Football Talk

Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Κυρίαρχοι στο Τορίνο οι «μπιανκονέρι», που δεν απειλήθηκαν… ποτέ! (video)

Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Κυρίαρχοι στο Τορίνο οι «μπιανκονέρι», που δεν απειλήθηκαν… ποτέ! (video)

Μπορεί το 2-0 να φαντάζει «φτωχό» αναλογικά με την εικόνα της αναμέτρησης, όμως η Γιουβέντους επικράτησε πολύ πιο εύκολα έναντι της Τζένοα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό σκορ. Ο Κουαδράδο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, «κλείδωσε» τη νίκη ο Ντιμπάλα, χωρίς τελική προσπάθεια έφτασαν στη μία ώρα αγώνα οι φιλοξενούμενοι!

Ακόμη ένα «must win» παιχνίδι κατάφερε να κερδίσει η Γιουβέντους, με το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να κυριαρχεί σε ολόκληρη την αναμέτρηση απέναντι στην Τζένοα και εν τέλει να κατακτά τους τρεις βαθμούς πολύ πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό σκορ.

Το 2-0 άλλωστε θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως η Τζένοα δεν πλησίασε ποτέ στα καρέ της αντιπάλου της σε ολόκληρο το παιχνίδι, ολοκληρώνοντας το ματς με «μηδέν» εντός εστίας προσπάθειες. Παράλληλα, η εξαιρετική εμφάνιση του Σιρίγκου διατήρησε το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να μην μπορεί να βρει απάντηση μόνο στην εντυπωσιακή έμπνευση του Κουαδράδο στο 9ο λεπτό της συνάντησης και στο τελείωμα του Πάουλο Ντιμπάλα στο 82’.

Αρχικά, ο Κολομβιανός «έγραψε» το 1-0 με… απευθείας εκτέλεση κόρνερ και έβαλε μπροστά στο σκορ την Γιουβέντους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να στραφούν απλώς σε ένα θετικό αποτέλεσμα και όχι στο πρώτο τους «διπλό» απέναντι στην «Γηραιά Κυρία», μετά το 1991 σε όλες τις διοργανώσεις!


Με το γκολ του αυτό μάλιστα, ο Κουαδράδο ισοφάρισε την περσινή και την προπέρσινή του επίδοση σε πολύ λιγότερα παιχνίδια! Μετρά ήδη δύο γκολ σε 13 αναμετρήσεις, δίχως πάντως να έχει καταγράψει ακόμη κάποια ασίστ, ενώ πέρυσι είχε… 11!

Ακολούθησαν μεγάλες στιγμές με τους Μοράτα σε δύο περιπτώσεις, Ντε Λιχτ και Ντιμπάλα, έως ότου ο τελευταίος να «διορθώσει» το χαμένο τετ-α-τετ του 7ου λεπτού, με ωραία εκτέλεση στο 82’.

Κάπως έτσι, Γιουβέντους έφτασε τους 27 βαθμούς, ανέβηκε στην 6η θέση, «έπιασε» την 5η Φιορεντίνα και συμπεριλαμβάνεται πλέον στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στην Ευρώπη!

Παρά ταύτα, η Αταλάντα βρίσκεται 7 βαθμούς μπροστά της και ακολουθούν δύο συναντήσεις απέναντι σε Βενέτσια και Μπολόνια, για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Serie A.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0