Football Talk

Άρης - Κύπελλο Ελλάδας: Μία… κατάρα που κρατά από το 2010 και θέλει να «σπάσει»! (video)

Άρης - Κύπελλο Ελλάδας: Μία… κατάρα που κρατά από το 2010 και θέλει να «σπάσει»! (video)

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ (01/12, 17:00) στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αναζητώντας μία διάκριση που την τελευταία δεκαετία είτε νωρίς, είτε αργά, απομακρύνεται!

Κύπελλο Ελλάδας και Άρης. Μία διοργάνωση στην πηγή της οποίας έφτασε το 2010, χωρίς να πιει νερό. Από εκείνο το σημείο το «γυαλί» δεν ξανακόλλησε. Είτε μέσω μεγάλων απογοητεύσεων, είτε μέσω αποκλεισμών στα τελευταία δευτερόλεπτα, η διάκριση την τελευταία δεκαετία δεν ήρθε.

Στο σήμερα, οι «κίτρινοι» τίθενται αντιμέτωποι με τον άκρως επικίνδυνο ΟΦΗ. Μία ομάδα που παραμένει αήττητη εδώ και επτά αγωνιστικές, ενώ πριν δεχθεί γκολ από τον Ιωνικό (28/11, 2-1) δεν είχε μαζέψει από τα δίχτυα της επί 481 λεπτά.

Ο δρόμος προς τους «8» θα κριθεί μέσω διπλών αναμετρήσεων και στόχος των Θεσσαλονικέων είναι να μην βιώσουν τις… μαύρες μέρες του 2010-11, αλλά και να «σπάσουν» το… ταβάνι των ημιτελικών της τελευταίας διετίας!

Από το ζενίθ, στο ναδίρ μέσω… Τρικάλων!

Η αμέσως επόμενη σεζόν του Άρη, μετά τον χαμένο τελικό του 2010 απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν εκείνο το φοβερό σουτ του Λέτο στο 63ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση, τον βρήκε με υψηλές προσδοκίες, που δεν εκπληρώθηκαν.

Οι Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν και αντιμετώπισαν τα Τρίκαλα, στον τέταρτο γύρο του θεσμού, όπου έμειναν στο 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, χάνοντας σωρεία ευκαιριών. Εν τέλει, αποκλείστηκαν στα πέναλτι με 4-2, αλλά οι επίπονοι αποκλεισμοί δεν σταμάτησαν εκεί.



Στη σεζόν 2012-13, ο Άρης αντιμετώπισε την Καλλιθέα στους «32» σε διπλές αναμετρήσεις. Η ήττα στο «Ελ Πάσο» με 3-1 δεν έμεινε αναπάντητη, αλλά το 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης δεν έφτανε και κάπως έτσι υπογράφηκε ένας ακόμα πρόωρος αποκλεισμός. Κάτι ανάλογο έγινε και την επόμενη σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε στο γήπεδο του με 1-0 και πήρε το 0-0 στη ρεβάνς, αφήνοντας τους «κίτρινους» εκτός συνέχειας.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες χρονιές υπήρξαν δύσκολες για τον Άρη, αγωνιστικά και οικονομικά, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την περιπέτειά του στις χαμηλότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως γίνεται αντιληπτό, σήμανε και την απουσία του από το Κύπελλο Ελλάδας. Σε αυτό επέστρεψε τη σεζόν 2016-17, όπου βρήκε το ανυπέρβλητο εμπόδιο του Ολυμπιακού στους «16».

Αν ο αποκλεισμός του, ωστόσο, ήταν δικαιολογημένος, τι να πει κανείς για αυτούς των επόμενων δύο σεζόν. Τόσο το 2017-18, όσο και το 2018-19, έμεινε εκτός συνέχειας από τη φάση των ομίλων, δίνοντας την πρόκριση σε Πανιώνιο και Εργοτέλη αντίστοιχα. Ο πρώτος δικαιολογήθηκε από το γεγονός πως η ομάδα βρισκόταν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο δεύτερος όμως;


Το «αχ» δευτερολέπτων της τελευταίας διετίας

Στην περιπέτεια της τελευταίας δεκαετίας, που λέγεται Κύπελλο Ελλάδας, προσπάθησε να δώσει όμορφο φινάλε τις τελευταίες δύο σεζόν. Η πορεία έως τα ημιτελικά επί δύο σεζόν, όμως, δεν κατάφερε να φέρει το πολυπόθητο εισιτήριο προς τον τελικό.

Στην πρώτη περίπτωση με την ΑΕΚ το 2019-20, τον χώριζαν λίγα δευτερόλεπτα. Στην δεύτερη με τον Ολυμπιακό το 2020-21, περίπου τρία λεπτά.

Η… κατάρα για τον Άρη δεν «έσπασε» και στο σήμερα, σε μία από τις πιο πλήρεις εκδοχές που έχει παρουσιάσει την τελευταία δεκαετία, οι απαιτήσεις είναι υψηλές.

Όσο υψηλό και αν είναι το εμπόδιο του ΟΦΗ, ο Άρης πρέπει να βρει τον τρόπο να το ξεπεράσει, δίνοντας τέλος στην αρνητική του παράδοση και συνέχεια στις παρουσίες του έως τις τέσσερις καλύτερες ομάδες.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0