Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 5ος όμιλος: «Κλείδωσε» την πρωτιά το Βέλγιο, πανηγύρισε τις 100 συμμετοχές με «πεντάρα» ο Μπέιλ! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 5ος όμιλος: «Κλείδωσε» την πρωτιά το Βέλγιο, πανηγύρισε τις 100 συμμετοχές με «πεντάρα» ο Μπέιλ! (video)

Εξαιρετική ήταν η εικόνα του Βελγίου για ακόμη ένα παιχνίδι, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να επικρατεί με 3-1 της Εσθονίας, και να πανηγυρίζει την πιο σημαντική της νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το τελικό σκορ ήταν ικανό για να της «χαρίσει» την πρωτιά, και το εκπληκτικό γκολ του Καράσκο αποτελεί αναμφισβήτητα το highlight της βραδιάς. Την ίδια ώρα η Ουαλία ήταν «ασταμάτητη» απέναντι στην Λευκορωσία, σκόραρε πέντε φορές (5-1), και έκανε… δώρο στον Γκάρεθ Μπέιλ που έφτασε τις 100 συμμετοχές την… δεύτερη θέση!

Μία ακόμη πειστική εμφάνιση πραγματοποίησε το Βέλγιο απέναντι στην Εσθονία, με το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα την αναμέτρηση, και να επικρατεί με 3-1, παρά το γεγονός πως ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

Την αρχή έκανε ο Κρίστιαν Μπεντέκε που σημείωσε το 17ο γκολ του με την χώρα του, για να έρθει στο 55’ ο Καράσκο και να πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του. Σούταρε εκτός περιοχής με το «κακό» του πόδι, έστειλε την μπάλα στο «γάμα» της εστίας, και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους, που ήθελαν απλώς τη νίκη για να «κλειδώσουν» την πρωτιά του 5ου ομίλου.


Η Εσθονία «πάλεψε» μέχρι το τέλος, μείωσε σε 2-1 αλλά ούτε αυτό αποδείχθηκε αρκετό, με τον Τόργκαν Αζάρ να αποδεικνύει και πάλι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράροντας το 4ο γκολ του σε λιγότερο από έναν μήνα, και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, στέλνοντας και επίσημα την χώρα του στο Κατάρ.


Την ίδια ώρα, η Ουαλία φρόντισε να κάνει το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε στον Γκάρεθ Μπέιλ, που αποτελεί μόλις τον δεύτερο ποδοσφαιριστή της ιστορίας της, που έφτασε τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο. Το 4-1 αναδεικνύει απόλυτα την εικόνα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Άαρον Ράμσεϊ.

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, και έκανε δύο τα προσωπικά του γκολ με πέναλτι, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ενδιάμεσα είχε μεσολαβήσει το γκολ του Γουίλιαμς, ύστερα από ασίστ του Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν το καρέ τους πριν από την συμπλήρωση 80 λεπτών με τον Μπεν Ντέιβις της Τότεναμ.

Το σερί των γκολ από την…. Premier League, σταμάτησε στο 87’ ο Κοντσέβου, αλλά το βράδυ δεν θα τελείωνε δίχως την «υπογραφή» ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που εδρεύει στο «Νησί». Ο αμυντικός της Μπέρνλι, Ρόμπερτς βρήκε δίχτυα στο 90’ και το τελικό 5-1 «χαρίζει», έστω και προσωρινά, την δεύτερη θέση στο σύνολο του Ρόμπερτ Πέιτζ!



Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Βέλγιο – Εσθονία 3-1 (11’ Μπεντέκε, 53΄Καράσκο, 74΄ Αζάρ – 70’ Σόργκα)

Ουαλία – Λευκορωσία 5-1 (3’, 50’ Ράμσεϊ, 20’ Γουίλιαμς, 77’ Ντέιβις, 90’ Ρόμπερτς – 87΄ Κοντσέβου)

Βαθμολογία:

1.      Βέλγιο 7 19 (24-5)

2.      Ουαλία 7 14 (13-8)

3.      Τσεχία 7 11 (12-9)

4.      Εσθονία 7 4 (9-19)

5.      Λευκορωσία 8 3 (7-24)

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής (16/11):

Ουαλία – Βέλγιο (21:45)

Τσεχία – Εσθονία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0