Football Talk

Τότεναμ: Η «ελεύθερη πτώση» σε σχέση με το ξεκίνημα, ο Κέιν, και το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου!

Τότεναμ: Η «ελεύθερη πτώση» σε σχέση με το ξεκίνημα, ο Κέιν, και το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου!

Μπορεί η Τότεναμ να ξεκίνησε με το εντυπωσιακό τρία στα τρία στην Premier League, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην διακοπή των Εθνικών ομάδων ούσα στην κορυφή, όμως δύο εβδομάδες μετά, το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου δύναται να την οδηγήσει σε μία «ελεύθερη πτώση», με τον αρχηγό της Χάρι Κέιν να… πρωταγωνιστεί!

Δεν έχουν περάσει περισσότερες από 60 ημέρες από τότε που ο Χάρι Κέιν φαινόταν πως αποχωρίζεται την Τότεναμ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι. Από ένα θέμα, που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο μεταγραφικό ζήτημα του καλοκαιριού, και εν τέλει δεν επέτρεψε στον Άγγλο επιθετικό να αφήσει το Λονδίνο. Απεναντίας μάλιστα, ο Ντάνιελ Λίβι «επικράτησε», ο Κέιν παρέμεινε, και ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο εκκίνησε τη νέα σεζόν της Premier League με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Τότεναμ, η κορυφή και η τελευταία… Άρσεναλ

Η κατάληξη του εν λόγω θέματος, δημιούργησε νέες προσδοκίες στην Τότεναμ. Η ψυχολογία ολόκληρου του συνόλου, πλην του Χάρι Κέιν, βρισκόταν στα ύψη, και το ιδανικό σενάριο επιβεβαιώθηκε μετά τις τρεις πρώτες «στροφές» του πρωταθλήματος.

Οι «spurs» βρίσκονταν στην κορυφή, με νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα με 1-0, και ακόμη δύο επικρατήσεις με το ίδιο σκορ, την ώρα που η μισητή αντίπαλός τους, Άρσεναλ, τοποθετούνταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε ένα σενάριο, που δεν είχε ουδέποτε επαναληφθεί τα τελευταία 46 χρόνια.

Η διακοπή του πρωταθλήματος και η «ελεύθερη πτώση»

Ακολούθησε όμως η διακοπή! Εκεί ήταν σα να γύρισε ο… διακόπτης! Οι ποδοσφαιριστές αναχώρησαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα τους, και η επιστροφή τους σηματοδοτούσε την έναρξη της 4ης αγωνιστικής, όπου η Τότεναμ θα συναντούσε την Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά.

Τελικό σκορ; 3-0 στο Σέλχαρστ Παρκ, με τον πρώην «αήττητο» ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, και νυν προπονητή των Λονδρέζων, να παραμένει δίχως ήττα, τόσο στην ποδοσφαιρική, όσο και στην προπονητική του καριέρα, όταν φιλοξενεί την Τότεναμ στο «σπίτι» του.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως, υπήρχαν «δικαιολογίες». Ο Σον, που αποτελεί ακόμη τον πρώτο σκόρερ της Τότεναμ, ήταν τραυματίας, ο Λο Σέλσο το ίδιο, ενώ και ο Κρίστιαν Ρομέρο δεν υπολογιζόταν για το ντέρμπι του Λονδίνου.

Κάτι αντίστοιχο όμως δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί ως άλλοθι στο ντέρμπι του Big 6 απέναντι στην Τσέλσι! Εκεί , με το ρόστερ να είναι πλήρες, το σκορ ήταν το ίδιο από την… ανάποδη πλευρά (0-3), η Τότεναμ παρουσιάστηκε θετική μόλις για 45 λεπτά, και τα τρία γκολ που δέχθηκε σε ένα ημίχρονο, φανέρωσαν και τα κενά που αντιμετωπίζει στην ανασταλτική της λειτουργία.

Η κορυφή πλέον που είχε βρεθεί 14 ημέρες πριν, άρχισε να φαντάζει… πολύ μακριά. Αντιθέτως, η Άρσεναλ μείωσε την διαφορά στους τρεις βαθμούς και με μία ενδεχόμενη νίκη της στο Έμιρεϊτς το προσεχές Σαββατοκύριακο, καταφέρνει και να την προσπεράσει.

Η «ελεύθερη πτώση» της Τότεναμ συνεχίζεται, και θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη, αν η Γουλβς στην διαδικασία των πέναλτι στο Carabao Cup ήταν ψυχραιμότερη. Ισοφάρισε άλλωστε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων σε 2-2, σκόραρε δις στο Μολινό μετά τις αρχές Μαΐου, και ο Νούνο Εσπιρίτο κλήθηκε να κερδίσει την πρώην ομάδα του στην «ρώσικη ρουλέτα».

Ο στόχος εν τέλει επετεύχθη, η Τότεναμ προκρίθηκε, αλλά το πρόσημο μάλλον είναι αρνητικό, κοιτώντας κανείς το ποτήρι… μισογεμάτο!
maxresdefault_14.jpg

Τα αίτια της κατάρρευσης και το επικείμενο Λονδρέζικο ντέρμπι

Τα αίτια της «κατάρρευσης» των Λονδρέζων, αν μπορούν αυτές οι 15 και πλέον ημέρες για την Τότεναμ, να χαρακτηριστούν… καταστροφικές, είναι αρκετά. Η απόδοση του Γιορίς έχει μειωθεί, το «λίφτινγκ» στην άμυνα δεν κρίνεται επιτυχημένο καθώς ο Κρίστιαν Ρομέρο δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη, ενώ ο Χάρι Κέιν δεν σκοράρει στην Premier League, μετρώντας σε τρία ματς, τέσσερις τελικές προσπάθειες!

Ο Άγγλος είναι «άσφαιρος» στο ξεκίνημα, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, οι Λονδρέζοι δεν βρίσκουν εύκολα γκολ, και ο τραυματισμός του Σον, δεν έχει επιτρέψει στον Κορεάτη, να επιστρέψει στα στάνταρ του ξεκινήματος, της τρέχουσας σεζόν.

Και φτάνουμε στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Ένα ματς που έχει από μόνο του την δυνατότητα να διαγράψει το πρόσφατο παρελθόν, ή να μετατρέψει σε ακόμη χειρότερες τις μέρες που θα διανύσει ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο. Η Άρσεναλ το έχει ξανακάνει, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ανατροπή στο περσινό ματς (2-1), που σημαδεύτηκε βεβαίως από το εκπληκτικό γκολ του Έρικ Λαμέλα με ραμπόνα.

Σε τέτοιου είδους «κρίσεις», οι ομάδες αναζητούν ένα έναυσμα για να αλλάξουν την συζήτηση. Κάτι τέτοιο ψάχνει η Τότεναμ. Ένα «διπλό» θα είναι ευεργετικό. Μία ήττα απλώς θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση, και θα οδηγήσει τον Πορτογάλο προπονητή, στο πρώτο προπονητικό αδιέξοδο της καριέρας του σε ομάδα της πρώτης εξάδας,  60 ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0