Football Talk

Ολυμπιακός: Αν δεν τελειώνεις τα παιχνίδια, θα σε τελειώσουν αυτά

Ολυμπιακός: Αν δεν τελειώνεις τα παιχνίδια, θα σε τελειώσουν αυτά

Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του και έμεινε με άγχος μέχρι το τέλος, ωστόσο ακόμα και έτσι ισχυροποίησε την θέση του στη μάχη του τίτλου με τον Πέδρο Μαρτίνς να παίρνει σταθερά, πλέον, πράγματα από τους νεοφερμένους εξτρέμ του.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Οδεύοντας σιγά σιγά προς το μισό της κανονικής σεζόν της Superleague ο Ολυμπιακός παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος. Μετά από 9 ματς είναι πρώτος, έχει την καλύτερη άμυνα (5) και βρίσκεται στο +3 από την ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟΚ και στο +12 από τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά χωρίς να πλησιάζει καν στα περισσότερα παιχνίδια το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. 

Ωστόσο, επειδή η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα, ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα από όλους πως τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με τον Ιωνικό, οφείλεις να μην τα αφήνεις «ζωντανά» μέχρι το τέλος. Το 1-0 επί του Ιωνικού θα μπορούσε να είναι άνετα 3-0 ή 4-0 αν υπήρχε η απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα στις κλασικές ευκαιρίες που έφτιαξαν οι «ερυθρόλευκοι». Ανεξαρτήτως αντιπάλου και εικόνας, η διαφορά ενός γκολ αποτελεί πάντα μια πολύ εύθραυστη ισορροπία στο ποδόσφαιρο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαταραχθεί και η χθεσινή ήταν 4η συνεχόμενη των πρωταθλητών στο γκολ. 1-2 τον ΠΑΣ, 2-1 τον ΠΑΟΚ, 1-2 τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ιωνικό. Συνολικά, οι 5 από τις 7 νίκες του Ολυμπιακού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ήταν οριακές και μπορεί τα τρίποντα να μετράνε περισσότερο, αλλά των φρονίμων τα παιδιά οφείλουν να προσέχουν για να μην την πατήσουν στη συνέχεια. Εξάλλου και ο ίδιος ο Μαρτίνς στάθηκε, στις δηλώσεις του, στην αναποτελεσματικότητα που θα διορθωθεί στη συνέχεια ώστε να αποφευχθούν τα καρδιοχτύπια. 

Καρδιοχτύπια πάντως δεν προέκυψαν στο ματς με τον Ιωνικό, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και αν βγουν από την εξίσωση τα τελειώματα των φάσεων, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος. Ο Αγκιμπού Καμαρά που ξεκίνησε ξανά ως «10», μας παρουσιάζει συνεχώς νέες δυνατότητες στο παιχνίδι του που ανεβάζουν διαρκώς το εκτιμώμενο «ταβάνι» του. Οι πάσες που κάνει και στο τετ α τετ του Μασούρα στο 3΄, στη φάση του γκολ στο 17΄, αλλά και στον Ονιεκούρου στο δεύτερο ημίχρονο είναι όλες πολύ υψηλού επιπέδου και κάλλιστα θα μπορούσαν όλες να γίνουν ασίστ. 

Την ίδια ώρα, οι νεοφερμένοι εξτρέμ δίνουν πλέον σταθερά πράγματα στην ομάδα. Σημείο αναφοράς ο Γκάρι Ροντρίγκες κόντρα στον ΠΑΟΚ, ασίστ ο Ρόνι Λόπες με τον Παναιτωλικό, ασίστ ο Ονιεκούρου με την Άιντραχτ και μόνιμη πηγή κινδύνου ο Γκάρι Ροντρίγκες στο ματς με τον Ιωνικό. Είναι ξεκάθαρη η άνοδος όλων, όπως και το γεγονός πως πλέον το γήπεδο δεν… γέρνει προς την πλευρά που αγωνίζεται ο Μασούρας. Ειδικά, ο Γκάρι Ροντρίγκες δείχνει να έχει όλο το πακέτο που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς και είναι κρίμα που τραυματίστηκε ξανά. Το δικό του πρόβλημα φαίνεται να είναι και το πιο σοβαρό από τους πέντε (!) παίκτες που έφυγαν συνολικά με προβλήματα από το κυριακάτικο παιχνίδι και μένει να δούμε αν θα προλάβει να είναι έτοιμος με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την διακοπή. 

Ο Παπασταθόπουλος, ο Ρέαμπτσιουκ, ο Μαντί Καμαρά, ο Κούντε και ο Γκάρι Ροντρίγκες έφυγαν με προβλήματα από το ματς με τον Ιωνικό. Με εξαίρεση τον Έλληνα στόπερ οι άλλοι τέσσερις είναι διεθνείς και φαίνεται δύσκολο αυτή τη στιγμή να ακολουθήσουν τις εθνικές τους ομάδες. κάτι που ευνοεί την αποκατάσταση τους ενόψει της συνέχειας. Μιας ιδιαίτερα απαιτητικής συνέχειας καθώς μετά την διακοπή το καλεντάρι έχει 8 ματς σε 28 ημέρες και τα δύο πρώτα είναι απέναντι σε ΑΕΚ και Φενέρμπαχτσε. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0