Football Talk

Super League: Ντέρμπι Δικεφάλων στην Θεσσαλονίκη – δοκιμάζεται στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός!

Super League: Ντέρμπι Δικεφάλων στην Θεσσαλονίκη – δοκιμάζεται στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός!
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα φαίνεται πως παρουσιάζεται η 4η  αγωνιστική της SuperLeague, με το ντέρμπι των «Δικεφάλων» να λαμβάνει χώρα στην Θεσσαλονίκη, τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, και τον Παναθηναϊκό να αναζητά την δεύτερή του επικράτηση στο πρωτάθλημα, απέναντι στον πρωτοπόρο Βόλο!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει το φίλαθλο ελληνικό κοινό τις αναμετρήσεις της Κυριακής, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, με το Σάββατο που αποτελούσε ημέρα ξεκούρασης να έχει παρέλθει, μιας και υπήρχε και εμβόλιμη αγωνιστική εντός της εβδομάδος, και η δράση πλέον να επιστρέφει, με το πρώτο ντέρμπι της σεζόν να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο λόγος βεβαίως για την αναμέτρηση των «Δικεφάλων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Μία αναμέτρηση που ιστορικά παράγει ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, και πλέον διαδραματίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες, που έχουν εκκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με κοινούς στόχους.

Ο μεν ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες σε Τρίπολη και Αγρίνιο αντίστοιχα, με συνολικό σκορ 3-1, και πλέον στοχεύει στην πρώτη εντός έδρας νίκη του, καθώς η πρεμιέρα του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα κρίθηκε αποτυχημένη (0-1).

Από την άλλη η ΑΕΚ είναι αήττητη, ξεπέρασε επιτυχημένα το σοκ της δεύτερης αγωνιστικής και την ανατροπή του ΟΦΗ από το 3-0 σε 3-3, κέρδισε την Λαμία (1-0), και ταξιδεύει έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Άμραμπατ και Τσούμπερ, με την πρόσφατη προϊστορία πάντως να θέλει τους «κίτρινους» να σκοράρουν στην Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο σημαντική πάντως, χαρακτηρίζεται και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Σε μία δηλαδή παραδοσιακά δύσκολη έδρα για τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία δυσκόλεψε τόσο τον ΠΑΟΚ, και φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο και με τους Πειραιώτες.

3268916.jpg

Ο Ολυμπιακός πάντως, μετά την «λευκή» ισοπαλία της πρεμιέρας απέναντι στον Ατρόμητο, βελτιώνεται συνεχώς, σκοράρει περισσότερο, και επιθυμεί να «χτίσει» πάνω στο καλό μομέντουμ, και να διατηρήσει τον Αστέρα στις δύο μόλις νίκες, το τελευταίο εξάμηνο!

Και στις δύο περιπτώσεις μάλιστα, το σύνολο του Ράσταβατς έχει κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ, ενώ πλέον αποτελεί και την μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος, που δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα, έπειτα από 270 αγωνιστικά λεπτά!

Έπειτα περνάμε στον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει την εξαιρετική εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης (4-0), έχασε τόσο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και από τον Άρη με το ίδιο σκορ (1-0), και πλέον στοχεύει αποκλειστικά στη νίκη και στο 2/2 στο «σπίτι» του!

Απέναντί του έχει τον Βόλο. Την μεγαλύτερη δηλαδή έκπληξη των πρώτων «στροφών» του πρωταθλήματος. Οι Βολιώτες, με τον 32άχρονο Αμπασκάλ στο «τιμόνι» τους, αποτελούν την μοναδική ομάδα της Super League που έχει κάνει το 3/3, με συνέπεια να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος από την κορυφή!

panathinaikos13-2-1280x720.jpg

Τελευταίο «θύμα» τους ήταν ο Ατρόμητος, η νίκη με 3-0 χαρακτηρίζεται εμφατική, και πλέον επιθυμούν να πανηγυρίσουν την πρώτη επικράτηση της ιστορίας τους, απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Για τελευταίο ματς, αλλά διόλου ασήμαντο, αφήσαμε την αναμέτρηση της Λαμίας απέναντι στον Παναιτωλικό, με τους μεν γηπεδούχους να αναζητούν στην έδρα τους το πρώτο τρίποντο, εν αντιθέσει με τους Αγρινιώτες που με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο τους, μετρούν από… ένα αποτέλεσμα (μία ισοπαλία, μία νίκη και μία ήττα).

Για την Λαμία, ο μοναδικός επιθετικός της που έχει ως στιγμής βρει δίχτυα, είναι και ο αρχηγός της, Τάσος Καραμάνος, ενώ για την ομάδα του Αγρινίου, σε εκπληκτική κατάσταση παρουσιάζεται ο δικός του αρχηγός, Ντίας, που έχει βρει δίχτυα, έχει κερδίσει μία αποβολή στο Περιστέρι, και με το εξαιρετικό του ματς, λίγο έλειψε να συμβάλλει σε έναν ακόμη βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ (1-2)!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0