Football Talk

ΑΕΚ: Το ζητούμενο ήρθε με τον Αραούχο, όμως υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν… χθες!

ΑΕΚ: Το ζητούμενο ήρθε με τον Αραούχο, όμως υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν… χθες!

Η ΑΕΚ κέρδισε τη Λαμία και κρατάει τους τρεις βαθμούς που είναι και η ουσία, όμως η εικόνα της στο αμυντικό κομμάτι και ειδικά η φάση με το τετ α τετ του Ρόμανιτς είναι καμπάνα που ηχεί δυνατά.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ιδιαίτερο το χθεσινό βράδυ στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ. Από τη μία η είσοδος του ΚΥΡΙΟΥ Στέλιου Σεραφείδη στο γήπεδο, λίγες ώρες αφότου είχε βγει από το νοσοκομείο για να δει την μεγάλη του αγάπη ξανά από κοντά και από την άλλη η εικόνα της ομάδας και η νίκη που ήρθε δύσκολα με την γκολάρα του Αραούχο.

Για τον Κύριο Στέλιο τι να πει κανείς; Τα λόγια πραγματικά είναι φτωχά. Ένα πράγμα μόνο: Ας αναλογιστεί ο καθένας μέσα του τι αγάπη έχει αυτός ο άνθρωπος για την ομάδα και ας προσπαθήσει έστω και στο… 10% να τον μιμηθεί. Όλα μετά θα γίνουν πιο όμορφα…

Πάμε στα αγωνιστικά. Εμφάνιση πισωγύρισμα ήταν το χθεσινό. Έπρεπε να το περιμένουμε. Και ψυχολογικά και σωματικά η ΑΕΚ κουράστηκε αρκετά την Κυριακή, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί «φρέσκια» στο χθεσινό παιχνίδι. Μετά την μπαλάρα στο Ηράκλειο για 78 λεπτά, ήρθε η προβληματική εικόνα με τη Λαμία. Δεν γίνεται σε κάθε αγώνα να βάζει η ομάδα τρία γκολ… Ωραία θα ήταν, αλλά να υπάρχει λογική. Το θέμα βέβαια είναι αν θέλει κανείς να δει το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο από το χθεσινό βράδυ. Ας επιλέξουμε, όπως πάντα, το μισογεμάτο. Η ΑΕΚ χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να φτάσει ούτε καν στο… 20% απ’ όσα έκανε στον αγώνα με τον ΟΦΗ, χωρίς να έχει τον Τσούμπερ σε καλή βραδιά και τον Λιβάι Γκαρσία εκτός μάχης, δημιούργησε 15 τελικές και πήρε τη νίκη, που στο τέλος της ημέρας αυτή μετράει.

Ήταν λογικό όμως να δούμε μία ΑΕΚ σε πτώση χθες. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ομάδα τώρα δημιουργείται, άρα οι μεταπτώσεις στην απόδοσή της, για τις επόμενες 40 ημέρες τουλάχιστον, θα είναι απόλυτα λογικές – μέχρι ενός σημείου, φυσικά. Το θέμα είναι να εμφανίζονται σημάδια βελτίωσης σε κάποιους τομείς. Με τη Λαμία, ωστόσο, δεν είδαμε βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι.

Ο Στάνκοβιτς έδειξε πιο αποφασισμένος στις εξόδους του και είναι θετικό, όπως θετική ήταν και η εμφάνιση του Χατζισαφί, τόσο αμυντικά, όσο και δημιουργικά. Είναι απαράδεκτο όμως, ενώ είσαι μπροστά με 1-0 και μπαίνει το ματς στο τελευταίο 10λεπτο, να τρως αντεπίθεση στο μισό γήπεδο και ο αντίπαλος επιθετικός, ξανά με κάθετη πάσα και μάλιστα μετά από δικό σου κόρνερ, να βγαίνει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Το έχασε ο Ρόμανιτς, άρα μικρό το κακό. Όμως το αμυντικό τραζίνσιον είναι μία πληγή που επιβάλλεται να διορθώσει… χθες ο Μιλόγεβιτς, ειδικά τώρα που ξεκινούν τα πιο δύσκολα παιχνίδια και οι αντίπαλοι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Δυο είναι τα ζητούμενα λοιπόν για την ΑΕΚ, μέχρι να «στρώσει»: το πρώτο και βασικότερο είναι οι νίκες. Το δεύτερο η βελτίωση στο παιχνίδι της αγώνα με αγώνα, κυρίως στην αμυντική συνολική της συμπεριφορά. Με την εξαιρετική τακτικά στημένη Λαμία δεν υπήρξε βελτίωση. Το αντίθετο, μάλιστα. Ας κρατήσει ο προπονητής και οι παίκτες τους τρεις βαθμούς, αλλά επιβάλλεται να επικεντρωθούν με ηρεμία και γνώση στο να γίνουν περισσότερο συμπαγείς αμυντικά στις επιστροφές τους, ώστε να μην κάνει ο αντίπαλος σε κάθε ματς 3-4 κλασικές ευκαιρίες.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0