Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Σέριφ Τιρασπόλ 1-2: Ο Αθανασιάδης κατέβασε… ρολά και η Σταχτοπούτα πέτυχε το 2/2 μέσα στο «Μπερναμπέου»! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σέριφ Τιρασπόλ 1-2: Ο Αθανασιάδης κατέβασε… ρολά και η Σταχτοπούτα πέτυχε το 2/2 μέσα στο «Μπερναμπέου»! (video)
Η Σέριφ Τιρασπόλ, μετά την επιτυχία της με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, καταφέρνει να σοκάρει και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» επικρατώντας με 2-1 για τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο Champions League. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Αθανασιάδης που... έσβησε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων!

Συνεχίζει να "τρελαίνει" τον ποδοσφαιρικό κόσμο η Σέριφ Τιρασπόλ στην παρθενική της παρουσία στο Champions League. Η… Σταχτοπούτα έχοντας κορυφαίο του γηπέδου τον Γιώργο Αθανασιάδη πέτυχε μία τεράστια νίκη μέσα στο «Μπερναμπέου», τη δεύτερη συνεχόμενη στην ευρωπαϊκή της πορεία και έγραψε ιστορία με θύμα τη «Βασίλισσα».

Η Ρεάλ μπήκε στο χορτάρι έτοιμη να διεκδικήσει τον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται στο να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη.

Στο 18ο λεπτό, ο Καρίμ Μπενζεμά  με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε δύσκολα στον Αθανασιάδη, ο οποίος έδειξε εκπληκτικά αντανακλαστικά κρατώντας το.... μηδέν για την ομάδα του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα μία αντεπίθεση για… σεμινάριο έφερε το γκολ για τη Σέριφ. Ο Κριστιάνο έκανε το γέμισμα και ο Γιασιγκμπόεβ πήρε την κεφαλιά που κέρδισε τον Κουρτουά για το 1-0 (25’).

Στο 31’ ο ίδιος είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Ο Βινίσιους στο 35' έσκαψε τη μπάλα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη για το 1-1 χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ στο 36’ ο Έλληνας τερματοφύλακας νίκησε τον Αζάρ με το ριμπάουντ του Φερνάντεζ να μην απειλεί τη Σέριφ.

Μέσα σε δευτερόλεπτα (36’), ο Μπενζεμά βρήκε ξανά το χώρο και εξαπέλησε ένα πολύ δυνατό σουτ, με τη μπάλα περνά οριακά άουτ.

Ο 28χρονος πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν εκεί όσες φορές τον χρειάστηκε η ομάδα του, όπως το σουτ του Κασεμίρο στο 42’, με αποτέλεσμα να την οδηγήσει προηγούμενη με 1-0 στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά για τη Ρεάλ, ωστόσο η Σέριφ ήταν και πάλι προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα αποσοβώντας τους κινδύνους!

Στο 60ο λεπτό, ο Βινίσιους έπεσε στην περιοχή ζητώντας πέναλτι από επαφή του Κοστάνζα με το παιχνίδι να συνεχίζεται μετά τον έλεγχο του VAR. Το ίδιο συνέβη και στο 63’, αυτή τη φορά όμως το μαρκάρισμα του Άντο θεωρήθηκε αντικανονικό και ο Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεση από τα 11 βήματα, η οποία μετουσιώθηκε σε γκολ για την ισοφάριση του αγώνα (65’).

Στο 67ο λεπτό η Ρεάλ έφτασε κοντά στο 2-1 με πρωταγωνιστή και πάλι τον δραστήριο Βινίσιους, με το γυριστό του σουτ να σταματά στον Αθανασιάδη.

Ωστόσο, στο 72ο λεπτό, ο Μπρούνο που είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, πλάσαρε για το 2-1 των φιλοξενούμενων, με το γκολ να ακυρώνεται τελικά για οφσάιντ.

Το σκηνικό άλλαξε στο 90’! Ο Σεμπάστιαν Τιλ με άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά και προκάλεσε τους έξαλλους πανηγυρισμούς της ομάδας του!

Οι 11άδες των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο (66' Ροντρίγκο), Καζεμίρο (66' Μόντριτς), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Καμαβινγά, Γκουτιέρες (66' Κρος), Αζάρ (66' Γιόβιτς), Μπενζεμά.

Σέριφ Τιρασπόλ: Αθανασιάδης, Αρμπολέντα, Τραορέ, Καστανιέδα (78' Χουλιέν), Κοστάνζα, Κριστιάνο, Γιακσιμπόεβ (57' Μπρούνο), Άντο, Κολοβός (90+2' Νικόλοφ), Τιλ, Ντουλάντο.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)

1. Σέριφ Τιρασπόλ   2  6 (4-1)

2. Ρεάλ Μαδρίτης   2  3 (2-2)

3. Ίντερ   2  1 (0-1)

4. Σαχτάρ Ντόνετσκ   2  1 (0-2)


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (19/10)

Ίντερ – Σέριφ Τίρασπολ (22:00)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0