Football Talk

ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ της κάνει τη διαφορά και σπάει προσωπικά ρεκόρ (video)

ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ της κάνει τη διαφορά και σπάει προσωπικά ρεκόρ (video)

Ο Στίβεν Τσούμπερ βγάζει χαρακτηριστικά ηγέτη στο ξεκίνημα της φετινής ΑΕΚ – Οι αριθμοί του Ελβετού δείχνουν ήδη του λόγου το αληθές

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μετά από 7 αγωνιστικές είναι πλέον ξεκάθαρο: ο Στίβεν Τσούμπερ γουστάρει που παίζει στην ΑΕΚ και της κάνει τη διαφορά στο γήπεδο! Τα νούμερα του Ελβετού είναι εκπληκτικά. Μετά από μόλις 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 569 αγωνιστικά λεπτά μετράει ήδη 5 γκολ και δυο ασίστ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ισοφαρίζοντας, απ’ τον Οκτώβριο, το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος εκτός Ελβετίας! Ήταν το δεύτερο μισό της σεζόν 2018/19 όπου και είχε αγωνιστεί δανεικός στη Στουτγάρδη είχε πετύχει επίσης 5 γκολ, αλλά σε 15 συμμετοχές συνολικά!

Τα περισσότερα τέρματά του σε μία χρονιά τα είχε με τη φανέλα της Γκρασχόπερς, όταν τη σεζόν 2011/12 είχε 8 γκολ σε 31 συμμετοχές. Αν συνεχίσει έτσι με την ΑΕΚ θεωρείται δεδομένο ότι θα το σπάσει όλα τα ρεκόρ του.

Πέρυσι (σεζόν 2020-21) με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν είχε σκοράρει σε 20 αγώνες του, ενώ τη σεζόν 2019/20 σε 14 συμμετοχές στη Bundesliga είχε 2 γκολ.

Δεσπόζει σε όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος

Ο Τσούμπερ κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ, κάτι που φαίνεται και στις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος. Ο διεθνής Ελβετός είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με 5 γκολ, όσα έχει πετύχει και ο φορ του Βόλου, Τομ Φαν Βεέρτ, την ίδια στιγμή που ο Καρλίτος έχει 8. Είναι δεύτερος στις τελικές προσπάθειες (16) πίσω από τον Χουάν Νέιρα του ΟΦΗ (19). Είναι τρίτος στην κατηγορία γκολ ανά τελικές προσπάθειες, βρίσκοντας δίχτυα ανά 3,2 τελικές. Είναι επίσης δεύτερος στις ασίστ με 2, έχοντας μπροστά του τον Πέτρο Μάνταλο που μετράει 4!

Στο Βόλο μάλιστα ήταν φανταστικός στο παιχνίδι του. Εκτός του τέρματος που πέτυχε και των δυο ασίστ που έδωσε, σε σύνολο 61 ενεργειών του πετυχημένες ήταν οι 40 (66% επιτυχίας). Και μιλάμε για έναν παίκτη που δεν είναι επιθετικός, ενώ δεν παίζει καν 10άρι, άρα η θέση του δεν είναι και τόσο κοντά στην περιοχή. Αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ και από εκεί κάνει φανταστικά πράγματα. Όχι σε όλα τα παιχνίδια, βέβαια: Με τον Ατρόμητο για παράδειγμα τα νούμερά του δεν ήταν καλά – ίσως ήταν επηρεασμένος από τη διακοπή και κουρασμένος από τα ματς και τα ταξίδια που είχε με την Εθνική Ελβετίας. Όμως και πάλι βρήκε σε αυτό το παιχνίδι. Ακόμη δηλαδή και στην κακή του βραδιά ο Τσούμπερ μπορεί και κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα. Κι ακόμα είναι αρχή…











www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0