Football Talk

Super League: Οι 5+1 στιγμές της 4η αγωνιστικής - Από το σόου του... Ντιέγκο, έως τον «πεντάστερο» Παναθηναϊκό!

Super League: Οι 5+1 στιγμές της 4η αγωνιστικής - Από το σόου του... Ντιέγκο, έως τον «πεντάστερο» Παναθηναϊκό!
Ο Μπίσεσβαρ, που επέβαλε τον «νόμο» του Ντιέγκο στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός που αλλάζει πρόσωπο στο Απόστολος Νικολαΐδης και ο MrUntouchableΤικίνιο! Το BN Sports κάνει ανασκόπηση της 4ης αγωνιστικής της Super League και παρουσιάζει όσους ξεχώρισαν. Είτε με θετικό, είτε με αρνητικό πρόσημο!

Απογοητεύσεις, επαναφορές σε υψηλά στάνταρ και σταθερότητα από κάποιους άλλους. 

Η δράση της 4ης αγωνιστικής της Super League έδειξε, με το πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πως το φετινό πρωτάθλημα έχει ακόμη «δρόμο» και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς που θα «κάτσει» η μπίλια, εν τέλει, για κάθε ομάδα! 

Δεν χρειάζεται, άλλωστε. Το απρόσμενο δίνει «γεύση» στο ποδόσφαιρο. 

Σε μία αγωνιστική που άλλοι γοήτευσαν και άλλοι... απογοήτευσαν, το BN Sports επέλεξε και σας παρουσιάζει τις 5+1 στιγμές που ξεχώρισαν και αξίζει να κρατήσει κανείς!

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Λογίστηκε ως άνθρακας, αλλά στα σωστά χέρια ξαναέγινε «χρυσός»!

Δεν έχουν περάσει περισσότεροι από τρεις από την επιστροφή του Μπίσεσβαρ στον ΠΑΟΚ. Επέστρεψε στα 33 του, έχοντας δοθεί άρον-άρον δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού και αν δεν επέστρεφε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη Θεσσαλονίκη, κανείς δεν ξέρει που μπορεί να βρισκόταν σήμερα.

Στα σωστά χέρια έδειξε πως είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες που διαθέτει ο «Δικέφαλος του Βορρά». Ο Ρουμάνος προπονητής τον πίστεψε, του το έδειξε και αυτός του το ανταπέδωσε με μία σπουδαία εμφάνιση, που χάρισε το τρίποντο, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Παναθηναϊκός: Μάλλον η Λεωφόρος του πάει πολύ, αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί!

Επιστροφή στην έδρα του με χαμόγελα, με το πιο γρήγορο 2-0 της ιστορίας του, με τέσσερα γκολ από το ημίχρονο, με πέντε συνολικά και εν γένει, ωραία ποδόσφαιρο!

Η «αύρα» του Απόστολος Νικολαΐδης λειτούργησε, αλλά μόνη της δεν είναι αρκετή για το κάτι παραπάνω, που αναζητείται φέτος!

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάρει την ορμή του 5-1 επί του Βόλου και να χτίσει τις εκτός έδρας εμφανίσεις του, που αποτελούν την «Αχίλλειο πτέρνα του». 

Είτε με καλό, είτε με μέτριο ή κακό ποδόσφαιρο, γιατί τα τρίποντα θα δώσουν πίστωση χρόνου και ηρεμία, σε όλους μες τον σύλλογο.

ΑΕΚ: Ποιοτική ναι, αλλά νέα ομάδα

Το μεταγραφικό ντεμαράζ της ΑΕΚ, δεδομένα γέμισε την ομάδα με ποιότητα -ειδικά από τη μέση και μπροστά- αλλά χρειάζεται χρόνος έως ότου ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς κάνει τους καλούς παίκτες, μία καλή ομάδα. 

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός πως με την ενδεκάδα αλλαγμένη στα 9/11 της, δεν είναι εφικτό στα μέσα Σεπτεμβρίου, να έχει επιτευχθεί η απαιτούμενη ομοιογένεια. 

Είναι κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα απέναντι στον ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς οφείλει να βρει τη φόρμουλα να το περιορίσει με τις επιλογές του, εφόσον η ΑΕΚ θέλει να μην χάσει εδάφος στη διεκδίκηση του τίτλου!

Βλάνταν Μιλόγεβιτς - Sportime.gr


Τικίνιο, αλήθεια, ποιος θα σε μαρκάρει;

Βλέποντας τον Τικίνιο να αγωνίζεται απέναντι σε Απόλλωνα Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης, γεννιέται το εξής, εύλογο ερώτημα: Ποιος στόπερ στην Ελλάδα έχει τα φυσικά προσόντα για να τον μαρκάρει;

Δεδομένα, η σωματική του διάπλαση και η μεγάλη -για το ύψος του (1.87 μ.)- ταχύτητα που διαθέτει, περιορίζουν τον αριθμό των παικτών που έχουν τα φυσικά χαρίσματα για να τον αντιμετωπίσουν. Οι πρώτοι που έρχονται στο μυαλό είναι οι ΒαρέλαΒράνιες και Φαμπιάνο. Δεν θα αντιμετωπίζει, όμως, κάθε μέρα τέτοιου επιπέδου αμυντικούς στην Ελλάδα. 

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει «χρυσή» μεταγραφή. Έχει προσθέσει έναν ακόμα υποψήφιο στη φαρέτρα του για πρώτο σκόρερ, κι αν κάποιος δεν το έχει αντιληφθεί, αρκεί να δει το 3-0 που κάνει απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Άρης βρήκε τα πατήματά του και «πριόνισε» την καρέκλα του Ατρομήτου!

Η σπουδαία νίκη του Άρη στο Περιστέρι με 3-1, δείχνει πως το «τρένο» ξαναμπαίνει στις ράγες του. Οι Θεσσαλονικείς διαθέτουν ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, κι όσο κι αν το -6 αποτελεί ένα μεγάλο σοκ, οφείλουν να βγάλουν αντίδραση!

Ακριβώς ό,τι ήταν η νίκη επί του Ατρομήτου! Άλλωστε, το «αστέρι» είχε τους δικούς του λόγους να θέλει απεγνωσμένα το θετικό αποτέλεσμα, αφού και προς το δικό του πρόσωπο, μετά τη μεταγραφική ενίσχυση, οι προσδοκίες είναι μεγάλες. 

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κυριάρχησε, γεγονός που φάνηκε και από το τελικό σκορ, και «πριόνισε» την καρέκλα του αντιπάλου της, στην κούρσα του πρωταθλήματος που αναμένεται μακρά!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φωνάζει πως δεν είναι «πυροτέχνημα»!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ο Ηρακλής Μεταξάς μοιάζει να έχει πάρει τα «ηνία» από τον Αργύρη Γιαννίκη και να λειτουργεί πανομοιότυπα με τον προκάτοχό του στον πάγκο των Ηπειρωτών.

Ο ΠΑΣ βγάζει ενέργεια, συνδυασμούς και έχει πλέξει τη δημιουργία με το ποδοσφαιρικό του DNA: την αμυντική προσήλωση! Η ισοπαλία στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό, λανθασμένα θεωρήθηκε ως στραβοπάτημα, αν αναλογιστεί κανείς πως ο κατά πολύ ακριβότερος των Ηπειρωτών, Άρης, έχασε στο ίδιο γήπεδο!

Απλά, μεθοδικά και αθόρυβα, ο ΠΑΣ προχωρά και δύσκολα θα σταθεί εξίσου άτυχος-άστοχος, όσο στο ματς με τον ΟΦΗ.

Φάνης Τσοκανάς 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0