Football Talk

ΠΑΟΚ: Με το... ακουστικό στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, αλλά προτεραιότητα να μην «ξυπνήσει» ο Ατρόμητος!

ΠΑΟΚ: Με το... ακουστικό στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, αλλά προτεραιότητα να μην «ξυπνήσει» ο Ατρόμητος!

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση, μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, δεν είναι πάντα εύκολη. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, όμως, περιθώρια για δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η νίκη στο Περιστέρι είναι επιβεβλημένη, ενώ το ακουστικό θα μείνει συντονισμένο στο ΟΑΚΑ, «αναζητώντας» μία ισοπαλία μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού!

Δεδομένα είναι νωρίς. Οι ισορροπίες, ωστόσο, στη φετινή χρονιά φαίνονται τόσο λεπτές, που οι μικρές λεπτομέρειες αναμένεται να κάνουν τη διαφορά! Μία από αυτές εντοπίζεται την Κυριακή (21/11) για τον ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος φιλοξενείται στο Περιστέρι. Με τον Ατρόμητο να διανύει το χειρότερο του ξεκίνημα την τελευταία δεκαετία, αγνοώντας τη χαρά της νίκης μετά από εννέα αγωνιστικές, τη στιγμή που σκοράρει με το… σταγονόμετρο (μόλις 5 γκολ υπέρ) και δέχεται πάνω από 1.2 γκολ -κατά μέσο όρο- ανά παιχνίδι, έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει πως έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Άλλωστε, οι Θεσσαλονικείς έχουν βρει -μαζί με την ΑΕΚ- περισσότερες φορές δίχτυα από κάθε άλλο στο πρωτάθλημα (20 γκολ), γεγονός που τους επιτρέπει να νιώθουν πως μπορούν να… πατήσουν σε αυτήν την αδυναμία του Ατρομήτου.

Ωστόσο, το «Αστέρι» διαθέτει ποιοτικό ρόστερ. Ρόστερ που δεν είναι για την τελευταία θέση και κάποτε η αντίδραση θα έρθει, χωρίς να προειδοποιήσει. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι υποψιασμένος και κατάλληλα προετοιμασμένος, την ώρα που σε μία άλλη πλευρά των Αθηνών, θα διακυβεύονται επίσης πολλά για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο πρωτοπόρος στη Super League, Ολυμπιακός, θα πάει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, από την οποία έχει απόσταση τριών βαθμών. Οι τέσσερις που τον χωρίζουν από τον ΠΑΟΚ, μπορούν να γίνουν δύο, αν οι «ερυθρόλευκοι» έρθουν ισόπαλοι με την Ένωσης και οι Θεσσαλονικείς κερδίσουν.

Το συγκεκριμένο σενάριο χαρακτηρίζεται ως ιδανικό για τον ΠΑΟΚ. Ναι, οι παράμετροι που μπαίνουν είναι πολλοί, αλλά εφόσον αυτός κάνει το καθήκον του απέναντι στον Ατρόμητο -που αν κρίνουμε από την πορεία των δύο ομάδων δεν κρίνεται απίθανο- δεν μοιάζει απαγορευτικό. Άλλωστε, πλην των γνωστών απουσιών, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Άλλωστε, δεν θα είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο ντέρμπι που τελειώνει ισόπαλο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0