Football Talk

ΑΕΚ: Περνάει… αέρα από τη φάση των «16» (video)

ΑΕΚ: Περνάει… αέρα από τη φάση των «16» (video)

Το BN Sports κάνει αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και στα ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ στη φάση των «16» του Κυπέλλου, όπου μπαίνει απόψε.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το Κύπελλο Ελλάδος για τη σεζόν 2021-22 ξεκινάει και για την ΑΕΚ η οποία κληρώθηκε και θα αντιμετωπίσει σε διπλή αναμέτρηση ,για τη φάση των «16» την Κηφισιά. Πρώτο ματς απόψε στο ΟΑΚΑ (20:15) και η ρεβάνς λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στο γήπεδο της Καισαριανής.

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα, η οποία από τη σεζόν 2014-15 μέχρι και πέρυσι φτάνει συνήθως στον τελικό του Κυπέλλου. Το 2015, όταν η ΑΕΚ ήταν στη Β’ Εθνική έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Για να φτάνει, λοιπόν, η ΑΕΚ ως το τέλος του θεσμού, όπως είναι φυσικό περνάει από τη φάση των «16» και όπως θα δούμε το κάνει με σχετική ευκολία. Πάμε να κάνουμε μία αναδρομή στα ματς Κυπέλλου που έχει δώσει η ΑΕΚ την τελευταία εξαετία στους «16», όπου μπαίνει απόψε.

Σεζόν 2014-15

Εκείνη τη σεζόν η ΑΕΚ έπαιζε στη Β’ Εθνική και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό με γκολ του Χάρα που μέτρησε στο 90’ στο ΟΑΚΑ. Στη Φάση των «16» η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Κέρκυρα, την οποία και απέκλεισε κερδίζοντάς τη στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Πρώτος αγώνας Κέρκυρα – ΑΕΚ 1-1



Δεύτερος αγώνας ΑΕΚ – Κέρκυρα 2-0



Σεζόν 2015-16

Η ΑΕΚ επιστρέφει εκείνη τη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία και καταφέρνει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, φτάνοντας στον τελικό και κερδίζοντας 1-2 τον Ολυμπιακό. Στη φάση των «16» η ΑΕΚ πήρε εύκολα την πρόκριση κερδίζοντας με δύο νίκες τον Λεβαδειακό.

Πρώτος αγώνας:

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1



ΑΕΚ – Λεβαδειακός 2-0



Σεζόν 2016-17

Το σερί της ΑΕΚ με την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου είχε ξεκινήσει. Όμως από εκείνη τη σεζόν ξεκίνησε και το αρνητικό σερί με τους χαμένους τελικούς. Τη σεζόν 2016-17 η ΑΕΚ έφτασε στον τελικό, όμως ηττήθηκε 2-1 από τον ΠΑΟΚ στον επεισοδιακό τελικό του Πανθεσσαλικού που κρίθηκε από γκολ οφσάιντ (δεν υπήρχε VARτότε). Στη φάση των «16» η ΑΕΚ πήρε ξανά εύκολη πρόκριση κερδίζοντας για δεύτερη φορά σεζόν τον Λεβαδειακό και στα δυο ματς.

Πρώτος αγώνας: Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1



Δεύτερος αγώνας: ΑΕΚ – Λεβαδειακός 6-0



Σεζόν 2017-18

Η ΑΕΚ κατακτά το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν και καταφέρνει να φτάσει ξανά στον τελικό του Κυπέλλου, χάνοντας όμως από τον ΠΑΟΚ 2-0 στο ΟΑΚΑ. Στη φάση των «16» αντίπαλος βρέθηκε για την Ένωση ο Παναιτωλικός, το εμπόδιο του οποίου ξεπέρασε εύκολα με δύο νίκες.

Πρώτος αγώνας: Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-4



Δεύτερος αγώνας: ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0



Σεζόν 2018-19

Και τη σεζόν 2018-19 η ΑΕΚ φτάνει στον τελικό, χάνοντας ξανά από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ. Στη φάση των «16» η Ένωση βρήκε απέναντί της τα Χανιά. Το πρώτο ματς στην Κρήτη την δυσκόλεψε κάπως φέρνοντας 1-1, όμως στη ρεβάνς η πρόκριση ήρθε εύκολα…

Πρώτος αγώνας: Χανιά – ΑΕΚ 1-1



Δεύτερος αγώνας: ΑΕΚ – Χανιά 5-0



Σεζόν 2019-20

Άλλη μία χρονιά που η ΑΕΚ καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που λόγω κορονοϊού και πολλών αναβολών πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη. Η ΑΕΚ έχασε το Κύπελλο, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 από τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό. Στη φάση των «16» απέναντί της η Ένωση βρήκε τον Αστέρα Τρίπολης. Ισοπαλία στο πρώτο ματς και εύκολη επικράτηση στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ έφερε την πρόκριση.

Πρώτος αγώνας: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1



Δεύτερος αγώνας: ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0



Σεζόν 2020-21

Και πάμε στην περσινή σεζόν όπου η προβληματική αγωνιστικά ΑΕΚ δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, ολοκληρώνοντας το ταξίδι της στα ημιτελικά του θεσμού. Στη φάση των «16» έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς ενώ είχε επικρατήσει 2-0 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς ο Απόλλων επικράτησε 2-1 προσπαθώντας να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Πρώτος αγώνας: ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-0



Δεύτερος αγώνας: Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-1



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0