Football Talk

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-0: Πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες στην Super League, με τον Κουλούρη να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του!

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-0: Πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες στην Super League, με τον Κουλούρη να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του!

Την «παρθενική» του νίκη στην φετινή Super League πανηγύρισε μετά από 10 αναμετρήσεις ο Ατρόμητος του Γιώργου Παράσχου, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, διαθέτοντας στις τάξεις του έναν Ευθύμη Κουλούρη από τα… παλιά!

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος, παρά το γεγονός πως οι φίλοι του έπρεπε να περιμένουν εννέα ενενηντάλεπτα, για να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη της ομάδας τους!

Οι Περιστεριώτες είχαν πάθος και διάθεση, πάλεψαν κάθε φάση και δικαιώθηκαν, διαθέτοντας στην κορυφή της επίθεσης την ποιοτικότερη φετινή έκδοση του Ευθύμη Κουλούρη. Βρήκε δίχτυα μετά από δύο χρόνια ο Έλληνας επιθετικός, δεν είχε ποτέ απάντηση ο ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου.

1ο ημίχρονο

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης στο Περιστέρι να μην ήταν ιδιαίτερα θεαματικό από πλευράς ευκαιριών, όμως όπως και να έχει, ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, και εν συνεχεία να το υπερασπιστεί, προκειμένου να οδηγηθεί στην ανάπαυλα με το υπέρ του 1-0.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της συνάντησης έλαβε χώρα στο 5ο λεπτό, με τον Κρέσπο να αστοχεί από καλή θέση, και τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί να πάρει τα ηνία του ματς και να «σφυροκοπήσει» τους γηπεδούχους, έχοντας ως μοναδικό στόχο ένα γρήγορο γκολ, ώστε να διώξει το άγχος και να μεταφέρει την πίεση στον αντίπαλό του.

Ωστόσο, ο στόχος του δεν επετεύχθη και από την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου και έπειτα, ο Ατρόμητος άρχισε να «πατά» καλύτερα στο γήπεδο, χάνοντας μάλιστα και τεράστια ευκαιρία στο 21ο λεπτό. Ο Καστεγιάνο έκανε τη σέντρα και ο Μουνίθ έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ό,τι δεν έγινε όμως στα μισά του πρώτου μέρους, πραγματοποιήθηκε στο τέλος του, με τον Ευθύμη Κουλούρη να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά στην σεζόν, και για πρώτη… μετά από τον Οκτώβριο του 2019, έπειτα από ωραία συνεργασία των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Παράσχου.

Άξιο αναφοράς βεβαίως είναι το γεγονός πως ο Έλληνας επιθετικός δεν… πανηγύρισε, αλλά σήκωσε τα χέρια του και αγκάλιασε απλώς τους συμπαίκτες του, δείχνοντας πως δεν ξεχνά το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, όπου επί της ουσίας ανδρώθηκε.
5435437_1.jpg

2ο ημίχρονο

Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ έκανε τον Ρασβάν Λουτσέσκου να ανεβάσει ψηλότερα τις γραμμές της ομάδας του, να πιέσει πολύ και να αναζητήσει άμεσα το γκολ ισοφάρισης.  Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αμυνθεί, δεν απειλήθηκε όσο ο ίδιος θα περίμενε, και εν τέλει, βρήκε κόντρα στη ροή του ματς και δεύτερο γκολ, και πάλι με τον ίδιο σκόρερ.

Ο Φερνάντο Βαρέλα υπέπεσε σε πέναλτι στο 64ο λεπτό πάνω στον Ευθύμη Κουλούρη, ο διαιτητής το υπέδειξε, ύστερα και από παρέμβαση του VAR και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ στάθηκε και πάλι απέναντι στον Πασχαλάκη, έχοντας την μοναδική ευκαιρία να δώσει το μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του, στα πρώτα δέκα ματς της σεζόν.

Η εκτέλεση του πέναλτι ήταν εύστοχη, ο Κουλούρης έκανε δύο τα γκολ του και έκτοτε ακολούθησε πανζουρλισμός στο Περιστέρι. Ο Άκπομ δεν μπόρεσε να μειώσει με την συμπλήρωση 80 λεπτών, η λύση των δύο επιθετικών με τον Άγγλο και τον Σβιντέρσκι δεν απέδωσε, και το τελικό 2-0, σηματοδότησε την πρώτη νίκη των γηπεδούχων στην φετινή Super League, με τον Γιώργο Παράσχο να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου σε ολόκληρο τι παιχνίδι, στον Νίκο Λαζαρίδη!
5435441_1.jpg

MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Ευθύμης Κουλούρης. Ο αρχηγός των Περιστεριωτών ήταν εξαιρετικός, σκόραρε δις και αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή στην πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ στην λήξη του πρώτου μέρους, με το οποίο πήρε το προβάδισμα ο Ατρόμητος. Ο Κουλούρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκόραρε μετά από δύο χρόνια, και η ψυχολογία γύρισε υπέρ της ομάδας του!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Γ.Κορακάκης): Γιαννιώτης, Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Κιβρακίδης (84' Βασιλαντωνόπουλος), Καστεγιάνο, Νάτσος, Σάλομον, Χαρίσης (72' Ντένιτς), Μουνίθ (84' Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (76' Kλωναρίδης).

ΠΑΟΚ (Ρ.Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο (62' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Σβαμπ (62' Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81' Εσίτι), Μπίσεσβαρ (73' Σφιντέρσκι), Άκπομ.


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0