Football Talk

Άρης: Η «καρδιά» τον πηγαίνει, το -6 τον βαραίνει και ο Γενάρης αναμένεται... καυτός! (video)

Άρης: Η «καρδιά» τον πηγαίνει, το -6 τον βαραίνει και ο Γενάρης αναμένεται... καυτός! (video)

Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε και το BN Sports ξετυλίγει το νήμα της πορείας του Άρη - Τι κρατάει, τι αφήνει και τι ελπίζουν οι Θεσσαλονικείς;  

Με την 13η αγωνιστική ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Super League. O Ολυμπιακός βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας χτίζοντας τη διαφορά από την 2η ΑΕΚ και ακολουθούν ο εκπληκτικός, και φέτος, ΠΑΣ Γιάννινα, ο προβληματικός ΠΑΟΚ, ο με σκαμπανεβάσματα Παναθηναϊκός και ο δυναμικός ΟΦΗ. Αυτές οι ομάδες και το -6 του CAS είναι τα εμπόδια του Άρη για το εισιτήριο στην Ευρώπη.  

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν άσχημα τη σεζόν με τον βαρύ αποκλεισμό από την Αστάνα, απώλεια βαθμών στις πρώτες αγωνιστικές σε συνδυασμό με κακές εμφανίσεις, όμως φαίνεται ότι βρήκαν τον ρυθμό τους και πλέον όντας ανεβασμένοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν όλα όσα ονειρεύονται και γιατί όχι να τα πετύχουν κιόλας.  

Στου δρόμου τα μισά: Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά. Έφερε αρνητικά αποτελέσματα, έχασε βαθμούς σε γήπεδα που δεν το «δικαιούταν» και πολύ γκρίνια τριγύριζε την ομάδα. Το -6 σαν βαρίδιο στο πόδι τους έμοιαζε να τους τραβάει στον πάτο και ο Άκης Μάντζιος είδε τη θέση του να κινδυνεύει. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά για τους «κιτρινόμαυρους» που βρίσκονται στην ουσία εντός των στόχων τους. Μια ανάσα από την εξάδα και με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.  

Κρατάω και δεν το δίνω: Ο Θόδωρος Καρυπίδης αφήνει τον Άκη Μάντζιο να κάνει τη δουλειά του. Δεν πήρε το κεφάλι του μετά τα στραβοπατήματα του δίνοντας χρόνο και χώρο να δουλέψει με την ομάδα. Μια ομάδα που όσο πιο πολύ παίζει μαζί τόσο πιο καλά δένει μεταξύ της και αποκτά χημεία. Η μεγαλύτερη έκπληξη στο ρόστερ δεν έρχεται από τις μεταγραφές αλλά από έναν παίκτη που βρισκόταν στο περιθώριο και με το ένα πόδι έξω από την ομάδα. Φυσικά δεν είναι άλλος από τον Ντανιέλ Σούντγκρεν! Ο Βίκινγκ του Άρη είναι ασταμάτητος στο δεξί άκρο της άμυνας και αναντικατάστατος όπως φάνηκε στον τελευταίο αγώνα με τον Ολυμπιακό που ήταν εκτός αποστολής.  

Το «μαγικό» 1-0. Το έκανε πέρσι, το κάνει και φέτος. Αν μπορεί να κερδίζει και με μισό γκολ είναι αρκετό. Μια νίκη δίνει τρεις βαθμούς όσες φορές και αν βρεις δίχτυα και το αγαπημένο σκορ του Άρη μοιάζει να είναι σαν γούρι για τον Άκη Μάντζιο.  

FFxuemDXEAE3sKg.jpg

Μακριά και αγαπημένοι: Ο άνευρος Άρης, ο Άρης που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο και ήταν σαν να μην βρισκόταν είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του, με αποκορύφωμα την ντροπιαστική ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του και που δικαίως οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη έκαναν ξεκάθαρο πως δεν ξεχνιέται ότι και αν κάνουν προπονητής, παίκτες και πρόεδρος αλλά τουλάχιστον ας λένε ότι εκείνη τη χρονιά που ο Άρης μαύρισε την έδρα του μ’ αυτή την ήττα αλλά ήταν η χρονιά που σήκωσε και το Κύπελλο έπειτα από 51 χρόνια! 

