόσφαιρο με τον Πάκο Χέμεθ στον πάγκο της, αλλά πάντα, κάτι της… έλειπε. Ο κόσμος της ήταν πάντα εκεί, αλλά τα αποτελέσματα ανέκαθεν δεν έρχονταν στην ώρα τους.

Φέτος, πρόκειται για μία διαφορετική περίπτωση. Αυτό αναδεικνύει άλλωστε η 4η θέση την οποία την δεδομένη χρονική στιγμή, καταλαμβάνει η Ράγιο Βαγιεκάνο. Επικράτησε με 2-0 της Αλαβές, διαθέτει την καλύτερη έδρα της LaLiga, έχοντας συγκεντρώσει 25 από τους 27 διαθέσιμους βαθμούς στο «σπίτι» της και έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις σε τρεις περιπτώσεις.

Από την Μαγιόρκα, την Έλτσε και την Κάντιθ! Τελικά σκορ; Τρεις νίκες, εννέα βαθμοί και το «ταξίδι» στο Βαγιέκας να συνεχίζεται! Στην ίδια έδρα, νικήθηκε και η Μπαρτσελόνα με 1-0, την οποία ξεπερνά βαθμολογικά με τρεις βαθμούς, αλλά και ένα ματς περισσότερο.

Σε μία σεζόν που ξεκίνησε με στόχο την παραμονή, η Ράγιο Βαγιεκάνο δεν σταματά να διεκδικεί την Ευρώπη. Ακόμη και ένα ολικό μπλακ-άουτ, δεν φαίνεται πως θα μπορέσει να την στείλει ξανά στην δεύτερη κατηγορία… Ποτέ άλλωστε, καμία ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί, έχοντας συγκεντρώσει 30 βαθμούς σε 16 ματς, ενώ έχει πανηγυρίσει την άνοδο, πριν από περίπου 160 ημέρες.

Το επόμενο ματς της Ράγιο είναι ντέρμπι. Συναντά την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία δεν έχει κερδίσει από τον Οκτώβριο του 2001. Ούτε αυτό δείχνει όμως να την φοβίζει, με τους φίλους της να τραγουδούν «αν όχι τώρα, πότε»;

Ένας σύλλογος που διαφέρει από τους υπόλοιπους, που στηρίζεται ανέκαθεν στις αξίες της κοινωνίας του και στο πάθος των ανθρώπων που τον εκπροσωπούν, έχει βαλθεί να τρελάνει όλη την Ισπανία, επιβεβαιώνοντας ένα πράγμα… Πως ακόμη και στο επαγγελματικό παιχνίδι, υπάρχει χώρος για διαφορετικότητα.

Αυτό είναι η Ράγιο Βαγιεκάνο. Το καμάρι του Βαγιέκας, που έχει ξεχωρίσει την θέση του από την Μαδρίτη. Οι κάτοικοί του δεν αποκαλούνται madrilenos, αλλά vallecanos. Και αυτή είναι η ομάδα τους: «Η περηφάνεια της εργατικής τάξης»!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0