Football Talk

Η κακή συγκομιδή των 11 βαθμών για τον Παναθηναϊκό προβληματίζει και φέρνει τον Γιοβάνοβιτς κοντά στην έξοδο, αν δεν αλλάξει πρόσωπο η ομάδα!

Η κακή συγκομιδή των 11 βαθμών για τον Παναθηναϊκό προβληματίζει και φέρνει τον Γιοβάνοβιτς κοντά στην έξοδο, αν δεν αλλάξει πρόσωπο η ομάδα!
Οι αποδοκιμασίες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, η σανίδα σωτηρίας για το πέναλτι που δεν ήταν, αλλά και το μπερδεμένο αγωνιστικό πλάνο. Το «BN Sports» καταγράφει γιατί τα ματς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι καθοριστικά για το μέλλον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Η πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν είναι γεγονός. Το κάστρο της Λεωφόρου και ο ενθουσιώδης κόσμος του τριφυλλιού που κατέκλεισε το ιστορικό γήπεδο δεν ήταν αρκετός ώστε οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να φτάσουν στη νίκη κόντρα στον ποιοτικότερο «δικέφαλο του βορρά». Οι «πράσινοι» είναι γεγονός πως μετά από 9 αγωνιστικές δεν τα έχουν πάει καλά. Καθόλου καλά. Και πως άλλωστε να συμβεί αυτό με μόλις τρεις νίκες, οι οποίες μάλιστα είναι όλες εντός έδρας.

Να δει το δάσος και όχι το δέντρο

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ φανέρωσε για ακόμη μια φορά πως υπάρχει έλλειψη ξεκάθαρου αγωνιστικού πλάνου στο τριφύλλι. Μπορεί όλες αυτές τις αγωνιστικές να έλειψαν βασικοί ποδοσφαιριστές όπως οι Σχένκφελνφεντ, Κουρμπέλης, Μακέντα και Βέλεθ, ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός πως μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό έχει 4 ήττες σε 9 αγώνες και καμία εκτός έδρας νίκη!

Ο κόσμος στηρίζει, αλλά μέχρι ένα σημείο. Και αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε. Εξού και οι αποδοκιμασίες στο τέλος της αναμέτρησης, καθώς ναι μεν δόθηκε ένα πέναλτι που δεν ήταν, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς, καθώς έχει ποιότητα σε όλες τις γραμμές του γηπέδου που ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει και συνεπώς δεν βγάζει και στον αγωνιστικό χώρο. Και μια ακόμη αλήθεια που έβγαλε αυτό το ντέρμπι είναι ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει ξανά εκτός Ευρώπης.

Η στήριξη στον Γιοβάνοβιτς έχει ημερομηνία λήξης

Και πάμε και στον προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κλήθηκε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας να φτιάξει μια ολοκαίνουργια ομάδα, να της μάθει τα βασικά από την αρχή και να παρουσιάσει στο πρωτάθλημα ένα καλοδουλεμένο σύνολο και πολύ διαφορετικό από το περσινό. Κάτι τέτοιο, όμως, προς το παρόν δεν έχει συμβεί και απόδειξη αποτελούν οι... αριθμοί.

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2020-21 είχε μαζέψει μετά από 9 αγωνιστικές μόλις εννέα βαθμούς συγκομιδή, τη στιγμή που τη φετινή χρονιά έχει μόλις δύο παραπάνω, δηλαδή 11! Και αυτό λέει πολλά. Ο Σερβοέλληνας προπονητής θα έχει μπορέσει να δουλέψει μέσα στη διακοπή -ελέω των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου- και να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα, ωστόσο από εδώ και στο εξής θα μετράνε μόνο τα αποτελέσματα, δηλαδή οι νίκες.

Και αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει τόσο τη Λαμία εκτός έδρας (22/11) όσο και τον Παναιτωλικό εντός (28/11), ώστε να πάει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δυνατός αγωνιστικά, πνευματικά και ψυχολογικά. Σε διαφορετική περίπτωση όπου θα υπάρξουν νέες απώλειες βαθμών και με το τριφύλλι να βρίσκεται ήδη στο -12 από την κορυφή και σε ισοβαθμία με τον Άρη που είχε τιμωρία -6 (!), τότε το μέλλον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κρέμεται σε μια κλωστή και δεν μπορεί να αποκλειστεί το οτιδήποτε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0