Η ελπίδα είναι εκεί: Οι στόχοι είναι δύο. Μια θέση στην τετράδα για έξοδο στην Ευρώπη και ο διακαής πόθος του Κυπέλλου Ελλάδος. Και οι δυο είναι εφικτοί ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην 7η θέση με 17 βαθμούς έχοντας στις πλάτες τους το -6, βαθμοί που αν του επιστραφούν τον ανεβάζουν απευθείας στην 3η θέση και μόλις 4 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ.  

Το Κύπελλο Ελλάδας είναι η προτεραιότητα του Άρη κα έχοντας δει τις εμφανίσεις του με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ μπορεί να το διεκδικήσει. Τους δυο τελευταίους τους κέρδισε, με την Ένωση αν και ηττήθηκε έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια και με τους «ερυθρόλευκους» δεν έκανε μια καλή εμφάνιση, δεν είχε τελικές αλλά δεν κινδύνευσε και ιδιαίτερα.  

Το πρώτο βήμα έχει γίνει με τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Μάντζιος ξέρει καλά τον Άρη ξέρει καλά τον κόσμο του και θα κάνει ότι μπορεί για να δώσει αυτό το Κύπελλο στην ομάδα και να γραφτεί στην ιστορία του συλλόγου.  



Οι μεταγραφές επουλώνουν τις πληγές: Ο χειμώνας ήρθε και η μεταγραφική περίοδος σύντομα ξεκινάει. Οι άνθρωποι του Άρη δεν είχαν νέα για την υπόθεση Ντουρμισάι από το CAS και έτσι έχουν το ελεύθερο να φτιάξουν τα πλάνα τους και να ενισχύσουν την ομάδα. Ήδη από το καλοκαίρι υπήρξαν πολλές νέες προσθήκες ωστόσο τρεις είναι οι θέσεις που προβληματίζουν.  

Ο Ντένις ήρθε ως αντί-Κούεστα και τελικά ο Ισπανός για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε καλύτερος. Με τα λάθη του, με τα πάνω και τα κάτω του είναι όμως πιο σταθερός από τον Βραζιλιάνο και εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη. Το παρελθόν όμως του Κουέστα είναι «αμαρτωλό» και αν δεν θωρακίσεις το τέρμα του θα βρεθείς να χάνεις βαθμούς δεξιά και αριστερά.  

Στόπερ... Καλός ο Φαμπιάνο, καλός ο Μπράμπετς αλλά το δίδυμο αυτό δεν γίνεται να βγάλει όλη τη σεζόν. Ο Δεληζήσης όσο και να αγαπάει την ομάδα και να «νιώθει» από Άρη δεν μπορεί να διεκδικήσει φανέλα βασικού έτσι οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να εξετάσουν τη θέση του κεντρικού αμυντικού. 

Αχ αυτό το γκολ, θα μπορούσε να πει κανείς για τον Άρη φέτος, για τον Άρη πέρσι, για τον Άρη σχεδόν πάντα. Του λείπει το εύκολο γκολ, του λείπει το «πάρε βάλε», εν ολίγοις του λείπει ένα καθαρό σέντερ φορ που θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και θα κάνει τις ευκαιρίες γκολ. Βασικός στόχος της ομάδας πρέπει να είναι ένας επιθετικός killer που θα ξεκολλήσει τον Άρη από το 0 αλλά και από το αγαπημένο του 1-0 που ναι μεν κάνει τη δουλειά του αλλά μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. 

Bonus: Φετφατζίδης και Σίλβα, παλιοί γνώριμοι του Άρη που έχουν ακουστεί, με τις φήμες να θέλουν επανασύνδεση. Σίγουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν όμως ποιος θα είναι αυτός που θα παραχωρήσει τη θέση του; Ίσως η απουσία του Καμαρά με την Μαυριτανία και του Εντιαγέ με την Σενεγάλη για το Κόπα Άφρικα να «άνοιγε» το δρόμο μιας και οι δυο είναι βασικοί στα πλάνα του Μάντζιου, με τον Εντιαγέ να εξελίσσεται σ’ ένα «διαμάντι» για τον Έλληνα τεχνικό. 

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0