Football Talk

Ολυμπιακός: Μια σπουδαία νίκη (της αυτοκριτικής)

Ολυμπιακός: Μια σπουδαία νίκη (της αυτοκριτικής)

Ένα λάθος «διάβασμα», η αυτοκριτική του ημιχρόνου και ένα τρίποντο που αξίζει… χρυσάφι.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ο Ολυμπιακός πήγε στους «Ζωσιμάδες» για να παίξει κόντρα σε μια ομάδα που ήταν αήττητη στις 5 πρώτες αγωνιστικές και είχε προλάβει να κερδίσει ήδη τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μια ομάδα που παραδοσιακά του δημιουργεί μπελάδες. Πέρσι μόλις επισκέφθηκε δύο φορές αυτό το γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, 1-1. Παράλληλα, έφτασε στα Ιωάννινα κουβαλώντας το επιπρόσθετο βάρος που του άφησε το ισόπαλο 0-0 με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική και η απώλεια της κορυφής. Μετά από διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, με 15 διεθνείς και μόλις μία κανονική προπόνηση. Επιστρέφοντας στον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα διευρύνοντας το φετινό αήττητο στα 14 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μα κυρίως με έναν προπονητή σοφότερο από πριν. 

Δεν το συνηθίζει, αλλά αμέσως μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε την ευθύνη για το κακό πρώτο ημίχρονο και παραδέχθηκε πως το καλύτερο διάστημα της ομάδας του ήταν αυτό όπου ο σχηματισμός ήταν το… γνωστό 4-3-3. Μπορεί αυτή τη φορά να ξεκίνησε με έναν από τους δυο φορ που διαθέτει, αλλά ο Μασούρας στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημίχρονου περισσότερο βρισκόταν κοντά στον Τικίνιο, παρά  στο πλάι. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχανε την πληθωρικότητα και την ανακατωσούρα που προκαλεί στον άξονα ο Αγκιμπού Καμαρά. Η ομάδα ήταν (ξανά) με αυτό το σχήμα μπερδεμένη, παρότι βρήκε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού διόρθωσε πολλά από τα κακώς κείμενα της ομάδας του ημίχρονο, φέρνοντας στο παιχνίδι τον Έμβιλα και επιστρέφοντας στο 4-3-3. Θέλει πολύ μεγάλο θάρρος για έναν προπονητή να πειστεί πως είχε μια λάθος ιδέα για το παιχνίδι της ομάδας του. Αυτό ακριβώς υποψιάζομαι πως συνέβη στο ημίχρονο του αγώνα των «Ζωσιμάδων» και κάτι μου λέει πως δύσκολα θα ξαναδούμε σύντομα τους Πειραιώτες με δύο φορ.  

Χάρη σε αυτήν την αυτοκριτική του Μαρτίνς, στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι, να μην κινδυνεύει καθόλου και να φλερτάρει και με ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσει το ματς. Σχεδόν από το πουθενά, ήρθε η φάση του πέναλτι του ΠΑΣ που έκανε θρίλερ το φινάλε και τότε ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στη μάχη το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Είναι γνωστό πως ο Μαροκινός δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες.  Καθόλου τυχαία, δύο αλλαγές του προπονητή, Εμβιλά και Ελ Αραμπί, συνεργάστηκαν στο 84΄για το χρυσό 2-1 που επανέφερε τους ερυθρόλευκους στην κορυφή και τους στέλνει με την ψυχολογία στα ύψη στη Φρανκφούρτη, εκεί που θα πάει για να… κλειδώσει την πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0