Football Talk

Ιωνικός – Λαμία 1-2: «Πληγώθηκαν» για πρώτη φορά στο σπίτι τους οι Νικαιώτες, και πήραν το παρθενικό τους τρίποντο οι φιλοξενούμενοι! (video)

Ιωνικός – Λαμία 1-2: «Πληγώθηκαν» για πρώτη φορά στο σπίτι τους οι Νικαιώτες, και πήραν το παρθενικό τους τρίποντο οι φιλοξενούμενοι! (video)

Την πρώτη της νίκη στην τρέχουσα Super League πανηγύρισε η Λαμία απέναντι στον Ιωνικό, στη Νίκαια με 2-1, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την αποβολή του Ντάλσιο στο ξεκίνημα, κερδίζοντας το πολυπόθητο τρίποντο.

Ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα κατάφερε να φέρει εις πέρας η Λαμία στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 2-1, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την αποβολή του Ντάλσιο, μέσω της οποίας κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ.


1ο ημίχρονο

Συγκεκριμένα, η Λαμία στο 19ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ευκαιρία αποδείχθηκε «χρυσή» και ο τέως πρώτος σκόρερ του Ατρομήτου, Γιώργος Μανούσος, δεν θα μπορούσε να αστοχήσει.



Ο Έλληνας επιθετικός πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων, κατέστησε την Λαμία ως το απόλυτο φαβορί, αλλά η ομάδα της Νίκαιας, αποφάσισε να σταθεί αντιμέτωπη επί ίσοις όροις στην εξέλιξη της αναμέτρησης!

Κάπως έτσι, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια, η οποία είχε ως τελικό αποδέκτη τον Άοσμαν, που βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα.

 

2ο ημίχρονο

Όπως ήταν αναμενόμενο η ισοφάριση του Ιωνικού έκανε τους ποδοσφαιριστές της «νεοφώτιστης» ομάδας να βγάλουν «φτερά» στα πόδια τους, και να πιστέψουν πως ακόμη και έτσι, δεν θα γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά την πρεμιέρα, παρά το γεγονός πως είδα την εστία τους να παραβιάζεται, για πρώτη φορά μετά από τρία ματς, και έπειτα από δύο διαδοχικά 0-0!

Εκεί το πλεονέκτημα του «παίκτη παραπάνω» φάνηκε πως θα διαδραματίσει τον ρόλο του. Ο Τιρόνε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκόλεμιτς σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και το 2-1 ήταν γεγονός. Αυτό που απέμενε άλλωστε πλέον, ήταν απλώς το σύνολο του Μάκη Γρηγορίου να αντέξει στην όποια πίεση, μπορούσε να του ασκήσει η γηπεδούχος ομάδας.



Οι πέντε εντός εστίας τελικές προσπάθειες του Ιωνικού δεν αποδείχθηκαν αρκετές, το σκορ διατηρήθηκε μέχρι τέλους, και το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων, σηματοδότησε την πρώτη νίκη της Λαμίας στην τρέχουσα σεζόν, και το παρθενικό «διπλό» της, μετά το Φεβρουάριο, και το 1-0 επί της Λάρισας.

MVP

Θα μπορούσε να είναι ο «χρυσός» σκόρερ της Λαμίας, Γκόλεμιτς, αλλά δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το πρώτο γκολ του Γιώργου Μανούσου στην τρέχουσα Super League. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε κομβικό, και το 2-1 της Λαμίας, οφείλεται εν πολλοίς, στον έμπειρο, Έλληνα επιθετικό.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Ντάλσιο αδιαμφισβήτητα στο 19ο λεπτό! Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού λειτούργησε αντιστρόφως ανάλογα με την εμπειρία του, και δημιούργησε ένα αριθμητικό μειονέκτημα για τον Ιωνικό, που αποδείχθηκε καταλυτικό για την εξέλιξη του ματς!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (76' Μπάσα), Τσιγκρίνσκι (46' Βαφέας), Σάντσεζ (90' Μπουένο), Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (76' Κωνσταντινίδης), Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ (36' Μάναλης), Τουράμ

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεζ, Μαζουλουξής, Νούνιεζ (90' Σκόνδρας), Ρόμανιτς (88' Αραμπούλι), Τάιρον (69' Μανουσάκης), Μανούσος (68' Μπεχαράνο), Καραμάνος

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0