Football Talk

Φιορεντίνα – Μίλαν 4-3: Αήττητο 12 αγωνιστικών ήταν και… πάει για τους ροσονέρι, αφού ένας Ίμπρα δεν φέρνει την «άνοιξη», αλλά ένας Βλάχοβιτς, ναι! (video)

Φιορεντίνα – Μίλαν 4-3: Αήττητο 12 αγωνιστικών ήταν και… πάει για τους ροσονέρι, αφού ένας Ίμπρα δεν φέρνει την «άνοιξη», αλλά ένας Βλάχοβιτς, ναι! (video)

Η Φιορεντίνα διέσυρε τη Μίλαν στο Αρτέμιο Φράνκι, νικώντας την με 4-3 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Serie A και έσπασε το αήττητο σερί της! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντούσαν Βλάχοβιτς που σκόραρε δις (60’, 86’) ενώ μοίρασε και μία ασίστ, την ώρα που η doppietta του Ιμπραΐμοβιτς δεν στάθηκε αρκετή για τους ροσονέρι!

Αήττητο τέλος και επιστροφή στην… πραγματικότητα για τη Μίλαν!

Η Φιορεντίνα επικράτησε με 4-3 των «ροσονέρι» στο γήπεδό της, σε ένα επικό ματς, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ντούσαν Βλάχοβιτς! Ο 21χρονος φορ βρήκε δύο φορές δίχτυα, «χρεώθηκε» την ασίστ για το επικό γκολ του Σαπονάρα και αποτέλεσε την αιτία που η doppietta του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (έχει άμεση συμμετοχή και στο τρίτο γκολ) δεν κρίθηκε ικανή να αποτρέψει την ήττα για τη Μίλαν.

Πλέον, το σερί 12 αγωνιστικών χωρίς ήττα στη Serie A έλαβε τέλος για τους «ροσονέρι» και εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μία νίκη της Ίντερ στην αυριανή (21/11, 19:00) αναμέτρηση με τη Νάπολι, ώστε να μην «εκθρονιστούν» από την κορυφή!

 

Η Φιορεντίνα μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση αφού μόλις το 15ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ταταρουσάνου έκανε ένα ολέθριο λάθος, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ντάνκαν δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 προ κενής εστίας. 


Η Μίλαν επιχείρησε να απαντήσει, αλλά η προσπάθεια του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να ισοφαρίσει με κεφαλιά στο 42ο λεπτό μετά από σέντρα του Κιάερ, πέρασε ξυστά από το δοκάρι της Φιορεντίνα


Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουηδός, το έπραξε ο Σαπονάρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής. 


Το 2-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και η εκκίνηση του δεύτερου έμελλε να μην αλλάξει τα δεδομένα. Ο Λεάο επιχείρησε να μειώσει στο 51ο λεπτό, αλλά αντιθέτως το 60' ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έφυγε στον κενό χώρο, πέρασε τον τερματοφύλακα και με εξαιρετικό τελείωμα έγραψε το 3-0


Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν μόνιμος κίνδυνος και ο μόνος που έδειξε πως μπορεί να αλλάξει την πορεία της αναμέτρησης. Αρχικά, δύο λεπτά αργότερα κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μποναβεντούρα και με ωραίο σουτ εντός περιοχής έγραψε το 3-1


Πέντε λεπτά αργότερα μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ερνάντεζ πέτυχε και δεύτερο τέρμα μειώνοντας στο γκολ για την ομάδα του. 


Η Φιορεντίνα, όμως, ήταν αποφασισμένη να δώσει τέλος στο αήττητο σερί της Μίλαν και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, μέσω μίας στιγμής μεγάλης έμπνευσης στο 86ο λεπτό, έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή! Ο 21χρονος Σέρβος φορ σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Ταταρουσάνου


Το μόνο που άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, ήταν ένα αυτογκόλ του Βενούτι, που είδε την μπάλα να προσγειώνεται στο κορμί του μετά την κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς, η οποία κατέληξε στο δοκάρι. Άθελά του της έδωσε πορεία προς τα δίχτυα και διαμόρφωσε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό 4-3!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Φιορεντίνα: Τερετσιάνο, Οντριοθόλα, Βενούτι, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (69' Καστροβίλι), Τορέιρα, Ντάνκαν (90+2' Μαλέ), Καγεχόν (69' Καγεχόν), Βλάχοβιτς, Σαπονάρα

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλούλου (56' Φλορέντσι), Γκάμπια, Κιάερ, Ερντάντεζ, Τονάλι (74' Μπενασέρ), Κεσί, Σαλεμάκερς (57' Μεσίας), Ντίας (56' Ζιρού), Λεάο (80' Κρούνιτς), Ιμπραΐμοβιτς


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0