Football Talk

Ολυμπιακός: Το 8/8 δίνει... +8!

Ολυμπιακός: Το 8/8 δίνει... +8!

Να βγάλει αντίδραση και να πετύχει την 8η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα θέλει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τον Άρη (19:30) και έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με 8 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ. 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ήταν 12 Ιουλίου του 2020 όταν ο Ολυμπιακός γνώριζε την τελευταία ήττα στο γήπεδο του σε αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακριβώς 17 μήνες μετά οι Πειραιώτες τρέχουν ένα αήττητο σερί 25 αγώνων που τους οδήγησε στο περσινό πρωτάθλημα και σε ρόλο οδηγού για την ώρα στην φετινή κούρσα. Η ήττα και κυρίως η εμφάνιση την Πέμπτη στην Αμβέρσα προκάλεσε τριγμούς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και άπαντες εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιστρέψουν άμεσα το κλίμα. 

Ο προπονητής μίλησε στους παίκτες, ο πρόεδρος μίλησε στους παίκτες, οι παίκτες μίλησαν μεταξύ τους, γενικώς, έγιναν όλα όσα έπρεπε για να καταλάβουν όλοι πως παρόμοια νοοτροπία είναι ανεπίτρεπτη από εδώ και στο εξής. Ότι συνέβη στο Βέλγιο πλήγωσε τον εγωισμό όλων και τους θύμωσε. Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει πια για κανέναν και οι νίκες μέχρι το τέλος της χρονιάς αποτελούν αυτοσκοπό. Παράλληλα, μετά το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Τρίπολη υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο. Αυτό του +8 από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα που αφενός θα κάνει τους Πειραιώτες να αισθανθούν ακόμα πιο άνετα ως προς τον πρώτο στόχο τους και αφετέρου θα κόψει ακόμα περισσότερο τα φτερά των επίδοξων διεκδικητών. 

Παρόλ’αυτά ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι καθώς θεωρεί τον Άρη μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Όσων αφορά στην ενδεκάδα, αναμένονται αρκετές αλλαγές συγκριτικά με αυτούς που ξεκίνησαν στην Αμβέρσα. Με την υποσημείωσή πως δεν υπάρχει σοβαρό δείγμα καθώς πραγματοποιήθηκε όλη κι όλη μία κανονική προπόνηση, οι ερυθρόλευκοι αναμένονται να παραταχθούν με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια και τους Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλο, Λαλά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ο Εμβιλά θεωρείται σίγουρος με τους Σουρλή και Κούντε να διεκδικούν την θέση του παρατεταμένα ντεφορμαρισμένοι Μαντί Καμαρά. Από κει και πέρα στην ενδεκάδα πιθανότατα θα επιστρέψουν οι Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά και Ελ Αραμπί, με τον Ρόνι Λόπες να συμπληρώνει την επίθεση των Πειραιωτών. 

Στο τακτικό κομμάτι ο Μαρτίνς περιμένει πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση από την ομάδα του, ειδικά στα πρώτα λεπτά όπου επανειλημμένως απειλείται στα τελευταία παιχνίδια, ενώ έχει ζητήσει από την ομάδα του υψηλή ένταση και πίεση ψηλά στο γήπεδο ώστε κλέψει μπάλες απέναντι σε μια άμυνα χωρίς ισορροπία. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0