Football Talk

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο λάθος του καλοκαιριού και οι «κρανίου τόπος» έδρες για το τριφύλλι!

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο λάθος του καλοκαιριού και οι «κρανίου τόπος» έδρες για το τριφύλλι!
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να κερδίσει εκτός έδρας (ήττα 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη) και το «BN Sports» γυρίζει λίγους μήνες πίσω ώστε να καταγράψει ένα σημαντικό λάθος που πλέον αναπόφευκτα βρίσκει μπροστά του το «τριφύλλι».
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι αγνοεί τη νίκη, με αποτέλεσμα μακριά από τη Λεωφόρο να έχει «μαζέψει» μόλις ένα βαθμό (τη σεζόν 20-21) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης» (0-0), μιας και στις ήττες με ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) και Άρη (1-0) προστέθηκε και εκείνη από τον Αστέρα στην Τρίπολη (2-1).

Έχουμε γράψει ξανά στο «BN Sports» και είναι αυτονόητο πως καμία ομάδα (όχι μόνο ο Παναθηναϊκός) δεν είναι δυνατόν να θέλει να πετύχει τον οποιονδήποτε υψηλότερο στόχο, αν δεν κερδίζει και αγώνες μακριά από το «σπίτι» της.

Έδρες όπως τα Γιάννενα, η Τρίπολη, ακόμα και της Λαμίας έχουν μετατραπεί σε… «κρανίου τόπος» πολλές φορές για το «τριφύλλι» στα τελευταία χρόνια, γεγονός που προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος «ζεσταίνεται» στη Λεωφόρο και ξενερώνει μακριά από εκείνη.

asteras-tripolis-panathinaikos-1.jpg

Τελευταίο «διπλό» πέρσι τον Φλεβάρη!

Το εντυπωσιακά… αρνητικό στατιστικό για το «τριφύλλι» είναι πως σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος έχει να κερδίσει από πέρσι τον Φλεβάρη στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (3-2)!

Έκτοτε οι «πράσινοι» μετρούν εκτός έδρας μόλις 1 βαθμό (Παναιτωλικός ήττα με 1-0, ΠΑΣ Γιάννινα ήττα με 1-0, ΠΑΣ Γιάννινα ήττα με 1-0, Άρης ήττα με 1-0, Ολυμπιακός ισοπαλία με 0-0 και Αστέρας Τρίπολης ήττα με 2-1), ενώ ούτε και στα πλέι οφ που ακολούθησαν στο μεσοδιάστημα μπόρεσαν να κερδίσουν μακριά από τη Λεωφόρο (Αστέρας Τρίπολης ισοπαλία 2-2, Ολυμπιακός ήττα με 3-1, ΑΕΚ ισοπαλία 1-1, ΠΑΟΚ ισοπαλία 0-0 και Άρης ισοπαλία 0-0).

Αυτό, όμως, το αρνητικό ρεκόρ επιβάλλεται άμεσα να σταματήσει για τον Παναθηναϊκό. Ιβάνοβιτς και ποδοσφαιριστές έχουν τις ευθύνες τους βεβαίως, αλλά είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι να βρουν τη λύση, είτε το πρόβλημα περιορίζεται σε καθαρά αγωνιστικούς λόγους είτε επεκτείνεται ακόμα και σε ψυχολογικούς…

velez-panathinaikos-pao.jpg

Ήθελε στόπερ ηγέτη!

Η επιθετική δυστοκία έχει στοιχίσει στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, ωστόσο στην Τρίπολη βρήκε το γκολ με τον Καρλίτος και γενικότερα στα παιχνίδια στη Λεωφόρο το «τριφύλλι» μεσοεπιθετικά… «κεντάει».

Σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Τρίπολη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «πλήρωσε» επί της ουσίας την κακή αμυντική της λειτουργία. Κανείς δεν έχει διάθεση να «κρεμάσει» τον Αχιλλέα Πούγγουρα, ωστόσο σε δυο σερί ματς έχει υποπέσει σε σοβαρά λάθη που οδήγησαν σε γκολ, τόσο με τον Ιωνικό όσο και με τους Αρκάδες.

Το λάθος, όμως, δεν μπορεί να το χρεωθεί ένας, καθώς είναι μια ιστορία που πήρε λάθος τροπή από το καλοκαίρι. Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να μη βάλουν σε προτεραιότητα στον μεταγραφικό τους σχεδιασμό την απόκτηση ενός στόπερ… ηγέτη, ακόμα κι αν γνώριζαν πως ο καλύτερος αμυντικός τους, ο Μπαρτ Σχένκελφελντ θα απουσίαζε για αρκετούς μήνες, χάνοντας όλη την προετοιμασία.

Στα στόπερ προτιμήθηκε να αποκτηθεί ο Ζβόνιμιρ Σάρλια, πλαισιώνοντας τον Φραν Βέλεθ και με τον Πούγγουρα να φεύγει… νωρίς από το Χορστ της Ολλανδίας με πρόβλημα τραυματισμού. Το αμυντικό δίδυμο που δουλεύτηκε στην προετοιμασία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός τώρα στο πρωτάθλημα, την στιγμή που και ο πολύτιμος Βέλεθ έβγαλε πρόβλημα τραυματισμού πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Καλή η επίθεση με τα γκολ και το θέαμα που προσφέρει, αλλά με «γυμνή» άμυνα, κανείς δεν κατάφερε ποτέ τίποτα. Το «τριφύλλι» χρειαζόταν έναν στόπερ ηγέτη, ο οποίος θα δούλευε κανονικά στην προετοιμασία και θα προσέφερε την ανάλογη ασφάλεια στα μετόπισθεν, ώστε να μην έρχονται παιδαριώδη λάθη σαν αυτά που έχει υποπέσει φέτος η «πράσινη» αμυντική γραμμή. Ωστόσο δεν αποκτήθηκε ποτέ και εδώ κολλάει η φράση «ηθελέστα και παθέστα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0