Football Talk

Ολυμπιακός: Φουλ επίθεση κόντρα στην ΑΕΚ από τους «ερυθρόλευκους» για το +6!

Ολυμπιακός: Φουλ επίθεση κόντρα στην ΑΕΚ από τους «ερυθρόλευκους» για το +6!

Με την αυτοπεποίθηση που του δίνει το σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα απέναντι στην ΑΕΚ και καμία διάθεση για… συμβιβασμούς πηγαίνει στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός που θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα για τη μάχη του τίτλου. Τα πλάνα του Μαρτίνς για την ενδεκάδα.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Έχουν περάσει 7 μήνες περίπου από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πήγε στην Καλογρέζα για να παίξει με την ΑΕΚ. Το τελικό 1-5 (0-4 στο ημίχρονο) πιστοποιούσε την μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στα δύο ρόστερ και διεύρυνε το αήττητο ερυθρόλευκο σερί κόντρα στην «Ένωση» στα 10 παιχνίδια. Ακολούθησε 20 μέρες μετά ακόμα μία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά στο Φάληρο με 2-0 για να φτάσουμε στο 8-3-0 των Πειραιωτών. Το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. 

Ένα σερί «χτισμένο» από την αρχή από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος παρόλαυτα δεν δίνει καμία σημασία στο παρελθόν. «Κάθε ματς είναι μια διαφορετική ιστορία», τονίζει σε κάθε ευκαιρία. «Διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικές ιδέες, διαφορετικοί παίκτες», εξηγεί. Και ποιος μπορεί, αλήθεια, να τον αδικήσει. Σε σχέση με το ματς του Απρίλη στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θα έχει στην ενδεκάδα, στην καλύτερη περίπτωση, δύο παίκτες. Τον Μάνταλο και τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Ολυμπιακός από την άλλη θα έχει πιθανότατα πέντε. Τους Παπασταθόπουλο, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Μασούρα και Ελ Αραμπί. Μέσα σε λίγους μήνες όσοι έζησαν από μέσα το ιστορικό 1-5 θα είναι μειοψηφία. Διαφορετικοί παίκτες.  Επίσης, αυτή τη φορά το Ολυμπιακό Στάδιο δεν θα είναι άδειο, αλλά θα έχει το μάξιμουμ των θεατών που επιτρέπονται λόγω των μέτρων. Διαφορετικές συνθήκες. Όσων αφορά στις «διαφορετικές ιδέες», υπενθυμίζω ο Ολυμπιακός του Απρίλη είχε δογματίσει το 3-4-3, ενώ η ΑΕΚ είχε ακόμα προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ.

Για να περάσουμε στα… φρέσκα κουλούρια και σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, είναι έτσι φτιαγμένος ο οργανισμός που πάντα υπάρχει μια αίσθηση ανωτερότητας. Πως η κατάσταση «εξαρτάται από εμάς». Τέτοια σερί, μάλιστα, αφενός αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και αφετέρου αποτελούν βασικά ατού στην επιχείρηση εγκλιμάτισης ενός νεοφερμένου σε συνθήκες ελληνικού ντέρμπι. Την ίδια ώρα, δίνουν την άνεση στον προπονητή να παρουσιάζει ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο που να τυγχάνει την απόλυτης αποδοχής και εμπιστοσύνης από το σύνολο.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο με έναν αέρα τριών βαθμών από την ΑΕΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκείται στην ισοπαλία. Θέλει τη νίκη και να ανοίξει όσο περισσότερο μπορεί την διαφορά μέχρι να ξεκινήσει το Κόπα Αφρικα. Τα επόμενα παιχνίδια και της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (από τον οποίο βρίσκεται στο +4) έχουν ανεβασμένο δείκτη δυσκολίας. Το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακο ζορίζει όταν θα χάσει τους Αφρικανούς διεθνείς και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δίνει αγώνες επιβίωσης μέσα Γενάρη χωρίς τους δύο Καμαρά, τον Σισέ, τον Γκάρι Ροντρίγκες, ίσως και τον Ελ Αραμπί. Ένα καλό μαξιλαράκι ασφαλείας είναι σχεδόν βέβαιο πως θα χρειαστεί. Όλα αυτά τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τα Χριστούγενα έχουν αξιολογηθεί ως εξόχως σημαντικά στον Πειραιά για τη μάχη του τίτλου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ντέρμπι.

Τώρα που βρίσκονται όλοι εδώ και είναι καλά στην υγεία τους, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις. Το σύνθημα είναι φουλ επίθεση. Με ότι καλύτερο διαθέτει σε ποιότητα. Και Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρας και Αγκιμπού Καμαρά και Ελ Αραμπί. Και με στόχευση στην άμυνα της ΑΕΚ, στην οποία έχουν εντοπίσει αρκετές αδυναμίες. Με τους εξτρέμ να επιδιώκουν καταστάσεις ένας εναντίον ενός και τους μέσους να πιέζουν συντονισμένα και με ένταση από την πρώτη πάσα του αντιπάλου.

Μιλώντας για τους μέσους, εκεί φαίνεται πως υπάρχει και ο μοναδικός προβληματισμός του Μαρτίνς. Κάποιος εκ των Εμβιλά, Μπουχαλάλη και Μαντί Καμαρά θα καθίσει στον πάγκο, με τον διεθνή Έλληνα άσο να είναι το φαβορί.  Από κει και πέρα η άμυνα δεν θα έχει αλλαγές, με τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ να βρίσκονται μπροστά από τον Βατσλίκ. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0