Football Talk

ΑΕΚ: Οι μεταγραφικές της ανάγκες εν όψει Ιανουαρίου

ΑΕΚ: Οι μεταγραφικές της ανάγκες εν όψει Ιανουαρίου

Η ΑΕΚ έχει κάνει αγωνιστικά βήματα προόδου, ωστόσο έχει μπροστά της δρόμο να διανύσει και αρκετά πράγματα να κάνει προκειμένου να καταφέρει να δημιουργήσει την ομάδα που ονειρεύεται – Τι μπορεί να κάνει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Το καλοκαίρι η ΑΕΚ έκανε 14 μεταγραφές και ήδη οι περισσότερες εξ αυτών έχουν δείξει αρκετά πράγματα στο γήπεδο. Βρισκόμαστε όμως στην αρχή της… ανοικοδόμησης της ΑΕΚ και του ολικού λίφτινγκ που χρειαζόταν να κάνει, μετά από μία άσχημη περασμένη τριετία. Μπροστά μας έχουμε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με την Ένωση να δείχνει ενεργή. Δεν περιμένουμε πάρα πολλές μεταγραφές τον Γενάρη, αλλά λίγες και ουσιαστικές.

Σε πρώτη φάση να τονιστεί πως οι Κονέ και Παπαδημητρίου δεν έχουν σταματήσει να τσεκάρουν, μαζί με το επιτελείο τους, υποψηφίους μεταγραφικούς στόχους και για τον Γενάρη και για το καλοκαίρι. Επί της ουσίας όμως κουβέντα με τον προπονητή εν όψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, για την ώρα, δεν έχει γίνει. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μέσα στον Δεκέμβρη.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας μπούσουλας: Συγκεκριμένα η ΑΕΚ αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα τον Ιανουάριο, με τον Αντώνη Τσιφτσή του Αστέρα Τρίπολης να αποτελεί πρώτο στόχο από την Ελλάδα. Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς αναμένεται να μπει για «καθαρισμό» γονάτου μέσα στον Δεκέμβρη και θα χάσει κάποια παιχνίδια. Έτσι η ανάγκη τερματοφύλακα κρίνεται αναγκαία και για το διάστημα απουσίας του Αυστριακού, καθώς θα μείνει μόνος του ο Τσιντώτας, αλλά και για το μέλλον.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ δείχνει ανάγκη για την απόκτηση ενός δημιουργικού κεντρικού χαφ. Εκεί η Ένωση θέλει παίκτη που να κάνει τη διαφορά. Ενός σύγχρονου μέσου. Ενός παίκτη τύπου… Εντσάμ για να γίνει κατανοητό. Στην αγορά τσεκάρονται ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση κι εφόσον προκύψει κάποια καλή ευκαιρία θα αποκτηθεί.

Επιπλέον, ίσως η ΑΕΚ κινηθεί και για έναν πλάγιο επιθετικό, στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει ο Τάνκοβιτς.

Λίγες και ουσιαστικές κινήσεις λοιπόν, αναμένονται, από την ΑΕΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, εκτός φυσικά κι αν προκύψουν άλλες ανάγκες στην πορεία. Επιπλέον, να σημειωθεί πως η μεταγραφική ομάδα του Δικεφάλου τσεκάρει ποδοσφαιριστές και εν όψει καλοκαιριού σε όλες τις θέσεις.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0