Football Talk

Ιωνικός – ΑΕΚ 0-1: Επαγγελματική επικράτηση της Ένωσης με «χρυσό» σκόρερ τον Μάνταλο! (video)

Ιωνικός – ΑΕΚ 0-1: Επαγγελματική επικράτηση της Ένωσης με «χρυσό» σκόρερ τον Μάνταλο! (video)
Την τέταρτη εκτός έδρας νίκη της στην τρέχουσα σεζόν σε επίπεδο πρωταθλήματος, πανηγύρισε στην 14η αγωνιστική της SuperLeagueη ΑΕΚ, με την ομάδα του Δημήτρη Γιαννίκη να περνά νικηφόρα από τη Νίκαια (0-1), με τον Πέτρο Μάνταλο να αποτελεί τον… «χρυσό» σκόρερ!

Επαγγελματικό χαρακτηρίζεται το «διπλό» που κατάφερε να πανηγυρίσει στη Νίκαια η ΑΕΚ, με την Ένωση να παίρνει το προβάδισμα με τον Μάνταλο έναντι του Ιωνικού στο πρώτο μέρος, οδηγούμενη με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια, για πρώτη φορά μετά τα τέλη Οκτωβρίου και να διατηρεί τη νίκη μέχρι και το τέλος, συντηρώντας την διαφορά των πέντε βαθμών από τον τρίτο ΠΑΟΚ!


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση με επίσημο χαρακτήρα για αμφότερες ομάδες, με τον Ιωνικό να φιλοξενεί την ΑΕΚ στη Νίκαια, την ώρα που το τελευταίο ματς μεταξύ τους είχε σηματοδοτήσει την μεγαλύτερη νίκη των φιλοξενούμενων επί των γηπεδούχων σε ολόκληρη την ιστορία τους (1-5).

Με τον τίτλο του «φαβορί» λοιπόν, η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά στο ματς και επιχείρησε να απειλήσει από νωρίς τον Ιωνικό. Ο Τσούμπερ σούταρε δις εκτός περιοχής αλλά οι προσπάθειές τους βρήκαν στα κορμιά των παικτών του Δημήτρη Σπανού, οι οποίοι επέλεξαν να περιμένουν καρτερικά και να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση.

Ωστόσο, ο στόχος τους δεν στέφθηκε από επιτυχία, με το σκορ να «ανοίγει» ακριβώς στα μισά του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, με την συμπλήρωση 21 λεπτών σε ένα ματς, δίχως μεγάλες στιγμές, ο Άμραμπατ έπαιξε κάθετα στον Μισελέν, αυτός πάσαρε στον Μάνταλο και ο τελευταίος ολοκλήρωσε υπέροχα την φάση, με αριστερό πλασέ στο παράθυρο του Χουτεσιώτη!



Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ΑΕΚ που πήρε το μομέντουμ και επιχείρησε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της. Στο 38ο λεπτό ο Τσούμπερ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον γκολκίπερ του Ιωνικού και επτά λεπτά αργότερα ο Γιώργος Τζαβέλλας πήδηξε αμαρκάριστος, έπειτα από στατική φάση της ομάδας του, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα έξω, από το δεξί, κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.



Κάπως έτσι, η ΑΕΚ οδηγήθηκε στα αποδυτήρια προηγούμενη, για πρώτη φορά μετά τις 24 Οκτωβρίου και την εξόρμηση στον Βόλο, χάρη στο δεύτερο γκολ του αρχηγού του στην σεζόν.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με ευκαιρία τελείωσε και με… καλή στιγμή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ανάμεσα στον Ιωνικό και την ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν επί της ουσίας την καλύτερη στιγμή τους μέχρι και το 46ο λεπτό, με το ξεκίνημα.

Η ανάπτυξή τους πήρε… άριστα, αλλά το πλασέ του Λένις πέρασε εκτός εστίας, δίχως να προξενήσει μεγάλη ανησυχία στον Τσιντώτα. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 48’, με τον Άοσμαν να δοκιμάζει από μακριά τα πόδια του, αλλά τον Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά.



Παρά ταύτα, η πρώτη σημαντική στιγμή του δευτέρου μέρους, έλαβε χώρα στο 51’, όταν το σουτ του Αραούχο με το αριστερό, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη. Ο ρυθμός ήταν καλός και όλα έδειχναν πως το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ δεν θα αργήσει να διαφοροποιηθεί, είτε θετικά, είτε αρνητικά για την ίδια.

Και όμως, ακόμη και αν ακούγεται οξύμωρο, το σκορ παρέμεινε το ίδιο, παρά τις καλές στιγμές που ακολούθησαν για την Ένωση. Στο 70’ ο Αραούχο δεν κέρδισε τον Χουτεσιώτη, σε παρόμοια στιγμή με αυτή του Τσούμπερ στο πρώτο μέρος, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο σουτ του Ελβετού και στην κεφαλιά του Αραούχο στο 82’.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο, το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ παρέμεινε μέχρι τέλους και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν το τρίποντο, που τους διατηρεί στο +5 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Αντιθέτως, ο Ιωνικός παρέμεινε στην 10η θέση της βαθμολογίας και δεν μπόρεσε να πάρει και τρίτο «ντέρμπι» στην έδρα του, μετά τις μεγάλες νίκες επί των Άρη και ΠΑΟΚ.

Ο MVP

Μπορεί ο Πέτρος Μάνταλος να ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της Ένωσης, όμως η πάσα του Άμραμπατ στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, θεωρούμε πως ξεχωρίζει. Γενικότερα, ο έμπειρος επιθετικός της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός, αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου και παρότι δεν κατέγραψε κάποιο γκολ ή κάποια ασίστ, εντούτοις ξεχώριζε ιδιαίτερα στη Νίκαια!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εξαιρετική συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ στο γκολ του 21ου λεπτού. Κάθετη πάσα του Άμραμπατ για τον Μισελέν, εξαιρετικό γύρισμα αυτού με τη μία και υπέροχο τελείωμα του Πέτρου Μάνταλου. Ένα γκολ που έμελλε εν τέλει να κρίνει και την αναμέτρηση.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Γκοτσούλιας (66' Ματσούκας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κάνιας (86' Καμπράλ), Κιάκος (66' Μάναλης), Άοσμαν, Λένις

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μισελέν, Λε Ταλέκ (70' Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (70' Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (92' Μήτογλου), Άμραμπατ (83' Γέβτιτς), Αραούχο (83' Ανσαριφάρντ)

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0